Autor: N1

Info
22.10.2020.
22:09
Zaposleni u turističkim agencijama održali su danas protest ispred Vlade Srbije i Skupštine tražeći da im država pomogne kako bi mogli da nastave da rade. Ukazuju da su zbog korona virusa praktično pred bankrotom.
  • hm

    23.10.2020 14:29
    Ja ustvari ne razumem sta ovi ljudi hoce. Da im neko da pare koje nisu zaradili, jer je njihov posao stao? Ko da im da? Svi mi ostali, kojima je mnogima isto tako posao stao ili se prepolovio? Pa sve se skoro zaustavilo od pocetka epidemije, svima je upadljiv turizam jer se zaustavilo putovanje, ali daleko da su jedini. Nema ko svima kojima je stao posao da daje novce koji ne postoje.
  • Turizmolog

    23.10.2020 13:51
    @Nataša
    @"Odgovoreno mi je da oni nisu nikad ranije primili novac nego samo rezervaciju za određeni broj soba i gostiju..."

    Naravno, kad hoteli i nisu dobili pare. Hotelima u inostranstvu skoro niko ne uplaćuje. Agencije sarađuju sa partnerskim agencijama u inostranstvu. Čitajte pažljivije saopštenja i programe putovanja. Na programu putovanja treba da piše ko je partner u inostranstvu. Probajte njih da zovete, ako već želite da se igrate detektiva...


  • Nataša

    23.10.2020 12:23
    @Turizmolog
    Laž i pljačka neće proći!
    Uplatila sam u januaru 100% aranžman za Tursku! Naravno, zbog korone nije realizovan u zakazanom terminu. Agencija je naravno odbijala povratak nova sa "obrazloženjem" da je davno prosleđen hotelu? Direktno sam u julu mesecu, kad je hotel počeo primati goste, kontaktirala hotel i tražila da boravim u drugom terminu, a za prethodnu uplatu. Odgovoreno mi je da oni nisu nikad ranije primili novac nego samo rezervaciju za određeni broj soba i gostiju...
    Prema tome, agencije su nas pokrale i traže da ih sažaljevamo u njihovoj mućki. Kakva smo "država", još samo treba da osiguravajuća društva odbiju zahteve za regresiju u 2022.godini.
  • Insajder

    23.10.2020 11:40
    Ovi što se raduju propasti srpskih agencija i misle da će letovati jeftinije, ne znaju kako turizam funkcioniše. Prvo, svaki lanac hotela ili apartmana sarađuje sa agencijom, gde mu je ugovorom garantovana prodaja i gde oni uzimaju depozit po 6 meseci unapred. Oni rade na veliko i individualci ih ne zanimaju ili za njih ostave par soba i čekaju ih "na volej" po paprenim cenama.
    Drugo, nažalost, ali srpski turista je nebitan na evropskoj mapi (slaba kupovna moć, malo nas je). Zahvaljujući našim agencijama (veliki broj agencija, damping cenama i sl.) naš turista je mogao po relativno povoljnim cenama da letuje i putuje po Evropi.
    Ukoliko se pogase i dođe npr nemački turoperator, od Grčke za 99€ na rate se oprostite.
  • Куп је битан

    23.10.2020 11:18
    Mate23.10.2020 • 00:13
    @Miki Veliki

    Шта је боље, платити аранжман у сопственој организацији 15% више или унапред дати новац агенцији и остати без истог? Питам онако, за друга.
  • g pen

    23.10.2020 10:19
    A zasto su izleti po Vojvodini i Srbiji duplo i troduplo skuplji od izleta po susednim zemljama a gde ima nesto da se vidi? (Nisu porusili)
  • @Mate

    23.10.2020 10:02
    Ali je vrhunac odmora kad na isti ne odemo zbog korone, a agencije ukradu naše pare bez obzira što ugovor kaže drugačije i onda još od države one traže pomoć, a ne oštećeni građani?
  • Turizmolog

    23.10.2020 09:58
    @Skroz me vest potresla
    Ako propadnemo, sa nama propadaju sve uplate koje su putnici uplatili. Mislite i o tome, kad priželjkujete naš bankrot, jer karma stiže sve koji drugima zlo misle.

    Mi želimo samo da radimo, i da vratimo sve pare (koje uzgred budi rečeno trenutno ni ne možemo, jer nisu kod nas...)
  • Skroz me vest

    23.10.2020 00:29
    Potresla
    Prvo nam vratite pare za uplacene aranzmane lopovi, pa onda bankrotirajte u miru. Ovo se zove karma.
  • Mate

    23.10.2020 00:13
    @Miki Veliki
    Ne znas kako funkcionise niti turizam niti agencije ni ti ni milioni ljudi. Ako ugase agencije onda ces i ti online sam kupovati aranzmane ali bar 15% skuplje. Prvo procitaj nesto, izuci, nauci pa komentarisi. I da, vrhunac odmora nije dobra salama sa "svedskog stola". Sapinet sat.
  • Miki Veliki

    22.10.2020 23:06
    Gotovo je sa većinom turističkih agencija, pomogla im država ili ne. Sada su se silom prilika skoro svi digitalno opismenili tako da će ubuduće direktno online pronalaziti, rezervisati i plaćati aranžmane. Poverenje potrošača su izneverili i neće uspeti da ga povrate. Odoše turističke agencije u istoriju sa ostalim starim zanatima i prevaziďenim tehnologijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna