Info
01.06.2021.
11:30 > 08:56
Ministarka za energetiku i rukovodstvo Elektroprivrede Srbije nedavno su izneli oprečne stavove o izgradnji termoelektrane "Kolubara B", a javnost je zatečena oštrinom spora.
  • Тарми Рићми

    05.06.2021 18:33
    Атоми
    Нуклеарну електрану изградите. Какве термо електране, ветрењаче и соларни панели. Нуклеарку и има струје и за извоз!
  • g pen

    02.06.2021 10:22
    Zbog provizije. Oko cega drugog?
  • Montop

    01.06.2021 18:28
    I onda će zaposleni protenta dobiti otkaz i Eps može na doboš
  • Ташоли

    01.06.2021 18:00
    Факти и искуства
    Факат бр. 1: соларне електране (засноване на фотонапонским панелима) градиће се све док буде јефтине нафте.
    Факат бр. 2: тамо где се изграде ветроелектране птица више нема, где нема птица бујају инсекти, где бујају инсекти нема пољопривреде.
    Искуство: колико су соларне и ветроелектране поуздани извори ел. енергије видело се зумус у САД кад су се ветротурбине заледиле.
    Закључак: ко хоће стабилно, сигурно и поуздано снабдевање ел. енергијом градиће термоелектране, све једно на које гориво, а ове играчке може успут, као украс.
  • @

    01.06.2021 15:39
    Ekolozi…
    Cena kilovata ce biti takva da cete disati malo bolji vazduh i placati struju 3x vise
    Nema zelene energije za dzabe…
    To Cuta cuti o tome
    Lako je glumiti Eko Robin Huda
    Ali racun ce biti skup
  • steva

    01.06.2021 15:22
    samo
    Našu energetsku situaciju za budućnost samo nuklearna energija može održati
  • pajo patak

    01.06.2021 14:36
    vratiti je tamo
    odakle je došla, pa neka tamo zatvara Kakanj i sl. (samo ime kaže).
  • miki

    01.06.2021 14:34
    Samo cu reci za one eko svesne sto podrzavaju ovo, da ih osvestim i na ekonomskom planu da pogledaju cenu po kilovatu u Danskoj, koji koriste te obnovljive izvore a imaju daleko bolji polozaj za njihovo koriscenje od nas, imaju najskuplju struju u Evropi i na svetu. Tako da pripremite novcanik za 4-5 puta skuplju struju, verujem da cete uzivati u obnovljim izvorima
  • Anonimus

    01.06.2021 14:25
    Na činjenicama zasnovan i objektivno napisan prilog, retkost za ovdašnje medije.
  • Dejan

    01.06.2021 13:06
    Servusi
    Posvadjali su se zbog sira,grcke dece i vojne muzike ! A vuk hamovic se sad kao vrana smeska i samo broji gigavate koje ce da nam naplati a vi glupi srbi se svadjajte !!!
  • vb

    01.06.2021 12:50
    Termoelektrana NT je jedan od najvecih zagadjivaca u Evropi. Bukvalno ubija stanovnike Srbije kao muve. Za gorivo se koristi nekvalitetan ugalj koga imamo u izobilju, ogromne povrsine se unistavaju za otvorene kopove, plus zagadjenje je uzasno. Kad kazem "zagadjenje" ne mislim "smrdi vazduh" nego najgore kancerogeno. Kao sto neko ovde vec pomenuo, vetroparkovi i slicne alternative su ipak daleko od nekog resenja da to nadomesti, ali jedno je sigurno - novi blok termoelektrane je prvo je jako skup, drugo ne zagadjuje nego satire stanovnistvo. Cak i da su npr vetroparkovi skuplji, nek neko stavi na papir koliko drzavu kosta lecenje od posledica termoleketrana....
  • Dušan Savić

    01.06.2021 12:38
    Problem je lobi koji gura obnovljive izvore a pošto nemožemo da ih ostvarimo onda ide uvoz iz OIE.
    U nemačkoj su čak vratili 2 nuklearke u pogon jer nemogu da proizvedu dovoljno energije (proguglajte) a samo se spominju obnovljivi izvori. Češka ugradila velike reklozere koji isključuju struju iz Nemačkih vetrenjača jer pod povećanom proizvodnjom u naletima vetra (jer se ne skladišti) pucala im mreža, i zato napravili sistem da ne primaju el energiju iz Nemačke.
    Kod nas su na najlepšoj zemlji stavljali veće solarne lektrane bolje da su koristili tu zemlju za vinograd nego za ovakve gluposti.
    OIE imaju besplatan izvor enegije voda sunce toplota zemlja, ali tehnologija je skuplja nego kod bilo kog drugog izvora.
    Plus kada dodamo sada poskupljenje transporta i materijala (plastika,gvožđe...) zbog korone imate mnogo veće troškove izgradnje ovih obnovljivih izvora.
    Takođe kod ans se OIE rade samo zbog subvencija od strane EPS i građana koji je plaćajau. Voleo bih da vidim npr kao u kanadi ako želite solarnu energiju onda lepo platite 5x skuplju el. energiju. od vetra 3 puta skuplje platite. Ali ne mi bi da budemo ekološki svesni ali da plaćamo cenu koja se dobija iz vode ili uglja.
    Drugo te norme oje se spominju EPS proizvodi više od 35% el energije iz hidrocentrala čak dođe u nekim godinama i preko 45% zavisnosti od vodotokova i nivoa vode.
    Da ne spominjemo uništavanje prirode mini hidrocenrtalama , bore se za ekologiju a prirodu uniošte zbog novca
  • Инжењер

    01.06.2021 12:19
    Еколошки произведена ел. енер.
    Ако мислите да ће ветрењаче, соларни панели, мини хидро-централе да поизведу значајну ел. енергију - само се обмањујете. Једино нуклеарне електране могу еколошки поизводити. Следећа генерација је нуклеарни реактор на погон торијума (нема радијације као код уранијума или плутонијума). Не морате ми веровати, истражите сами. Термоелектране тихо убијају загађивањем много више него што је Чернобиљ или Фукушима нанео штете.
  • Joca

    01.06.2021 12:02
    pitanje
    Dali ima neko sa kim se mala od skandala nije posvadjala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna