Info
23.07.2021.
21:15 > 10:39
Cene majstorskih radova u Srbiji sve su više, "pravih" majstora je sve manje, a prijavljenih je manje od polovine.
  • Nenad

    21.08.2021 10:16
    Svi odlaze
    Odlaze sve kategorije stanovništva, moja generacija je krenula da razmišlja o odlasku još posle srednje škole. prevodili smo dokumentaciju kod jasne filipović bojić, skupljali je, pa kada se završe studije pravac - svet. Sada vidomo da idu i majstori, vozači, med sestre, automehaničari, gradjevinci, ostadoše samo penzioneri. Jedno druđtvo ne može da funkcionieše ako odlazi ovoliko ljudi
  • Nebojša

    29.07.2021 22:36
    Crno najcrnje
    Problem je sto se radnici NE PRIJAVLJUJU a za to je gradjevinski sektor najbolji primer. Pogledajte gradilista i na retkim mestima cete videti uniformisane radnike u odelima, majicama sa logom preduzeca za koje rade, a sve je to zakonom propisano kao HTZ oprema. U ugostiteljskom sektoru 100% svi su prijavljeni na minimalac a razlika u kešu što znači da pola prometa NE PRIJAVLJUJU i javna tajna su softveri koji na kraju dana PEGLAJU PAZAR.
    A dobri majstori su UVEK IMALI POSLA U SRBIJI. Otisli su u 90% nazovi majstori, a u Srbiji imamo vrlo malo PRAVIH MAJSTORA jer su uglavnom otisli u penziju ili pomrli, a priuceni majstori POHLEPNI DERU KOZU S LEDJA bez racuna i placanja bilo kakvih poreza i doprinosa.
    Nasi gradjani ne mogu da plate majstora kao u Nemackoj ili Austriji, Svajcarskoj jer rade za 4 do 6 puta manje plate, a nema ni garancije za radove.
    Majstori sa znanjem i kvalitetom izvedenih radova ce uvek imati posla u Srbiji i pristojan zivot.
  • Rodja

    26.07.2021 17:55
    Velemajstor
    Da se razumemo jednom za svagda.Odlaze samo losi majstori a ne dobri.Radim 35 god.i nikada mi nije falilo posla,a radim samo na preporuku.Nikad ne bih otisao da me zezaju gori od mene.Uci sine zanat,ali od srca,posteno i sa zeljom da ga dobro uradis kao sebi da radis i svi ce te traziti.Dobar glas daleko se cuje.A ne kao ovi klinci,kuckaju tel.dok majstor radi.Uci bre,otimaj alat,osamostaljuj se.DA SE ZNA...LOSI MAJSTORI IDU PREKO!!!
  • "priučeni" stolar

    26.07.2021 00:20
    sa iskustvom 15godina
    Kada plaćate procenat od materijala (za ruke),plaćate ono što ste sami birali i niko vas nije terao. Citiraću jednog starijeg i iskusnijeg kolegu: Nameštaj po meri je svuda u svetu luksuz, ako želite luksuz, onda ga i platite, ako ne, uvek postoji alternativa, u vidu nameštaja koji se prodaje u salonima (inače "vrhunskog" kvaliteta).
  • @Nebojša

    25.07.2021 19:49
    Pobrkao si garanciju na proizvode preko fiskalnog racuna i radove/delove. Na delove mozda i dobijes 6 meseci ali na sam rad jedino majstor moze da ti garantuje, to nikakve veze nema s racunom
  • Komsija

    25.07.2021 09:38
    @Marko
    24.07.2021 • 23:27


    Bravo. I ja cu isto da uradim.
  • Marko

    24.07.2021 23:27
    Umesto u majstore poceo sam da ulazem u alat. Kvalitetan, ne bofl. Prvo je islo teze, sada vec lakse. Sve je stvar prakse. Vecinu poslova sada mogu i sam da uradim, a sta ne mogu ili me mrzi ili sam siguran da ce majstor to uraditi bas daleko bolje, platim. Meni se isplatilo.

    Postujem ja svakog majstora, ali jos vise svoj novac. Zbog jednog arogantnog keramicara od pre godinu-dve sam i plocice naucio da lepim. Ispalo je sasvim ok. Nikakva preterana mudrost.

  • Nenad

    24.07.2021 15:41
    Ima gi raznih
    U svim zanimanjima ima više priučenih "mega zvezda" pa tako i u kućnim popravkama. Uglavnom su to oni loši đaci koji su zaskočili kako vlast, tako i sve ostalo, pa i medije. Vedri se i oblači u svim sferama života u Srbiji. Što je posledica decenijskog odlaska svega što vredi.
  • Simatović Dušan

    24.07.2021 11:49
    300 eura za jedan dan naplatil
    Sestri u Rumi koja je imala krevetne stenice su pre par meseci naplatiti 300 eura za 5-6 sati posla 3 kreveta su radili neka služba za deratizaciju iz Beograda.Jedan čovek je došao samo kaže ranije su dolazili po dvoje ne mogu da stignu više ni u timu da rade od količine posla.Dakle jedan čovek koji je tu radio sa krevetima,prksao,strečovao folijom,stavljao neke lepkove i paste za 5-6 sati je uzeo hladno 300 eura u dinarima 36 hiljada.Materijali ne vrede ni 20-30 eura.Maksimum.Ali maksimum.

    Sve što je zvala pre njih niko ne daje nikakve garancije na svoj rad.Još ih je i čekala 10 dana da dođu.Te što je našla jedini daju garanciju i imali su jake preporuke.Sve ostalo dosta jeftinije ali niko ništa ne daje garanciju na svoj rad.

    Tržište kvalitetnih majstora će toliko postati ultra deficitarno da će narod svu svoju mesečnu platu dati za 5 sati rada majstora u kući na jesen.Ne verujte mi samo upamtite.Nema ih ni za lek više.Postali su suvo zlato.Ti koji znaju.Koji ne znaju džaba novaca.Naprave još veći problem pa kad dođe onaj ko zna da radi naplati i taj njihov bezobrazluk i neiskustvo plus njegova redovna tarifa.Ali to je nemoguće objasniti narodu koji živi u državi "ekonomskog tigra".Narod samo medijima veruje.I nikom drugom.

    Pozdrav iz Praga za sve preostale normalne radnike i majstore u Srbiji.



  • mm

    24.07.2021 11:05
    da
    drzava treba da te priucene uvede u poreski tok...neka izdaju fiskalni racun i plate porez drzavi
  • Rusofil_IQ0

    24.07.2021 11:02
    @N
    Covece dosadin si vise i bogu za fiskalni racun, svaka budala moze da ti ga da, a i majtor nije u obavezi da izda sti vec obican racun!!!! nauci zakon a ne pisi gluposti

    Da ima puno losih majtora meni jedna uze 5000 za 15min posla i zavrtanje 12 srafa jos nije uradio nista (kriv sam sam jer nemam alat)

    Inace nisu svi majstori skupi ja radim servis racunara po istim cenama od pre 10 godina, ali necu vise idem i ja vani i menjam zanimanje, kasno sam i uvideo da neki tupson priucen za 2 meseca uzima 5-8x vise od mene a pri tome ne postuju moj posao nista
  • Super

    24.07.2021 10:59
    Maher
    E..pa kada vam većini vas ovde sto pljujete po majstorima kao priučenim..a vi lepo alat u ruke pa polako resavajte probleme u stanu..i nisu majstori krivi za cene nego drasticni skok materijala koja je većinom iz uvoza..uzrok naravno korona..a nije ni svaki doktor "doktor"..
  • majstor Mile

    24.07.2021 10:51
    realno
    Gospodo, priučen nije ništa ružno, ja sam sasvim slučajno inženjer mašinstva i ne radi mi se za 60k, već sam majstor i zarađujem kad je sezona i 6k eura mesečno.
    Ne znam otkud takva ozlojeđenost, zašto sami ne popravite wc šolju, ili razvedete struju, pa nije to neka nauka.

    Lep pozdrav, odo na masažu, jer sam ukočen, nije skupo 2000 dinara za sat vremena masiranja, posle odo sa svojom mladom devojkom u šetnju.
    Prijatan vikend namčorima
  • Ja

    24.07.2021 10:30
    Koja je razlika izmedju pravog majstora i onog iz 18+ filmova?

    Onaj iz 18+ filmova dodje.
  • Nebojša

    24.07.2021 10:15
    Problem
    Problem nije sa majstorima nego sa ovim priucenim bez skole kojibza sebe tvrde da su majstori. I ONI RADE NA CRNO. Veliki ih je broj, ne placaju nikakve poreze, dazbine, nema. Prijave radnika, sve se radi kešom i drzava mora to da zaustavi. Kada nema racuna nema ni garancije, nema ni cenovnika nego odokativna metoda.
    A tek limari su posebna prica, a kod gipsara treba biti naucnik pa naci 5% normalnih.
  • N

    24.07.2021 10:01
    @n
    Nisam ja nikakv prevarant! Nego nejcu da budem ovca za sisanje priucenom"majstoru"! Pre radova uvek pitam za fiskalni racun i sve stavke koje su radjene da budu napisane na racunu! Suprotno bas...svaki majstor koji odbije da izda fiskalni racun on je prevarant i po zakonu i moralu a takvih je 99% i zato ce poceti da pljuste tuzbe od strane prevatenih gradjana! Niko vise nije lud!!!Hvala!
  • N

    24.07.2021 10:00
    @n
    Nisam ja nikakv prevarant! Nego nejcu da budem ovca za sisanje priucenom"majstoru"! Pre radova uvek pitam za fiskalni racun i sve stavke koje su radjene da budu napisane na racunu! Suprotno bas...svaki majstor koji odbije da izda fiskalni racun on je prevarant i po zakonu i moralu a takvih je 99% i zato ce poceti da pljuste tuzbe od strane prevatenih gradjana! Niko vise nije lud!!!Hvala!
  • *

    24.07.2021 09:03
    ...
    Dolazak svakog pa i priucenog majstora 20 evra... tarifa kriminalna a vi svi mrzite advokate sto su od 2012. godine prvi put povecali svoju tarifu.
  • Gagi

    24.07.2021 08:57
    Gagi
    Prevrsila dara meru zaista! Toliko suse osilili majstori jer znaju da nemaju konkurenciju daje to vrhunski bezobrazluk! Pri tom skoro svi su clanovi SNS sekte sa porodicama! Ovo pisem jer mije drugi komsija navodni vodoinstalater koji se zadnjih dve godine obogatio jer samo izlazak naplacuje 3 hiljade a radove ispod 50 eura nejce ni da prica! Kaze ovo je moje vreme jer nekom rat nekom brat samo uzimam novac a nista neplacam nikome jer mije to omogucila ova vlast! I sve kada sumiram...u pravu je!
  • Nikola

    24.07.2021 08:55
    Zlatno doba
    Odlično. Naši majstori su se odlaskom u inostranstvo rešili bahatih gazdi, koje očekuju da im radnik radi za 500 evra, dok ćerci za punoletstvo kupuju novi Mercedes i stan. A pomogli su i kolegama koje su ostale. Podizanjem tražnje za uslugama, omogućili su im da bolje naplate svoj rad, i bolje žive. Partijska ekipa iz javnih preduzeća, kojoj su usluge majstora koji su ostali, skupe, neka se žali velikom vođi "jednog naroda i jedne partije" da im podigne plate. Ili neka i oni probaju da odu u inostranstvo... Ups, pa njihov "rad" u inostranstvu nikome netreba.
  • Milos

    24.07.2021 08:49
    Ponuda i potražnja
    Prenaduvana je priča sa Nemačkom- dobar majstor zaradjuje dobro i u Srbiji radio sam ili u firmi, u Nemačku odlazi većinom nekvalifikovana snaga, fizikalci, omladinci...Neće klinci u zanate, tako da stare kajle nema ko da odmeni, manjak ih je tako da je porasla njihova cena na tržištu. Percepcija mladih ljudi je da su to ( vodovod,bravarija, zidarija, stolarija...)prljavi poslovi, i u startu su malo plaćeni,a radi se 10ak sati, subotom - i nisu spremni na taj napor nego se opredeljuju za konobarisanje, kladionice, aptive, Nemačku, Maltu.....tako da će to još skuplje biti
  • Rajko Ivanevski

    24.07.2021 08:45
    95% su Vam prevaranti klasicni
    Radim kao komercijalista na terenu u jednoj DDD firmi u Beogradu duze vremena.STo se tice van Beograda ddd majstora vise nema van Beograda,Novog Sada i Nisa eventualno.Zovu ljudi iz malih mesta pitaju da im preporucimo ddd majstore jer ne mogu da ih nadju.

    Za Beograd 95% poziva sto zovu Klijenti su prevareni pre toga od strane Internet DDD prevaranata koji nisu nikakve firme vec kriminalci koji se orijentisu na Internet prevare putem Interneg oglasa i laznih Internet DDD sajtova sa 101% kopiranim sadrzajem sa wikipedije ukradenim tekstom i slikama i ispod toga cene za 50% nize od profesionalnih ddd sluzbi jer vide da se tu nenormalno dobra para okrece a nemate potrebe nikome se pravdati,nema krivicne i materijalne odgovornosti nicega.

    U podnaslovu radnik koji ostaje da radi u bilo kojoj ddd sluzbi morate ga platiti plata plus dobar procenat od dnevne zarade da bi ostao u firmi.Inace stize ogroman broj reklamacija decko uzme platu i ne vidite ga.Radi kako uradi do prve plate i kaze necu da radim vise nasao sam bolje.

    Dobar majstor u Beogradu ni za 100 hiljada dinara plate se vise ne moze naci.Nema sanse.Ogroman broj Internet kriminalaca to shvata i u sprezi sa underground Internet agencijama pravi stotine laznih Internet DDD sajtova kojim vara ljude.Mogucnost povratka novca 0.

    Ovo je tek pocetak sto sledi u sferi bilo kakvih normalnih majstora.I to sto je ostalo od normalnih kad vidi na sta ljudi daju para na prevarante i to ce dici cene ako vec nije.


  • Pera

    24.07.2021 08:41
    Sns mafija
    Tako i treba.raditi samo na crno..unistili ste nam zdrastvo.nemamo pravo na lecenje.unistili penzioni fond sa 70god nijedan majstor nece u penziju i zasto onda da ne radimo na crno?da punimo hitleru budzet?a pljackate nas sa svih strana.
  • Triceratops

    24.07.2021 08:37
    Ovakvih majstora nema cak ni u Japanu.
  • horor country

    24.07.2021 08:14
    Ne dao nikom bog da mu zatreba neki ovdasnji majstor.
  • Nenad

    24.07.2021 08:13
    Srećom, ne trebaju mi
    Većina sadašnjih "majstora" sa ranijim generacijama pravih obučenih majstora, jedino zajedničko što ima je da im škola nije baš bila omiljena.
    Sve popravke manjih razmera bolje je kupiti alat i sam izvršiti nego čekati i plaćati nekog priučenog da vas odere. Osilili su se klepajući nemoćne babe i dede. Očigledno ne znaju gde im je mesto u društvu.
  • Pero

    24.07.2021 08:08
    Tako je, naterajte sve da se registruju, pa onda plaćate još jedno 50% više.
  • 9

    24.07.2021 08:08
    Zar
    ekonomski tigar ne može da podnese ekonomske cene?
    Niko ne kuka kada je u pitanju cena goriva , struje, ALATA za te majstore .Cena TV pretplate,HRANE, plate političara , starleta i monopolskih državnih firmi , stanova treba da budu na evropskom nivou, a majstor i radnik treba da imaju zaradu Afrike ,a zaista rade i stvaraju i dobit i proizvod. E pa "malo morgen" što reče začetnik ovog savremenog načina razmišljanja kada se kotila trenutna vlast.
    Živijo Bu-Gojan-Ce
  • Mirko

    24.07.2021 07:45
    U Srbiji manjak majstora a komentari puni istih.
    Kako to?
    A da, sveznajuci Srbi.
  • Fubat

    24.07.2021 07:24
    Ne...
    ... mogu nikako da shvatim ovaj nacin razmisljanja, cene previsoke a posla ima koliko hoces, cena kvadrata previsoka a sve se rasproda u izgradnji. Ako ima posla cena nije previsoka, majstorski poslovi ne skaliraju dobro (vremenski si ogranicen na manje vise fiksan broj klijenata/kvadrata) i uvek su bili skupi. Iduci puta kada budete prodavali na kp, prodajte za 500din ono za sta mozete dobiti 1000. Ista logika.
  • Nimbus

    24.07.2021 07:01
    Zasto su svi otisli preko, kad je zlatno doba ovde. Ekonomski tigar grize kao lud. Neko je lud svakako.
    Da svi ti majstori sklone 60% zarade za poreze i doprinose, pitao bih se kakve su cena i kakva je zarada. I oni sto su prijavljeni uzimaju par hiljada eura mesecno, a prijavljeni su na minimalac.
    @Inspektor Višekruna
    Koliko se secam, kad sam ja imao stetu, iz osiguranje su me pitali da li trazim majstora ili mi isplacuju novac, koliko vestak proceni. I to lepo procene.
  • Sremac

    24.07.2021 06:55
    Znaci vec ih od blata pravimo... i majstore i medicinare... bice jos gore, samo polako...
  • Majstor

    24.07.2021 02:38
    Kalfa
    Najjaci su mi klijenti koji dogovore neki posao, pa onda kad si vec tu aj vidi ovo, aj vidi ono. Nagledali smo se svega i svacega ali dzabe ne radim. Sramota je da mnogi ljudi ne znaju sijalicu da zamene u stanu, a znaju da kazu da je majstorska usluga skupa.
  • bananarama

    24.07.2021 01:23
    To što ljudi danas još uvek imaju novca da plate preskupe majstore je zato što su još pre korone planirali da nešto rade u kući, stanu pa su uštekali lovu za te radove. Prošle godine nije moglo skoro ništa da se radi zbog karantina, zakjučavanja, policijskog časa, straha od zaražavanja koronom, . . . Ove godine su mere maksimalno popuštene, nema policijskog časa pa može da se radi, kreči, zida, popravlja, renovira, malteriše, lepe pločice, . . . Masa ljudi je iz šteka izvadila već unapred ostavljen novac za te poslove i majstore. Već sledeće godine će se prepoloviti obim posla u odnosu na ovu godinu. Mnogo ljudi je ostalo bez posla, bez ikakvih primanja, preživljavaju od neke bedne ušteđevine. Nekako će sastaviti da prežive ovu godinu. Sledeću teško. Nikome neće biti do krečenja, do novih pločica, PVC stolarije, . . .
    Majstori šta ulove od zarade ove godine uloviće. Već sledeće ima da se krljaju međusobno za mušterije. I onaj ko nikada nije planirao da beži preko i radi, sledeće godine će grebati da ima gde da ode preko pa makar i na mesec dana ako ne za stalno.
  • Bela ladja

    24.07.2021 01:21
    Madrid majstori
    Započeli radove popravke krova.Dva meseca nikako da urade,medjuvremenu su nekom uzeli novce pa im sud stavio nanogicu jer su dosli u sukob sa investitorima.Mi smo saznali za majstore u firmi 3d UNO.Rade svi organizovano,nema nam spasa
  • @N

    24.07.2021 01:03
    Ako ne placas posle obavljenog posla tj. ne pitas da li izdaje fiskalni pre ikakvog rada onda si ti teski prevarant i neces se lepo provesti, ni zakonski ni ovako.
  • Lejla

    24.07.2021 00:57
    Polako
    Majstori su poceli da ucenjuju ljude i svi poslovi popravke ili zamene su im ispod casti. Nemaju vremena, a naci pravog majstora je skoro nemoguce. Zamena teza. Misle da su hirurzi.
  • Bole

    24.07.2021 00:53
    Majstori i treba da deru, kad velika vecina danasnjih muskaraca ne ume da zakuca ekser, promeni rezervni tocak na autu.

    A ovi sto kukaju da ne nalaze poslove u struci, da se priuce nekom majstorskom zanatu, bolje nego da sede i gledaju u plafon.
  • Sam svoj majstor

    24.07.2021 00:30
    U proteklih par godina, za manje od 50.000 dinara sam kupio sav amaterski alat i sve radim sam. Malo knjige, malo youtube i gotovo. I to odmah, istog dana, bez čekanja, zakazivanja i popravke posle majstora. I ne, ne vredite kao lekar specijalista,asvokat ilininženjer, jer je oni imaju znanje koje vi ne možete ni da zamislite.
  • Sima

    23.07.2021 23:23
    Većina navoda u textu je tačna. Cene radova "majstora" su astronomske. Imao sam potrebu za nekim adaptacijama u stanu. Vodoinstalater-keramičar kog sam pozvao da pogleda kupatilo radi ugradnje tuš kabine je hladnokrvno procenio da ta usluga košta 500 evra + materijal. To je stvarno preterano. Taj isti lik mi je pre toga postavljao pločice. Skromno je to uradio, a naplatio 13 evra po kvadratu+materijal, naravno. I to je postavljao preko starih, sve me ubeđujući da je to sasvim u redu, a i prolazim jeftinije. Stolari su opet posebna priča. Naplaćuju ruke procentualno od materijala, mnogi idu i na 50% od njegove cene. I sad, ako izabereš za materijal medijapan ne samo da njega skuplje plaćaš, već i "majstor" više zarađuje, a nejasno je u čemu je njegov posao teži nego sa ivericom.
  • Poskupele usluge

    23.07.2021 22:54
    Što reče moj kolega advokat: "Kad čujem da je stranka majstor, za njega ide posebna tarifa".
  • N

    23.07.2021 22:47
    N
    Trenutno je naj isplatljiviji posao biti priucen haus majstor. Nikom nista neplacas a naplacujes po cenovniku EU. Ja licno trazi fiskalni racun ako mi neda ja mu neplacam nista! Isto tako trazim i od upravnika zgrade jer se ugradjuju u svakom poslu! Provereno!
  • Ivan

    23.07.2021 22:19
    Losa situacija
    Nema vise postenih majstora, samo na preporuku uz vezu da te ne oderu i urade približno kako treba.Odlicno se prilagodjavaju trzistu, sve na crno, za dolazak 20 evra, a dalje kako procene musteriju, jer nemaju cenovnike ni račune.
  • Kolakov Dušan

    23.07.2021 22:19
    Tek će majstori biti skupi

    Komšija ddd majstor sanitarni inženjer po struci do 2019 e radio u jednoj renomiranoj Beogradskoj firmi kao stariji ddd tehnolog za platu od 39 hiljada dinara bez obroka,24 dana u mesecu.Dao otkaz 2020 e jer ga nisu platili zbog korona krize kažu "nema plata".

    Lik pre par meseci na nagovor supruge napravio svoj poslovni službeni sajt ne društvene mreže pravi službeni sajt otvorio youtube kanal pozvao kolegu da ga snima kako radi stavio na sajtu sve to što zna da radi kaže"ispod 200 eura dnevno NISAM".JA mu ne verujem.On meni kaže "To što je bivša robovlasnička firma naplaćivala krajnim kupcima 50 eura po stanu klasičnu dezinsekciju običnog stana od 50 kvadrata a meni daje na kašičicu 200 dinara po satu,ja to sam uradim za 40 eura za sat vremena je sve završeno,posla ima do oktobra rezervisan sam od većih hotela,restorana,pekara,sa fizičkim licima i ne stižem više da radim nemam vremena."

    Kaže komša:

    "Ranije su ljudi tražili papire,garanciju itd sad su presrećni jer su našli nekoga da im je uopšte i došao.90% što vidiš oglase su prinaučeni prevaranti i hoštapleri ili ugovorači nas pravih majstora koji se ugrade duplo na našu cenu.Mi pravi majstori smo pak toliko prebukirani jer radimo posao od početka do kraja da se meni uopšte ne isplati ispod 20 hiljada dinara po danu da sednem u službeni auto i da radim nešto nekome.Nakon sat vremena zvoni telefon od sajta i youtube kanala za novu intervenciju 40-50 eura za sat vremena sve završim.Ljudi prezadovoljni.

  • Inspektor Višekruna

    23.07.2021 22:12
    Primer
    Ako vam se desi šteta u osiguranom stanu, kao npr. mojoj malenkosti, sledi prava avantura traženja majstora koji ima prijavljenu firmu i voljan je da izda račun!
  • Pawlle

    23.07.2021 22:03
    Av moze sve da resi
  • Djomla

    23.07.2021 22:01
    Ma daj
    Pa sve je poskupelo pa tako I gradjevinski radovi ti radis ceo dan po ovih plus 50 I zaradis 6000din kao majstor a ovi na tebnickom to uzmu za pola sata ladovine.I mnogi drugi poslovi su placeni vise za manje rada.tako da se ne bih u potupnosti slozio
  • Zika

    23.07.2021 21:43
    SamSvojMajstor
    Vecinu manjih poslova covek danas moze sam da obavi. Tu je Mojaradionica, Vesic...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna