Autor: 021.rs

Info
17.08.2021.
10:11
U toku je evakuacija troje državljana Srbije iz Avganistana.
  • @ Dragan

    17.08.2021 16:51
    Zaboravio si samo jednu stvar.
    Hrvatska je članica NATO i EU a evakuaciju iz Avganistana trenutno vrši samo NATO i EU. Sasvim je normalno da prioritet u evakuaciji onda imaju državljani zemalja koje su članice bilo kojeg od dva saveza, NATO ili EU. Oni kada izvuku sve svoje građane, eventualna prazna mesta u avionima će popuniti državljanima trećih zemalja. Tako i državljanima Srbije.
    Jedan moj prijatelj se zatekao u Libiji kada je pao Gadafi. Kao državljavin Srbije uspeo je da se izvuče poslednjim NATO letom i to je sedeo na podu aviona sa još par ljudi iz Bosne. Kolege iz firme u kojoj je radio a bili su iz Slovenije i Hrvatske, izvučeni su prvim letovima desetak dana pre njega i ovih iz Bosne jer su kao državljani zemalja članica NATO imali prioritet.
  • Dragan

    17.08.2021 14:24
    Sh
    Dok naši spavaju u toku dana Hrvatska lovlači svojebljude kojih je bilovdosta u misiji NATO biće evakuisani u Indiju ili Ukrajinu odakle će ih Hrvatska vratiti u zemlju.Tako da bi i oni mogli da se smeste sa njima pa iz Indije ili Ukrajine ih vratiti.Vojska SAD u avione pušta samovgrađane SAD u skladu sa dogovorom Talibana i SAD od jeseni 2020g koju je Tramp potpisao (ima još nešto u tim dogovorima).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna