Info
07.12.2020.
10:00 > 08:08
Jedna od najvećih farmaceutskih kompanija na svetu, "Merc" iz američke države Nju Džersi obavestila je javnost da je ovih dana prodala suvlasništvo u inovativnoj firmi "Moderna" čije akcije su za jedanaest meseci porasle za 750 odsto.
  • ///

    08.12.2020 22:23
    Ovi naši glupsoni ne znaju šta su izgubili kada su prodali za sitne pare sve naše firme, računajući i Batut,Torlak,Agenciju za registraciju lekova. Mogli su do sada imati mnogo, mnogo više.
    Iz tog ugla, mozda i drugu stranu da okrenem...
    Verovatno je bolje što su tako uradili jer bi opet mi bili “u svakoj čorbi mirodjija”. Eto, zbog toga, hvala im na tome.
    Ostalo, zajebanti žestoki itd.
  • @Anonimus

    07.12.2020 13:31
    A majke ti, a kad nije bio? Pa cela istorija covecanstva je borba i ratovi za novac i moc koju on donosi. Jako ste smesni (i jako glupi i neobrazovani) svi vi koji se necemu danas cudite i koji mislite da je na svetu nesto novo i da je ranije bilo drugacije, kad je u pitanju ljudski rod i ljudska priroda.
  • Gnjurac

    07.12.2020 13:14
    Zarada od vakcina je mizerna za farmaceutske kompanije. Suplementi, kozmetika i ostali lekovi su daleko isplativiji. Vakcinu primis jednom u zivotu ili jednom godisnje. A statini (ili neki drugi lek) se piju svaki dan, svaki mesec, pa do kraja zivota. Racunica je jasna
  • Farmaceut

    07.12.2020 12:34
    Vakcine su deo tržišta na kom se najMANJE zarađuje!
  • Realista

    07.12.2020 12:32
    Realnost
    Na vakcinama se i te kako zaradjuje. Jedna vakcina se prodaje za 20$ a košta 10-20c, što je i preko 100 putaa više. U svetu ima skoro 8 milijardu ljudi i ako se vakciniše samo 1 milijarda to je ukupno 20 milijardi prihoda svake godine, a možda i više. Toliko prihoda imaju cele države a ne par kompanija. Normalno da ne zaradjuju samo na jednoj vakcini, već su u pitanju na desetine vakcina pa računajte.
    Kažu da je Moderna bila na pragu epohalnih otkrića i onda ćorak. Normalno to je pravilo tržišta.
    Običan primer je najobičniji žilet. On se pravi tako da moraš da kupiš nov posle nekoliko brijanja, ako je žilet kvalitetniji on je skuplji, tako da te jedno brijanje uvek približno isto košta.
    Želim da kažem da postoje materijali sa kojima bi žilet bio večan i ne bi bio nešto mnogo skuplji, ali ako naprave i prodaju takav žilet sutra ga neće prodavati jer nikome više neće trebati nov, dobar i kvalitetan je i stari, čak bi se nasledio
    Isti princip se koristi u farmaceutskoj industriji samo što tu ima još nekih principa koji su posledica pogrešnog razvoja društva tj. odsutnosti ljudskosti, a to je: ne rešavaj uzrok nego smanjuj posledicu.
    Na primer jedan dobar broj malignih oboljenja su posledica bakterijske ili virusne upale . Rešavanjem toga izradom vakcine koju bi čovek primio samo jednom farmaceutske kuće bi izbile sebi veliki deo profita, kada bi se pustila u promet vakcina protiv karijesa cela industrija koja se bazira na bolestima zuba izazvanih karijesom bi praktično nestala
  • borac

    07.12.2020 12:27
    @A
    Apsolutno se slazem sa Vasom konstatacijom. Iz toga razloga apotekari najveceg apotekarskog lanca a i drugi tu igru igraju, vam kao daju savete a zapravo su pod pritisom menadzmenta da se svakodnevno radi na povecanju prodaje suplemenata i kozmetike. Tu je profit! Zato pre odlaska u apoteku informisite se sta vam treba! Marketing je sada veoma prefrigan i korste tj. zloupotrebljavaju saznanja neuronauke tako da sada postoji grana neuromarketing. Ubedice vas da vam treba i ono o cemu niste ni sanjali.
  • @A

    07.12.2020 11:33
    Zapravo je na kozmetici, pa tek onda suplementima, tj. one koje imaju te odseke, poput Johnson and Johnson.
  • 5G

    07.12.2020 11:02
    Ja sam smesan za ovu teoriju...
  • A

    07.12.2020 11:01
    ...Vakcine su segment tržišta na kojima farmaceutske kompanije sigurno i najviše zarađuju...

    Ovo je tačno koliko i da je zemlja ravna. Najveća zarada je na suplementima, jer je ulaganje u razvoj nula. A za vakcinu je potrebna gomila pametnih glava i opreme.
  • Anonimus

    07.12.2020 10:48
    Svet je poludeo, sve je postalo podređeno profitu...
  • rm rf /

    07.12.2020 10:27
    Kao i uvek, odlican Zivanov tekst!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna