Autor: Novosti

Info
22.02.2021.
09:01
Pokrajinski sekretarijat za sanitarni nadzor i javno zdravlje privremeno je zabranio upotrebu vode za piće u Novom Kneževcu i okolnim naseljima u toj opštini, jer sadrži više arsena nego što je dozvoljeno.
  • X

    24.02.2021 10:40
    Udruzimo se svi!
    Naravucenije, treba da se udruzimo iz svih mesta Srbije i zajedno da krenemo na institucije.
    Srbijo probudi se!
  • Zrenjaninac

    23.02.2021 22:53
    Smatralac iz ZR
    Prijateljski savet: ne tražite pomoć i saradnju od zrenjaninskog JKP Vodovod i kanalizacija koji su građane ostavili 17 godina bez vode za piće. Nisu popravili ni jedan ulični bunar, nisu doterali ni jednu jedinu cisternu sa zdravom vodom, ukrali su pokrajinsku donaciju flaširane vode, potrošili petogodišnji samodoprinos, milijarde na traženje pilot postrojenja, svetodavce, stručnjake, jagnjeće brigade ... i ništa nisu postigli. Kroz trule otrovne azbestne cevi nam proturaju neku tekućinu koju naplaćuju kao mineralnu vodu...
  • Damir

    22.02.2021 21:22
    Zašto Opština ili JKP ne obezbede cisterne sa ispravnom pijaćom vodom?
  • Sta Te Briga

    22.02.2021 18:04
    Sada se mora "investirati"
    Predsednik je jos 2019. rekao da voda nije ispravna ali lokalna samouprava u ciju je ingerenciju da reaguje nije reagovala.Nije reagovala ni zadnjih 8 godina.Evo link predsednikove izjave iz 2019.
    http://www.noviknezevac.rs/2019/12/20/usvojen-budzet-za-2020-godinu-pre-svega-podrzavamo-razvoj-opstine/
    Obracanjem JKP Novi Knezevac u toku 2020. godine da demantuje ili potvrdi tvrdnje predsednika, tadasnja VD direktorica Krisank-a nije se udostojila da se obrati gradjanima.Novopostavljeni dzet-set sada razmatra da "investira" u izgradnju fabrike vode, gde ce imati svi udela.
    JKP Novi Knezevac ipak naplacuje punu cenu vode gradjanima iako je nedavno izvrsila potpisivanje ugovora za koje su rikli iz JKP da je "formalni ugovor" pise da je JKP duzan da isporucuje vodu za pice. Ali na racunima nije definisano kakvu vrstu vode isporucuju, stoji samo "vode" i naravno cena.
    Obzirom da su u proteklih godinu dana precutali vlasti problem koji je od javnog znacaja i ugrozava javno zdravlje gradjana Novog Knezevca, smatram da bi tu trebao neko da se umesa iz pravosudje i izvrsi istragu i da budu kaznjeni i sankcionisani svi akteri koji su cutali a javno i svesno ugrozavali zdravlje gradjana Novog Knezevca.
    Dok je kvalitet vode bila tabu tema i nije izgovorena javno, dotle niko nije mogao da strada.
    Ali sada gospodo, nista niste uradili godinu dana, naplacivali otrovnu pijacu vodu po ceni pijace vode koja je zabranjena za zivotinje, stoku, kuvanje...
    Odakle da uzmemo vodu za stoku?!
    U zatvor!
  • zabrinuta

    22.02.2021 13:31
    neispravna voda
    Po nalazu Higijenskog zavoda Kikinda iz novembra 2020 godine voda u Novom Kneževcu zbog povećane količine arsena nije za piće. Nije mi jasno zašto se tek sad oglasio Predsednik opštine i zašto stanovnici Novog Kneževca nisu odmah obavešteni o tome. Ukoliko se on ne razume u taj nalaz, njegovo je bilo samo da postupi i obavesti građane opštine o kojoj brine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna