Autor: Tanjug, FoNet

Info
07.08.2021.
15:37
Svaki četvrti ponuđač nema poverenje da su postupci javnih nabavki pošteni, a skoro polovina ne ispunjava uslove.
  • Prosvetae

    09.08.2021 01:41
    Ugovori u školama
    Bilo bi lepo i veoma interesantno da Naled i druge institucije, naprave analizu ugovora o nabavkama zaključenim u školama u južnobačkim okrugu. Pronašli bi uvek iste, nameštene ponuđače, nameštene i dogovorene ugovore, koje šalje gradski vrh, a direktori poslušnici radi čuvanja fotelja pristaju za siću. Uvek isti ponuđači u svim školama, specijalizovali se za računare, materijal, cišćenje i slično. A još pride, sve ugovori ispod limita, da šira javnost ne bi imala uvid u mahinacije. Vrhunac je poslednja nabavka opreme za škole, gde se dodeljeni ugovori ni za jednu školu u NS koja je dobila sredstva, ne razlikuju. od odobrenih sredstava , a izabrani ponuđač za nabavku za sve škole isti. Rekli bi ljudi čista slučajnost a sve po zakonu. Kriminal na svim nivoima. Kad se vidi šta se radi u školama, šta da se očekuje u višim instancama. Čuveni novinari ispitajte i istražite malo, a ne da pišete iz šupljeg u prazno . Da se nabavke nameštaju smo znali, ali kako pitajte kad već imate koga. Ili se bojite da se bavite novinarstvom?
  • Nebojša

    08.08.2021 06:10
    Izopačeno
    Sve je izopačeno. 100% vecih i 98% malih nabavki je unapred dogovoreno. Naslikano. I riba smrdi od glave a ne od repa. Ovde nije u pitanju SKY nego DAJ tehnologija. Manje bi stete bilo da se sve radi direktnom pogodbom jer bi se vecina ustrucavala i plasila kada se formira cena, a ovako uvek moze maksimalno. Manja je steta da se sve radi direktnom pogodbom jer bi imali ibzira prema cenama. Sada je šopanje cena kljucno a znamo da fakticki te poslove dobijaju firme tasna, masna, pecat ili "blizak" domaci proizvodjac koji napravi cenu iatu ili vecu kao najbolji svetski proizvidjaci.
    Sve je farsa i javne nabavke su sledeceg modela:
    ILI SE PRIKLONI, ILI SE UKLONI
  • Zemlja zove Mars

    07.08.2021 19:45
    Istina
    Tako je i sa konkursima za film u FCS i pokrajini, isto na konkursima u RTS i RTV. Apsolutno je sve namesteno, a u BG ne moze niko iz Vojvodine da dobije podrsku, posebno ako ima vojvodjansko prezime. Osim Zilnika naravno, koga je sramotno odbiti. Pokrajinski konkurs isto finansira BG projekte.
  • oljuoue

    07.08.2021 17:42
    " ... u skladu sa zakonom,"


    Zar ovde postoji tako nesto?
  • dd

    07.08.2021 17:28
    Jel se to NALED žali, ili hvali?
  • Borax

    07.08.2021 16:57
    NapreDNO srljanje
    Pa kad bi sve bilo legalno, bate, kumovi, ortaci i ostali "biznismeni" ne bi mogli da prave milione. Morate razumeti. U pitanju su viši ciljevi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna