Autor: Blic

Info
11.05.2021.
10:18 > 17:30
Novi zakon o legalizaciji trebalo bi da omogući da se u što kraćem roku ozakone bespravno izgrađeni objekti, kojih je u Srbiji skoro dva miliona, uz minimalnu cenu i jedan dokument.
  • Mihajlo sa sela u Vo

    08.12.2022 10:14
    Od 2017 predato sve u opstinu Kula u Vojvodini od projekta pa do svih mogucih papira i vec ulazim u sestu godinu nista nije reseno placam redovno porez i odvodnjavanje i nemogu ni da legalizujem kucu niti da je ozakonim odlaz cesto u opstinu niko nikada nije pogledo nijedan papir koje posedijem niti mogu da dobijem bilo kakvu informaciju od katastra zasto nemogu da se to resi za sve ove godine . Niko nece ni da me primi nego zena koja radi na prijavnici mi kaze da nemogu ni kod koga da odem od pretpostavljenih da mi objasni sta je problem oko legalizacije. Sada sam angazovo geometra privatnog i opet nemoze da se ozakoni i zbog toga sam pozvao Republickog inspektora u beogradu medju tim niko se nejavlja ni na jedan telefon vise nemam ni snage ni volje da dalje bijem bitku oko ozakonjenja svi samo cekaju pare plave koverte i po par stotina eura da im se da da bi se bilo sta uradilo . Niko nista u opstini neradi samo piju kafe i setaju po gradu pijaci a mi budale neka cekamo neki od nas ce i umreti a nece docekati resanja o ozakonjenju . Geometri uzimaju ogroman novac a nista ne urade pljackaju gradjane ali koga to briga dok se oni bogate gradjani se nerviraju i gube zivce . Samo se pitam ko ce nama postenim gradjanima vratiti novac koji smo potrosili na silne papire projekte takse a obzdravlju i da ne govorim . Inspekcija Republicka za katastar ocigledno nista netadi i ne kontrolise koga to briga kada budemo pomrli valjda ce neko to da prisvoji . Bitnobda bogatasima kupuju kuc
  • Zoran

    12.05.2021 20:05
    Ubrzati
    Zaista treba ljudima olakšati ubrzati legalizaciju objekata jer se predugo ceka svako ce platiti da ozakoni svoje a sa druge strane placam porez komunalije sve zivo a legalizaciju cekam 5god.
  • Za Ožvalavljenog

    12.05.2021 08:40
    Svašta pišete
    Zaista je zakonska obaveza i uslov za ozakonjenje dostavlkanje poreske prijave na kvadraturu koja se ozakonjuje. NE MOŽE se ozakoniti objekat ako ovo nije dostavljeno, bez obzira na stranačku, versku, nacionalnu pripadnost! Pričate svašta a ne poznajete materiju. Verujte, bavim se ovim poslom 15-ak godina...
  • nema

    12.05.2021 08:37
    porez
    Legalizacija nema veze sa porezom, porez se plaća i na "nelegalne" objekte, takođe su za njih dobijene i saglasnosti za priključenje, na struju, vodu ,kanalizaciju...... postavlja se pitanje ko će da odgovara što je na sisteme priključio "nelegalne" objekte, ko im naplaćuje porez....
  • Bj

    12.05.2021 07:59
    Bj
    Slazem se da treba sve legalizovati. Mnogi su napravili kuce nedajuci ni dinar na legalizaciju. I time se hvale a ja koji sam ispotovao sve zakone ispao budaletina! Mnogi moji zemljaci po futogu,veterniku,klisi,adicama...,imaju ogromne kuce jer nikome nista nisu plavali sem materijal. Svima skresati poreze pa da vidis...nemos imati kucu od 300m2 a neplacati nista?
  • Ozvalavljen

    12.05.2021 01:30
    @Inženjer
    "...Pročitajte Zakon o ozakonjenju pa ćete videti da je uslov za ozakonjenje poreska prijava ili rešenje o porezu..."

    Ti pricas o teoriji ili praksi? Gde ti zivis, u Svajcarskoj, Svedskoj, Finskoj?
    Ovo je mafijaska prcija, gde je jedini i uvek NAJVAZNIJI uslov PARTIJA, u ovom slucaju SNS. Zakoni i ostalo prepusti uredjenim drzavama, a ove sto lice na juznoamericke Kolumbiju, Boliviju i ostale drzave tipa Jovanjica mozes slobodno sa tim zakonom da se obrises posle nuzde. Nazalost.
  • /

    12.05.2021 01:17
    /
    Taksa na uredjenje gradjevinskog zemljista je od 35 do 100 evra po kvadratu neto povrsine. To je samo deo troskova za gradjevinsku dozvolu. To je kad oces legalno. Cela legalizacija je smejurija.
  • DachaNS

    11.05.2021 21:04
    Kamenjar
    Mene samo interesuje kako ce u Novom Sadu legalizovati kuće u rečnom koritu zvanom Kamenjar,kada je zabranjeno bilo šta zidati u rečnom koritu??!!!Hoće li im možda rušiti kao obićnom narodu vile od po 1000m2 ...?
  • Inženjer

    11.05.2021 20:45
    @Jasno kao dan
    Niste u pravu. Prema statistici Ministarstva građevine, u NS se mesečno ozakoni nekoliko stotina objekata. Normalno da se oni, većim delom, ne prodaju jer se radi o objektima (kućama, stanovima) u kojima podnosioci zahteva stanuju. Takođe, nije jasan ni komentar u vezi poreza. Pročitajte Zakon o ozakonjenju pa ćete videti da je uslov za ozakonjenje poreska prijava ili rešenje o porezu. I ovi nelegalni objekti su predmet poreza na imovinu! Sve u svemu, nije baš najjasnije šta ste hteli da kažete svojim komentarom?
  • Pero

    11.05.2021 20:05
    Više nelegalnih objekata nego Šapićevih glasača. Čuj mene Šapićevih... Vučićevih.
  • Molder

    11.05.2021 19:48
    Ova država je nebrojeno puta pokazala da je onaj ko legalizuje objekat najobičnija budala!
  • Tanovski Dejan

    11.05.2021 18:34
    Dinara ne dati vise ovoj drzav
    Znaci ovi sto su do sada placali sve regularno ispali ovce?
  • Jasno kao dan

    11.05.2021 18:30
    Zamislite šta bi se desilo sa cenom kvadrata kada bi se u NS recimo, legalizovalo par stotina, ili hiljada objekata..i pustilo u promet. Eto zašto legalizacija stoji. Kada dođe kriza, i stane prodaja, tada će legalizovati sve, radi poreza.
  • Realan

    11.05.2021 18:02
    Samo uzeti recept iz Savamale ;-)
  • Z313

    11.05.2021 17:45
    "Pravna" država
    U Srbiji se ništa ne odvija u zakonom predviđenim rokovima. Uvek se kasni, ima mnogo izuzetaka i povlašćenih pojedinaca. U isto vreme se na sva usta priča o pravnoj državi što je čista fatamorgana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna