Autor: Beta

Info
24.10.2020.
15:46
Udruženje građana Most Solidarnosti pozvalo je građane da potpišu peticiju za inicijativu da mala matura ne sadrži kombinovani test.
  • Desanka

    19.11.2020 21:06
    Milickc
    Kombinovani test se nibe polagao do pre tri godine i u normalnim uslovima, ne vidim problem da se bar on ukine za vreme neadekvatnih i specigicnih islova koje je nametnula situacoja zbog Kovida.
  • Šaptač

    25.10.2020 15:37
    @/
    Šaputanje? Zvuči tako romantično-djački. Neki lekari su se skoro specijalizovali za vadjenje "bubica" iz ušiju djacima i studentima. Da praštamo i Siniši Malom. Njegov doktorat mu dodje kao šaptanje, samo na višem nivou.
  • @Dule

    24.10.2020 23:41
    Obrazlozenje
    Kombinovani test je planiran da se menja i da se ne polaze svih 5 predmeta nego samo predmet vezani za buducu skolu koju ucenik izabere. Ucenici kojima roditelji nisu u mogucnosti da pomognu da nadomeste znanje koje zbog epidemije nisu uspeli da usvoje u skoli su u neravnopravnom polozaju jer ne mogu kvalitetno da spreme sve predmete koje test sadrzi. Ostala dva testa treba da ostanu kako bi mala matura imala svoju svrhu. Namera inicijative je da se bar malo pokaze solidarnost sa ucenicima kojima roditelji ne mogu sami da pomognu, a nemaju novaca da placaju dodatne casove. Sve ovo je izazvano epidemijom i zato ad-hoc resenje dok Ministarstvo ne promeni nacin polaganja ovog testa.
  • /

    24.10.2020 20:42
    Dete mi je maturiralo ovog leta, i mislim da su se škole (gimnazija) odlično snašle u novim haotičnim uslovima. Deca takođe.
    Jedino što sam primetila da su imali razna tehnička pomagala, umesto šaputanja na času, ali to je verovatno nemoguće izbeći. Kao i šaputanje.
  • Dule

    24.10.2020 18:38
    Ne razumem kako će ukidanje kombinovanog testa rešiti bilo kakav jaz između profesora i učenika? I po čemu su učenici oštećeni samo za predmete koji su na kombinovanom testu i kako to utiče da samo pojedini učenici ispaštaju pa da kombinovani test treba da se ukine da bi se svi ujednačiti? Koje škole imaju prednost što kombinovani test postoji, a koje ne? Poenta mature je da oceni učenike koliko su stekli znanja tokova obrazovanja, a ne zabavna aktivnost koju radiš kako želiš u slobodno vreme. Jasno mi je da se manje uči, ali to neće rešiti ukidanje kombinovanog testa.

    Ovo su samo moja zapažanja i zamerke, nisam ni za ni protiv peticije, nego želim da udruženje obrazloži na bolji način svoje zahteve.
  • Inspektor Višekruna

    24.10.2020 17:59
    Nažalost ne!
    Mala matura je nužno zlo, zbog krajne neujednačenih kriterijuma i neobjektivnosti!
    Mnoga dobra deca su dobila satisfakciju kada su na maloj maturi preskočili razne "zvezde" generacije!
    Ono što se mora uraditi je stroža kontrola mature! Sprečiti zloupotrebe!
  • .

    24.10.2020 16:13
    .
    U potpunosti podrzavam sve sto je navedeno u tekstu. Jos bih dodao i viber grupe i raznorazne internet platforme na kojima nastavnici zadaju zadatke. Pored toga, deca iz jedne smene prenose deci iz druge smene sta da uce, obzirom na to da nastavnici predaju gradivo bez zaustavljanja. Stvorena je konfuzija koja je jadnu decu i nastavnike dovela u veoma tezak polozaj. Neka je na cast svima onima koji su stvorili svet u kome nema osnovnih sloboda. Jedino jos da napadnu pravo na zivot, sve ostalo su nam ukinuli. Tuzno da tuznije ne moze biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna