Autor: FoNet

Info
22.09.2020.
07:55
Beograd Prajd saopštio je da, iako ove godine neće biti šetnje, i dalje traže usvajanje Zakona o registrovanom partnerstvu i Zakona o rodnom identitetu.
  • NS

    23.09.2020 10:34
    Zar nije kontradiktorno da se u isto vreme i na istom prostoru obesmisljava brak, porodica, odanost parneru i moralno ponasanje (to je danas postao blam, jer to vise niko ne radi), a onda se sve to forsira kada su u pitanju istopolni partneri. Licemerno je ovo, a i suvise providno, ko god ovo zastupao i forsirao
  • @EvoOvako

    23.09.2020 08:47
    E sad evo ovako još: na sve to što je baš kao i hetero osobi, za razliku od hetero osobe oni ne mogu da ozvaniče svoju vezu, što osim jednog užasnog osećaja diskriminacije i dodeljivanja manje vrednosti njima kao ljudskim bićima, povlači i brojne ozbiljne pravne posledice, o čemu možeš da se edukuješ na raznim mestima, pa i u ovom tekstu i komentarima. Zato umesto što pametuješ, i umanjuješ i relativizuješ problem ovih ljudi, nauči nešto, pokušajh da osetiš empatiju, i pomozi ako možeš, a ako ne možeš, onda ne odmaži glupim komentarom.
  • @Realista

    22.09.2020 17:52
    Da ste zaista realni, znali biste da su (uvek spomenuta) pedofilija i krađa nezakonita dela.
    Homoseksulanost nije nezakonita.
    Stoga, sve što treba je ispraviti nepravdu u državi u kojoj su po Ustavu svi ravnopravni.
    A na vašu umišljenu nesreću (a zapravo ništa nećete dobiti, ali ništa ni izgubiti pa vam je svejedno), mic po mic... ovo će se desiti, biće ozakonjene istopolne veze.
    Bunićete se dok vam ne dosadi, a onda će većini postati jasno da ako ovo nema veze sa njima, onda zaista nema veze sa njima.
  • Mastodont

    22.09.2020 14:34
    Ne zna se šta je gore, licemerne budale koji misle da je pravo na sklapanje braka "dodatno pravo"za LGBT zajednicu, ili oni koji ih porede sa pedofilima i razbojnicima. Na svu sreću ne moramo da prelomimo, pošto su skoro uvek u pitanju jedne iste kreature.
  • Realista

    22.09.2020 12:06
    Realnost
    Mislim da prava LGBT populaciji nisu uskraćena. Ako im se dodaju neka prava onda su hetero obespravljeni. Znači oni traže leba preko pogače.
    Zato što neko ima neku sklonost on treba da dobije dodatna prava. Apsurd.
    Sutra će oni koji imaju sklonost ka pedofiliji tražiti ozakonjenje pedofilije.
    Sutra će oni koji imaju sklonost ka kradji tražiti ozakonjenje kradje, ili da imaju diplomatski imunitet, jer kako je jedan klinac sa yutuba rekao političari su lopovi.
    Sutra će oni koji imaju nasilničke sklonosti tražiti zakon koji će im omogućiti da tuku koga oni žele, da lome tudje stvari jer je to način da se oslobode stresa i besa koji imaju u sebi. Znači u terapeutske svrhe.
    Znam da se ovaj komentar neće svidjati onima koji pripadaju LGBT populaciji, ali ako ima je u pitanju brak i neka prava, ali i obaveze koja proistiću iz te institucije, postoji zakon o obligacionim odnosima kojim mogu da reše svoj problem nasledjivanja, nekih prava i obaveza, raspodele imovine osim prava na nasledjivanje penzije ukoliko to nije dobrovoljni penzioni fond.
  • Derpe

    22.09.2020 11:42
    Više od 10 godina sam u vezi sa deckom, zivimo u istom stanu, vozimo isti auto, delimo zalogaje i sve ostalo, imamo zajednicke prijatelje, letovanja, pa zar ne bi bilo normalno da to nase, i samo nase, ovekovecimo zakonski brakom? Naposletku, zelim da me on posecuje u bolnici, da imamo zajednicki stan, da me iskuljuci sa aparata ako treba, zar to ne bi bilo dostojno jednog coveka koji je isti kao i drugi, bez obzira na koga mu se dize?
  • Ako

    22.09.2020 09:13
    Bude srece i zdravlja
    Nikad!
  • EvoOvako

    22.09.2020 08:26
    Da
    U pravu su. Od 2005-e stoji ta obaveza. Teško mi je i posmatrati natezanje oko LGBT prava. Kada treba da se skloni pažnja sa mnogo većih problema, izvadi se manji problem i maše se njime. Kome god su prava uskraćena - meni je žao, naravno uključujući i LGBT populaciju koja se, po ko zna koji put, iskorištava da se skloni pažnja sa mnogo većih problema. LGBT osoba radi za malu platu, baš kao i hetero. Loše mu je zdravstvo, baš kao i hetero osobi. Loša mu je prosveta, baš kao i hetero osobi. Živi u državi koju je EU opisala rečima poput "kriminal" i "kleptokratija", baš kao što i hetero osobi živi.
    Jebu ih u mozak, baš kao što i hetero osobu jebu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna