Autor: 021.rs

Info
11.03.2021.
11:36 > 11:49
Već 20 godina lokalne i pokrajinske vlasti nikako da donesu odluku o zaštiti Gradskog parka u Vršcu, zbog čega su zabrinuti aktivisti uputili javni apel Pokrajinskoj vladi da se bez odlaganja nastavi ovaj postupak.
  • Saniboj

    13.03.2021 08:37
    Ptice, opet
    Nisam ni mislio da su krive ptice, nego ljudi. Mi, ljudi, treba to i da resimo.Ili cemo i dalje setati po kisi govana.
  • Vrščanin

    12.03.2021 22:23
    Saniboj odgovor - vrane
    Tačno je da u parku u Vršcu ima puno gačaka, ali to nije gorući problem parka. Gačci su se u park preselili zato što su posečeni svi šumarci i sva visoka stabla na obodu grada i u ataru, a to su njihova tipična prirodna staništa, koja su ranije naseljavali. Ptice su se koncentrisale u park jednostavno zato što nemaju više gde da žive i da se gnezde. Isti problem postoji u velikom broju parkova u Vojvodini. Dakle, nisu ptice krive, nego su ljudi, zbog svoje gluposti i gramzivosti, napravili ovaj i mnoge druge probleme. Sada nam smeta što nas gačci opoganjuju, a kako smo se ponašali, upravo to smo i zaslužili. Po meni, to je fer. Naravno da postoji rešenje, ali za njega je potrebno vreme. Rešenje je sadnja istih vrsta drveća na onim mestima na kojima su posečena. Kada ta stabla dovoljno izrastu, gačci će ih naseliti i rasteretiti parkove.
  • Saniboj

    12.03.2021 09:22
    Ptice
    Kao stanovnik Vrsca, molim nadlezne da rese goruci problem parka - kolonije vrana i gacaka , koje se uz dana u dan uvecavaju.Park je zatrpan pticijim izmetom, a smrad se siri okolnim ulicama , ka bolnici, skoli gerontoloskom centru...Stanovnici ovih ulica ne mogu da provetravaju svoje domove zbog nesnosnog smrada.Klupe u parku su zasr..., a setnja kroz park se svodi na trcanje najkracim putem, sa podignutom kapuljacom. Razgovor je tesko voditi, ne cuju se reci od graktanja Zaista ne preterujem..Ovakva situacija traje vec godinama, sa tendencijom pogorsavanja. Mora da postoji nacin da se te ptice oteraju, presele....Nadlezni, ucinite nesto!!! Molim usrdno 021 da mi objavi komentar .
  • Piško

    11.03.2021 16:09
    ...
    Ko im je kriv što ih nije opevao Vasko Galens.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna