Autor: Beta

Info
24.05.2021.
14:03
Turističke agencije od početka pandemije nisu mogle da realizuju ugovorene višednevne ekskurzije i rekreativnu nastavu za 150.000 učenika, što je 600.000 noćenja.
  • Marko

    25.05.2021 07:41
    Marko
    Kada se raspravljalo ko moze da posluje kao putnicka agencija 2019 nikog nije bilo briga! E sada kada osetite po dzepu,raspravljate tako vam i treba! Ko nema dovoljno materijalnih sredstava da nadoknadi stetu,korisniku tih usluga u roku od 48h,nemoze i nesme da posluje kao agencija! Tako je skoro svugde u svetu jer to nije nista novo.
  • Miša

    24.05.2021 19:41
    @Maša
    Čemu toliko rasprave. Sami kažete da bi trebalo svako da radi svoj posao. Neka roditelji angažuju advokata, prepuste mu slučaj a on će već znati koga može i treba da tuži.
  • Roditelj

    24.05.2021 18:40
    Pljačka
    Delili su u agencijama plate tokom pandemije od naših para koje smo im uplatili u kešu, avansno. Recimo dečiji kamp Skourats ni centa nije dobio od naših para, tako su mi potvrdili u Grčkoj. A agencija na Spensu tvrdi da je sve Grcima isplaćeno. Nekom rat, nekom brat, uvek bilo.
  • Dara

    24.05.2021 18:19
    Opet kradja.
  • Ljiga

    24.05.2021 18:11
    Ljiga
    El znate kada ce vratiti pare,nikada! Ko u ovoj smrdiji vraca pare...niko! Uvalice im neki smestaj na planini i kraj,za sve je kriva korona! Zato agencije nemoze da drzi niko ko nema novca kao garanciju u slucaju neke nesrece,rata...kao u svakoj drzavi EU!
  • Idi begaj

    24.05.2021 17:47
    Pare ne mogu da se vrate jer su uplaćene hotelima????????
    I to je to?
    Mi glupi,hotelijeri lopovi?
    Treba tužiti agencije,oni hotele,hoteli valjda Vučića...?
  • Gramzi - Bagins

    24.05.2021 17:40
    @Maša NS
    Opet grešiš. Ja uopšte nisam spominjao hotele. Da citiram Milana, onaj kome ste dali pare treba da vam i vrati. Dakle, AGENCIJE, jer njima ste dali pare, a ne hoteli. To što su oni pare prosledili hotelima vas kao korisnika njihovih usluga apsolutno ne treba da interesuje niti sa vama i vašim ugovorom sa agencijom ima veze. U slučaju da agencija otkaže putovanje, ista je dužna da vrati pare i to stoji u ugovoru. Na to se treba pozvati na sudu i ima da vrate pare, i to sa kamatama.
  • Maša NS

    24.05.2021 16:31
    @Milan NS
    Nisam to rekla....Pročitajte ponovo. Ako vi svi znate na koji način se organizuje putovanje, još je lakše i lepše, agencije vam i ne trebaju.Bilo bi dobro u ovoj državi kada bi ljudi radili ono što stvarno znaju, ovako.... Svi zanju sve, i kako radi obućar, i kako leči lekar, bankarski šalterski službenici su nam uvek prespori i ništa ne znaju, a tek ostali, da ne nabrajam ostala zanimanja. Mi smo narod koji je najpametniji, sve znamo i u sve se razumemo. Imam i ja dete, i ja plaćam rate za ekskurzije ali pokušavam da shvatim problem, jer problem nisu napravile agencije....
  • Maša NS

    24.05.2021 16:06
    @Gramzi-Bagins
    Vidite kad ne grešim... Ja znam. Možete tužiti hotele i, znate li kada ćete na taj način doći do para koje ste im uplatili? Verovatno nikada. Pa Vi znate ko danas kupuje hotele i a da ne pričam kakvo nam je sudstvo? Bilo bi lepo kad bi se pare mogle povratiti jednom običnom tužbom... No, nažalost, to je daleko od istine. Ipak, moram da priznam da ima agencija i Agencija. Nisu sve iste, kao uostalom i u svim ostalim delatnostima... I svi misle da se razumeju u rad turističke agencije a ne ulaze u suštinu poslovanja. Čitalac koji predlaže plaćanje po izvršenoj usluzi... da li je dva puta pročitao to što je napisao....Ne razumem ga. Možda je najbolje da svoju decu ne puštate na izlete i ekskurzije tako vas te zloće od agencija nikada neće prevariti i dete će vam biti kod kuće sa vama i svi ćete biti mirni i bezbrižni.
  • advokat

    24.05.2021 16:06
    Đaci tj. njihovi roditelji su pare za ekskurzije dale školi koje su sklopile ugovore o putovanju sa turističkim agencijama i njima prebacile te novce. Šta su te takozvane turističke agencije uradile sa tim novcima ni roditelje ni škole ne treba da interesuje. Ako ne znaju ili ne mogu da rade neka ne rade. Ovim bi trebale da se pozabave razne inspekcije ili čak i tužilaštvo da bi se pare vratile ljudima, a oni koji su im ih ukrali da završe onako kako je zakonom predviđeno.
  • Milan NS

    24.05.2021 15:48
    @Maša NS
    Ne "šta meni nije jasno" već "onaj kome sam DAO pare taj da mi i vrati".
    Prost primer: kupiš skupe NIKE patike, dođeš kući one se raspadnu. Od koga tražiš povrat para: od kompanije NIKE ili od prodavnice u kojij si kupila patike?
  • Medved NS

    24.05.2021 15:41
    @ Maša NS
    Znači, agencije su SAV novac dale hotelima. I onaj koji pokriva troškove puta (najam autobusa, dnevnice vozača, putarinu, gorivo), troškove organizacije, vođe puta i deo koji obezbeđuje da nastavnici/profesori putuju za džabe) itd. Sav taj novac je dat hotelima i svi ti hoteli, do poslednjeg neće da vrate taj noviac?

    Ne kopčamo se baš svi mi na leđa!
  • Gramzi - Bagins

    24.05.2021 15:37
    @Maša NS
    Grešiš. Da bi agencije vratile pare, jedino je potrebno da podnesete tužbu. Kada im sud blokira račun neće moći da realizuju ni plate zaposlenima a kamo li da dalje posluju, i oni to znaju.
  • Pos

    24.05.2021 15:25
    How Yes No
    Da, da ... Sve je na foru "Nisam je majke mi, on je!" "Ko? Ja?"
    Transkirpt dijaloga glavnih aktera (posle svake laži javlja se detektor laži).

    Direktor škole: - Novac je prebačen agencijama. (piiiiiiiiip)
    Vlasnik agencije: - Novac je prebačen prevoznicima i hotelijerima. (piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip)
    Prevoznik: - Šta pričaš, bre! Pola godine sam te ček'o za one sindikalce i radničke igre. (piiip)
    Vlasnik hotela: - Šta pričaš, bre! Deset meseci sam te ček'o za one studente i još si mi dužan za pola banket večere. (piiiiiiiiiip)

    Jedino je sigurno da je nekoliko miliona evra uzeto od roditelja i da ih nikad više neće videti, niti će otputovati tamo gde je trebalo.
  • Maša NS

    24.05.2021 14:46
    @Milan NS
    Da bi vam agencije vratile pare, prvo je potrebno da hoteli vrate pare agenijama. NISU agencije zadržale pare, nego hoteli. Sve je vrlo, vrlo prosto da mi je neprihvatljivo da to ne razumete. Samo malčice razmislite. Agencije, da bi im hoteli čuvali rezervisana mesta, moraju da uplaćuju avanse.....Zar stvarno mislite da će neki hotel čuvati sobe za 1 ili 2 autobusa dece a da im se ne uplati avans? Hajte molim vas, dozovite se pameti
  • Micanovski

    24.05.2021 14:36
    Pare ništa unapred ikada ikome
    Zato daš novac detetu prvo za put u jednom pravcu kad ga doveze ispred hotela daje vozaču za putne troškove,kada prespava daje za to veče,pa za ono naredno i tako dalje.

    Kada treba da krene nazad novac dobija vozač PO ZAVRŠENOJ TURI za putne troškove i kada doveze decu do svog grada.

    Dati nekome unapred novac u Srbiji u sektoru turizma to je isto kao baciti novac niz reku.Plaćam kad me dovezeš.Ili pola sada pred početak pute pola kad stignem.Ne odgovara?Traži dalje.

    Korisnici usluga i potrošači moraju naučiti pružaoce usluga da ih poštuju.Kako?Tako što dobijaš novac PO ZAVRŠENOJ USLUZI.Nema usluge NEMA PARA.
    Ne može ako nije unapred?Traži dalje.
  • Mila

    24.05.2021 14:35
    Turisticke agencije
    Ne samo da ne mogu da vrate pare djacima,vec i ostalim gradjanima ,koji su uplatili letovanja 2020 g.Izdali su vaucere i zatvorili agencije,a to nigde ne oglasavaju.Drzava treba pid hitno da intervenise.Opet pljacka gradjana.
  • Milan NS

    24.05.2021 14:25
    Kao što su znali da uzmu
    tako neka sada vrate.
    Ne hoteli, nismo novac davali hotelima već turističkim organizacijama.
    I ne da idu u bankrot već prvo da rode te pare.
  • Piško

    24.05.2021 14:09
    ...
    Zajednička tužba svih roditelja, da se raščiste malo stvari u srpskom turizmu. Ovde svaka budala sa dva busa hoće da vam vozi decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna