Autor: Nova ekonomija

Info
25.09.2020.
09:11
Efekti poslovanja preduzeća sa nijednim ili jednim zaposlenim predstavljaju tranzicioni raritet, koji sve više opterećuje poslovanje privrede Srbije, ocenjuje se u najnovijoj publikaciji o poslovanju privrede Republičkog zavoda za statistiku.
  • Mislilac

    26.09.2020 18:26
    mišljenje
    Zašto generalizovati celu priču. Moj prijatelj ima marketinšku agenciju, izdaje magazin i opstaje kao samostalno zaposlen i nije na grbači države. Razmislite malo pre nego što pišete komentar!
  • Slavko Nemacka

    25.09.2020 18:46
    dodji neciji batica i to je to
    Da uposlis radnike krene posao i dodje neciji brat i kaze"ja sam brat toga i toga daces mi 1/2 ili neces vise raditi..".

    I ti shvatis da si dzaba placao apsolutno bilo kakve poreze,doprinose i prijavljivao radnike.

    Kad je drzava najveci kriminalac od svih kriminalaca zasto bih ja pokusavao da budem pametniji od drzave?Licno znam par ljudi u Beogradu koji su fantasticno radili,programiranje,web dizajn 101% posteno,rad sa stranim klijentima samo,sve knizili do eura sve transparetno,racuni,lokal,doprinosi,porezi sve na vreme uplacivali jos ono budale prijave i dodatne radnike kao"firma" nakon 5-6 meseci dobrog prometa sa strancima dodju cetiri inspektora i odvedu vlasnika na razgovor.Nakon dva dana vlasnik potpisuje ugovor o ustupanju 50% firme necijem bratu.Ciji brat ne smem da kazem.Ispao bih najveci izdajnik u istoriji Srbije.

  • Zz

    25.09.2020 17:00
    Bice zanimljivo videti brojke za 2020. godinu, jer je drzava naterala preduzetnike da osnivaju preduzeca (test samostalnosti). Samim tim bice jos vise preduzeca sa jednim ili bez zaposlenih, kojima je u interesu da prikazu gubitak. Dakle drzava direktno radi protiv sebe...
  • rale

    25.09.2020 11:18
    Znači u Srbiji lakše naći Jetija nego privatnu firmu da prima zaposlene na stalno...
  • Goran

    25.09.2020 10:38
    Jedan deo tih firmi sluzi za razne mahinacije, ali dobar deo njih zapravo pokazuje koliko je tesko biti preduzetnik u Srbiji. Pa ko jos moze odmah da otvori firmu i krene posao sa 5-6 zaposlenih?! Odakle sredstva?! I uglavnom ti se preduzetnici muce, prave gubitke, jer trizste je malo, ne postuju se rokovi placanja, privreda slaba, drzavi je samo vazno da uzme svoj deo za partijske trutove. I ulaze u gubitke, dugove. E onda medju hiljadama njih nadju nekog ko je uspeo pa ga vodaju kao mecku Bozanu po televizijama da uverava naivne kako eto samo treba da budu hrabri i krenu. Das dinar da udjes u kolo, a da izadjes....
  • x

    25.09.2020 09:37
    y
    ... iz čega, kao laik, mogu da zaključim da postoji mogućnost da se ovakva preduzeća i otvaraju upravo zato da bi se gubici prelili sa neke druge strane na njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna