Autor: Euronews Srbija

Info
18.06.2021.
20:34
U Srbiji je trenutno vakcinisano samo 16,5 odsto mladih od 18 do 30 godina.
  • e

    19.06.2021 10:24
    Osim što neka mera treba da bude medicinski opravdana (ova to jeste), treba da bude i praktično izvodiva, a ova to nije. Kad neko donosi naredbu koju objektivno ne može da sprovede, onda samom sebi ruši kredibilitet, čak i za druge izvodive stvari. na prazne pretnje odavno više niko ne reaguje.
  • ?!

    19.06.2021 10:18
    @ Janicijevic Dragutin
    E pa ima prava. U povelji Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima stoji da osim neotudjivih prava kao sto je npr. pravo na zivot, neka druga prava tipa sloboda kretanja i sl. mogu da se u vanrednim okolnostima (poput epidemija) privremeno suspenduju. Shvatite vec jednom da zivimo u tim vanrednim okolnostima u kojima vase "pravo" i zelja na nesmetano orcate kako vam se cefne uopste nije bitno.
  • Dragan

    19.06.2021 08:33
    To prvo uvedite za Skupštinu, partijske sednice, dočeke voljenog predsednika...
  • Sasa

    19.06.2021 06:49
    Hm
    To pre svega ne odgivara vlasnicima diskoteka jer nece niko dolaziti. A u Srbiji se ulazi sa drogom u i pistoljima u nocne klubove a ne da se nose potvrde. Gde zivis Mirsade?
  • Ivan

    19.06.2021 06:34
    Ma da
    Kako da ne ko ce to da prati? Oni "trokrilni smart ormani" sto stoje na vratima ili pak krizni stab? Ili ono: "Ne sluzimo nevakcinisane goste" mante se budalastina..
  • @ Janićijević Dragut

    19.06.2021 00:37
    Tako je. Krizni štab je savetodavno telo.
    Pošto je savetodavno telo, ono može da savetuje tj. da predloži vladi Republike Srbije da se uvede ovakva mera. Onda se na sednici vlade članovi vlade izjašnjavaju o ovom predlogu, savetu i glasanjem donose odluku. Ako donesu odluku u skladu sa predlogom, savetom Kriznog štaba, ista postaje pravosnažna objavljivanjem u Službenom glasniku. I to je to. Tako to funkcioniše.
  • moze i vise

    18.06.2021 23:15
    U Srbiji je vakcinisano jedva 40% od kojih je vise od 70% primilo kinesku vakcinu. To nije dovoljno niti dobro!! Ministar zdravlja i Vlada moraju pod hitno da izdaju naredbu o obaveznoj imunizaciji svog punoletnog stanovnistva, ili bar svih zaposlenih u zdravstvu, prosveti i javnim sluzbama!! Ukoliko docekamo jesen sa ovako malim brojem vakcinisanih i tome dodamo delta soj, ono sto smo imali u novembru i decembru prosle godine bice samo pokazna vezba za ono sto nas ceka.
  • marjan

    18.06.2021 22:32
    pa nek inicira više
  • Janićijević Dragutin

    18.06.2021 22:27
    Nemaju prava na ništa
    KRizni štab je samo SAVETODAVNO TELO i nema nikavih OVLAŠĆENJA DA BILO ŠTA ODLUČUJE,ograničava,omaložava,i postavlja svoje odluke kao"Zakon".

    To što se ljudi primaju i slušaju i upijaju sve kao mala deca što "krizni štab" kaže ,to je već pitanje za psihijatriju ne za epidemiologe.

    Niko nema prava nikoga da uslovljava osim ako Ustav ne kaže drugačije.

    A u UStavu se nigde ne spominje klauzula o "ovlašćenjima kriznog štaba".KRIZNI ŠTAB JE SAMO I SAMO I SAMO SAVETODAVNO TELO.Ništa više od toga ni manje od toga.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna