Autor: RTS

Info
10.04.2021.
10:28 > 10:35
Protiv doktora koji javno govore negativno ili dvosmisleno o vakcinaciji, Lekarskoj komori Srbije stiglo je desetak prijava od početka epidemije.
  • Vladan

    11.04.2021 12:28
    @w/e

    To je u suštini lista stvari koje je trebalo naučiti u osnovnoj školi i čije postojanje vas ponavljače iznenađuje čitav život.
  • @NS

    10.04.2021 16:49
    Nije tačno
    Čim ja, koji nemam nalog na društvenim mrežama, znam ko je dr Stojković i da nije ni epidemiolog ni virusolog već psihijatar, koji godinama priča protiv svih vakcina i podigla je paniku.
  • Mii

    10.04.2021 15:24
    Koliko ste prepuni dezinformacija vi komentatori. Nema naučnih studija da vakcina deluje, ali zato sigurno ima da ne deluje. 15% vakcinisanih doktora, ma dajte.
    Pitanje za sve, što se niste digli i branili svoju decu (mene) kad smo u šestom razredu primali 3 vakcine protiv hepatitisa B, koji nije smrtonosna bolest? Te su provene, jel da? To je spika za to? Pa ne znam kad su proizvedene, ali sad se daju bebama, a nama su davali u šestom razredu, znači da su nove i da deca rođena krajem 20. veka nisu dobila kao bebe.
    Hajde pustite šarlatane koji vas ubeđuju da su vakcine loše, skupite hrabrost, bocnite se i da se vratimo u normalan život.
  • w/e

    10.04.2021 14:51
    naucni radovi
    Naucni radovi su sada orijentir za sta je tacno / netacno? Hajde da napravimo centralizovanu listu cinjenica koje se smeju javno iznositi i crnu listu izjava koje se ne smeju nikada izgovarati, ipak je to esencija slobode govora i "Evropskih vrednosti."
  • Biciklista

    10.04.2021 14:45
    Javna rasprava.
    Dokazi.
    Brojke.
    Uporedne analize.
    To je resenje.
    Zastrasivanje, pretnje, zabrana govora... stvara revolt.
    Molim, nek se javi junak da sedne u studiju preko puta Aleka Racica ili Nestorovica, pa nek dokaze svima ko je u pravu.
  • ajTI

    10.04.2021 14:37
    @Tihi
    Potpisujem.
    Pod uslovom da ne moram da plaćam obavezno zdravstveno osiguranje.
    Simple as that!
  • Dragan

    10.04.2021 14:27
    Aha
    A Nestoroviću orden.Javno na svim tv govori da se neće vakcinisati, preporučuje beli luk, rakijicu, slatko a onima 50+ još i aspirin(navodno razređuje krv).,Ima i svoj sajt,a sad govori na malim portalima.
  • Izi

    10.04.2021 14:15
    Prosta matematika,vakcinisalo se oko 15 % medicinskih radnika u Srbiji (ukljucujuci i crvenu zonu),a sa obzirom da vakcina ima i da su bar njima lako dostupne dolazi se do jasnog zakljucka,85 % medicinskih radnika ne zeli da se vakcinise.Kako je onda struka za vakcinacuju?Da nisu i oni svi antivakseri?Ili mozda samo ne zele da prime OVU 'vakcinu'...A za vas koji pitate ljude koji ne zele da je prime sto se prave pametni i da znaju vise od lekara imam i ja pitanje,jel znate da postoje u celom svetu,obrazovani,strucni ljudi,nobelovci,doktori nauka samo iz ovih specificnih oblasti koji su napljuvali OVU 'vakcinu' i ne zele da je prime,jel ste vi mozda strucniji od njih?
  • /

    10.04.2021 14:10
    /
    ovde ste izrazavali saucesce doktorki antivakserki tako da...

    inace, dokazali ste da molitve i srebrne kasike ne pomazu protiv korone
  • zeleni

    10.04.2021 13:45
    Jel moze neko da prevede rec aktivaser sta znaci posto slaobo divanim madzarski hvala
  • NS

    10.04.2021 13:34
    @Pera
    Kon(j)u je odavno trebalo oduzeti licencu i dozivotno zabraniti rad zbog afere svinjski grip 2009. i vakcine. Zagovarao je, kao i kolega mu Tiodorovic bespogovornu vakcinaciju 2009., pretio ostavkom ako se ne vakcinise cela populacija, da bi nakon bacenih para na vakcine koje je mali deo populacije primio, se povukao po sistemu "pojeo vuk magare". I evo ga sad opet u sedlu da nam soli pamet. Sto bi rekao dr Alek Racic, ne bi smelo da se dogodi da nam u kriznom stabu sede lekari na platnom spisku stranih farmako-mafijaskih kuca
  • NS

    10.04.2021 13:28
    @Tihi
    Pricas gluposti. Dokle vise trabunjanje oko zabrane lecenja onima koji odbijaju vakcinaciju? Nikome ko je zdravstveno osiguran se ne moze uskratiti zdravstvena zastita niti prijem na bolnicko lecenje nezavisno od licnih stavova o vakcinaciji (i lekarima)
  • Sole

    10.04.2021 13:27
    @Tihi
    Tihi, tvoja izjava ne samo da je diskriminacija prema slobodnom izboru građana, već je žalosno da se takvima kao što si ti uopšte objavljuju komantari. Ne samo zbog sadržaja teksta, već i zbog nivoa (ne)pismenosti.

    Nemože se inače piše odvojeno (ne može), a posle zareza i tačke dolazi razmak, tako da se prvo vrati u osnovnu školu na obrazovanje, pa tek onda komentariši i razmisli da li je svaki antivakser neobrazovaniji od svakog vaksera!
  • Predlog

    10.04.2021 13:23
    Velike kazne
    Jedno je odbijati vakcinu kao lekar i tako odlučiti za sebe, u svoja 4 zida, a sasvim drugo je kada antivakcinalnu poruku lekar razglasi na društvenim mrežama i u razgovorima sa familijom, prijateljima, komšijama, njihovim vezama i ne daj bože u medijima.
    Lekar ne sme da se zalaže za nešto za čega ne postoje naučni dokazi (npr. da govori o štetnosti vakcina koje je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva).
    Ako ima drugačija saznanja, a pre svega ima specijalnost koja mu omogućava da to kritički sagledava, pokreće diskusiju u okviru struke, pre nego u javnosti.
    Zalažem se da ako lekar širi antivakserske poruke tokom obavljanja posla dobije disciplinsku kaznu svog poslodavca i neku vrstu opomene Lekarske komore i Srpskog lekarskog društva. A ako nastavi, tada ići ka otkazu, procesuiranju pred sudovima časti i konačno, ako ne stane - goniti krivično.
  • NS

    10.04.2021 13:21
    @Šorgić
    Ko je tebi drmao kavez?
  • NS

    10.04.2021 13:19
    @Trky
    A koje su to naucne studije na koje se pozivate? Kojim je to naucnim studijama dokazano da vakcine valjaju i da su bezbedne? I kad pre su mogli da donesu naucne studije o tome kad je za tako nesto potrebno minimum par godina koriscenja, ispitivanja delovanja? Da li treba svi da budemo ovce koje samo bleje, ne koriste mozak i prihvataju sve bez pogovora? Vi slobodno mozete, jer ja sigurno necu
  • NS

    10.04.2021 13:14
    @SS
    Nije tacno. Lekar moze javno da iznese svoje misljenje o vakcinama. To je sloboda govora i javnog iznosenja misljenja, pod uslovom da svojim javnim nastupima ne izazove paniku medju populacijom. Mada to krivicno delo izazivanja panike i nereda je jako tesko dokazivo. E zato ce se ovo privodjenje dr Stojkovic i ostalih antivaksera zavrsiti na informativnom razgovoru u SBPOK-u. Nema tu nikakve mogucnosti za podizanje optuznice
  • Dejan

    10.04.2021 13:06
    Uzor
    Predsednik je dosta penzionera motivisao da se vakcinišu, kada se Novak vakciniše krenuće i omladina masovno
  • Aleksandra

    10.04.2021 13:04
    @Tihi
    Za Tihog, Prleta i sve ostale mantraše o potpisivanju izjave da se nećemo lečiti o državnom trošku:

    Potpisaću je odmah, pod uslovom da mi se isplate doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje za 26 godina radnog staža. Od ukupne cifre neka se oduzme nekoliko medikamenata koje sam dobila na teret zdravstvenog fonda koje sam koristila za tri dana bolovanja za proteklih 26 godina i na tako obračunatu osnovicu da mi se obračuna zakonska zatezna kamata, jer sam ionako sve preventivne preglede. stomatologa i sl. plaćala iz SVOG DŽEPA, a ne na teret uplaćenih doprinosa iz MOJE zarade.
    Ovde državu uopšte ne zanima da li ćete se vi razboleti i umreti, zanima je da vam stvori opscenu da je zdravstveni sistem koji je davno puk'o, navodno u funkciji, samo ste vi neposlušni pa ga rušite.

  • G pen

    10.04.2021 13:02
    Vanja, medicinari su se medju prvima vakcinisali i to Fajzerom u Higijenskom jos u januaru a dovodili su i rodbinu. Ti sto sada cekaju u redu su oni ,,pametni'' koji su skontali da je djavo odneo salu.
    Sofija, vestacki ili ne taj virus je ovde. Mozes da se vakcinises ili ne ali nosi masku jer drugog leka nema. To vazi i za antibrnjicare, velike srbe i antiglobaliste po zanimanju takodje i velike ratnike kojima je tesko da nose masku. Bas bih voleo te ,,velike ratnike'' da vidim sa gas maskom
  • Milan.

    10.04.2021 12:58
    Sasvim je pogrešno davati lekarima epitet antivakser,antimasker.


    Ne treba nama krizni štab da govori kako se vakcine prave i koliko treba godina da se pravi dobra efikasna i bezbedna vakcina,svaka vakcina koja je napravljena za pola godine nema baš dobrog efekta ima neki procenat efikasnosti,bezbednosti.


    Zbog tih 6meseci ljudi su skeptici a ne antivakseri.



    Takođe se zna koliko treba godina da se jedan virus dobro ispita.



    Što se tiče obavezne vakcine nisam ZA sa medicisnke strane.
  • Ena

    10.04.2021 12:50
    @Tihi,

    nista nepismenije skoro ne procitah, tako da mani se komentarisanja i savladaj osnove pravopisa.
  • Inspektor Višekruna

    10.04.2021 12:49
    Prvi put
    Prvi put hvalim advokata Zoru Dobričanin Nikodinović. Šta hoćete sa lekarima koji imaju drugačije mišljenje? Lekar je dužan da leči po važećem protokolu, ali ako se ne slaže sa njim valjda ima pravo da to slobodno kaže!
    Mađarski ginekolog Ignac Zemelvajs je umro u ludnici zbog progona od strane struke, jer je terao studente medicine da operu ruke, kada vrše porođaje, naročito ako su prethodno bili u mrtvačnici! Smanjio smrtnost porodilja najmanje desetak puta, i pored očiglednih rezultata bio ismevan!
    Nisam uopšte antivakser, osuujem širenje lažnih vesti, ali pravo na drugačije mišljenje poštujem!
  • Pera

    10.04.2021 12:37
    Sns krimi rad
    Kakvu je kaznu dobio kon za prethodnu aferu sa vakcinama....ajde botovi odgovorite..kakvu ce kaznu da dobije diktator i lazna vlada?
  • Lekar pulomolog

    10.04.2021 12:27
    Ozbiljnoj Svetlani
    @Svetlana NS

    Evo, posto ste ozbiljni, dajte izjave tih Nobelovaca (odmah vam kazem da ih nema, ali mozda znate nesto sto mi iz struke ne znamo) i linkove na radove i razmatranja ozbiljna gde oni to tvrde.
  • DragCHE

    10.04.2021 12:25
    Pa dragi moji
    koji dokazi postoje da je necijom objavom skliznuto u krivično delo izazivanja panike i nereda, alo, panike i NEREDA, dakla da biste bilo koga osudili za krivicno delo, morate da dokazete da je bas njegova izjava izazvala navedeno delo. Po meni pre bi trebalo optuziti Vladu i predsednika za izazivanje panike i nereda, setite se samo pocetaka i izjva tipa bice nam malo grobalja, ljudi ce umirati ko muve, nije li to izazivanje panike, bakljade po krovovima uz glasno pustanje muzike, izazivanje nereda. Ljudi boziji, u ovoj zemlji mozete optuziti svakog za svasta, pogledakte samo poplavu optuzbi za silovanja od pre 10-50 godina, koja bas i nisu silovanja (eto pozudno me pogledao i priterau u cosak....), ali dokazati takvu idiotsku tvrdnju je nemoguce (u stvari moguce je da ce po zadatku da se javlja gomila botova koja se uspanicila). Ne brinite se ljudi, nece ovo dugo, noc je najtamnija pred svitanje.
  • Tihi

    10.04.2021 12:16
    Da
    Postoji ovde jedno naj jednostavnije resenje,svako ko nece da se vakcinise da potpise izjavu lepo,tako da kad se razboli Nemoze biti primljen u bolnicu jer on je pametan i zna sve o medicini sto je procitao na internetu,sta znaju ovi sto su se skolovali za zanimanja iz raznih oblasti medicine,tako lepo kad se razbolite a vi lepo kod tih sto ih slusate na internetu NE U BOLNICE KOD DOKTORA JER ONI NE ZNAJU NISTA! Izjavs,potpis i cao djaci
  • Pera

    10.04.2021 12:16
    Tzv. Zvanična medicina je davno pala na ispitu, onoga trenutka kada se odrodila od prirode i zdravlja. Dokaz su sredine gde je nema, gde umiru zdravi u dubokoj starosti. Čovek je biće prirode a ne hemije, neprirode.
  • Sofija.

    10.04.2021 12:13
    BoeserWolf.
    Francuski virusolog, dobitnik Nobelove nagradu za fiziologiju i medicinu 2008. godine za izolovanje HIV virusa, Lik Montanjije tvrdi da novi koronavirus nema prirodno poreklo i da je napravljen u laboratoriji.

    „Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom“, rekao je Montanjije u intervjuu za televiziju „Si njuz“.

    Virus nije prirodnog porekla, to je delo molekularnih biologa. Nije poznato sa kojim ciljem je to urađeno, naglasio je.

    Dodaje i da nikoga ne optužuje, već samo iznosi činjenice.

    „Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam ko je to učinio i zašto. Moguće je da su hteli da proizvedu vakcinu protiv HIV virusa“, izjavio je Montanjije.
  • Dr No

    10.04.2021 12:11
    Ahaha
    Ti si u Norveskoj doktor tako pametna kao sto sam ja raketni inzinjer ovde u Nemackoj
  • Zena

    10.04.2021 12:08
    Mafijas
    A kakve kazne prete onima sto nisu adekvatno lecili svoje pacijente, koji su ugrozavali zivot i zdravlje pacijenata i jos za te zlocine dobijali veliki novac???? Kad cete o tome pricati???? Kakve kriminalne radnje i zlicini se desavaju pod patronatom vd direktorke Edite Stokic i njenih pulena?! Koliko ljudi je izgubilo zivot u KCV?! Kad ce se potegnuti to pitanje?
  • Mr.M

    10.04.2021 12:00
    Kakve sad kazne?Zar lekari nisu naši heroji!?Sad kad su odradili svoje i kad nam više kao ne trebaju daj da ih kaznimo.Lepo reče jedan gospodin ovi na vlasti bi i od Novaka Đokovića preko noći napravili lopova,lažova,kriminalca...
  • Trt

    10.04.2021 11:37
    @Norge

    Nek daju otkaze pa nek pale u beli svet poput tebe gde će da slušaju i kušuju, a ne da se bave teorijama zavere.

    Bolje da imamo manjak lekara nego lekare - idiote.
  • zamena teza

    10.04.2021 11:26
    A kakve kazne prete lekarima provakserima za širenje panike i lažnih vesti?!
    Prvo sud mora da utvrdi istinu o vakcinama, pa tek onda da se kaže koja grupacija je počinila krivično delo.
  • BoeserWolf

    10.04.2021 11:24
    @Svetlana NS
    Da li ste procitali komentar pre slanja, posto u njemu sami sebi protivrecite.

    Nijedan nobelovac iz oblasti medicine nije rekao da su vakcine opasne. Sve dok nam ne date konkretan citat, "argument" Vam je rekla kazala.

  • Fridrih S.

    10.04.2021 11:21
    Može ali samo država, drugi NE
    Ciljano se ugušuju glasovi koji i u dobroj nameri govore o svojim ličnim stavovima.
    Kada država na nacionalnim medijima poziva NA VAKCINACIJU, to je u redu, ali kada neko izražava svoj stav suprotan državnom dnevno političkom građenju poena za aprilske izbore 2022. tada on NE SME !

    Da li je ovo demokratija, diktatura, anarhija..........ne, ovo je S.
  • Šorgić

    10.04.2021 11:15
    Šorgić
    Svo radno sposobno stanovništvo pod pretnjom zatvora i plenidnom imovine treba vakcinisati bez pravo zalbe preko saveznih organa.
  • G

    10.04.2021 11:12
    G
    Istina je da prava vakcina jos nije pronadjena protiv ovog virusa. Daje sve tako sigurno i bezbedno ko sto se u srbiji plasira. Nemci bi prvi vakcinisali svoj narod. Ove vakcine mozda mogu da ublaze simptome par meseci i opet moras dase vakcinises. Nije sve jedno da ubrizgas u sebe nesto sto nije provereno kao penicilin,bsz,itd. Ja bih ipak ostavio da svaki pojedinac za sebe odluci o vakcinaciji dok se nepronadje prava i efikasna.. Jer svaki covek razmislja sta ce biti za godinu,dve...!
  • Trky

    10.04.2021 11:11
    Oduzmite licencu tim doktorima vise, kaznite sarlantizam u ovoj drzavi, nemojte da ga promovisete. A za ove sto pitaju kako znati sta je istina , istina se govori u naucnim studijama, proverenim cinjenicama, dokazima. A ne " jedan nobelovac je rekao da vakcine ne valjaju" . Neka dokaže studijom da ne valjaju, a ne izjavom na televiziji ili drustvenim mrezama. Nas narod uvek voli da udara kontru nauci, misleci da su tako pametniji. News flash: Niste pametniji!
  • Vanja

    10.04.2021 11:08
    Zašto se SVO medicinsko osoblje ne vakciniše u okviru svojih zdravstvenih ustanova?!
    Zašto pojedinačno čekaju u red na sajmu, i imaju prednost samo ako pokažu legitimaciju?
    Ako su najugroženiji, ako "struka" preporučuje vakcinu, ako...
  • Pera

    10.04.2021 11:08
    Vec i jesu kaznjeni, sto rade u srbiji..
  • Jaja

    10.04.2021 10:52
    Ne prete im nikakve kazne... Licemerno, korumpirano i pokvareno je lekarsko drustvo u Srbiji a takva je i komora
  • Svetlana NS

    10.04.2021 10:49
    Uozbiljimo se
    Kako vi utvrđujete šta je istina? I lekari, među kojima su i nobelovci govore da su ove vakcine neproverene i da su čak i opasne, da virus nije ispitan do kraja, da ima puno pitanja bez valjanog odgovora. Tvrdnje tipa "mislim", "verujem", "nadam se" nisu naučni argumenti.
  • pera

    10.04.2021 10:49
    ovako
    Ako se usaglasi to da je vakcina spas i ako sto vise ljudi primi vakcinu i da tezi prema tome,kako to da u bolnicama od par hiljada medicinskih radnika 50% neće da primi vakcinu,kakav je to marketing. Mene ubeđuju da primim a vas doktor neće! Aaa onda bude protest ispred Vlade kako je umrlo puno doktora i da drzava uvede jace mere u bolnicama.. Medicinari daj se dogovorite sta hoćete...
  • Norge

    10.04.2021 10:46
    Dace Vam svi otkazi momentalno
    Dace Vam svi otkazi bude li vakcinacija obavezna .

    Pozdrav od bivse Novosadske medicinske sestre iz Norveske.

    Gde rade za najnize plate u Evropi tu sad treba da razmsiljaju o belosvetskim vakcinama na koje niko ne daje nikave garancije na nikakve nus pojave ni u skorijoj ni u daljoj buducnosti.

    Teras ljude da unose nesto u telo pod pretnjom otkaza 420 eura plate?Dace Vam otkaz i 2000 eura plate da je ne ovoliko koliko imaju u Srbiji medicinari a imaju plate manje i od Albanaca i Severno Makedonaca samo se o tome cuti.Umesto da se prica o platama tema se skrece na antivaksere i vakcine.

  • SS

    10.04.2021 10:42
    Odgovornost
    Jako se brka sloboda misljenja sa sirenjem laznih informacija.

    Jedno je da ti komsijama trabunjas kako vakcina ne valja, a drugo kada javno iznosis na strucnom polozaju. I dalje mozes da trabunjas komsijama, ali javno na duznosti da se katnjava. To je razlika.
  • Zox

    10.04.2021 10:41
    "Kažnjenih od početka epidemije za sada nema." Pametnome dosta.
  • Mikic

    10.04.2021 10:36
    Kako zastrasivanje lekara ovo je uzas. Ko je taj sto moze da odlucuje koje su to lazi i tvrdnje neistinite. Istina je da se ne zna jos dovoljno o samoj koroni i vakcinama za nju. Sramota. A zivimo kao u demokratskoj drzavi i svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna