Autor: 021.rs

Info
01.09.2021.
07:07 > 07:21
Školska godina počeće danas sa đacima u klupi i neposrednim predavanjem gradiva, u najvećem broju škola. Prvi put je predviđeno i intoniranje državne himne.
  • vst

    01.09.2021 13:24
    Jozefe, Srbi su potomci Ilira koji su ovde starosedeoci, a vi ste dosli mnogo posle nas.
  • ₩₩₩

    01.09.2021 11:35
    @ Jozef
    Jozefe, Jozefe. Da li vam je ikad palo na pamet da deca srpske nacionalnosti koji zive u Madjarskoj i drzavljani su Madjarske, slusaju himnu drzave Madjarske bez obzira sto su Srbi po nacionalnosti. I tako i treba da bude. A ako vam ovo bas jako smeta mozda ipak da razmislite o sopstvenom pripajanju maticnoj drzavi pa cete imati himnu po svojoj meri, koja ne daj boze nece ugrozavati vase osecanje nacionalne pripadnosti.
  • x

    01.09.2021 09:53
    x
    30 posto dece nisu srbi , briga ih za srpski rod. (prvi komentar).Tih 30 posto imaju svoje matične države, a ja imam samo Srbiju, budimo realni!!!!!!Ovo je još uvek Srbija!!!!!
  • Tole

    01.09.2021 09:41
    Tole
    Ovo je psihicko i nacionalisticko maltretiranje,dece! Pod hitno menjati himnu,nisu svi Srbskog roda! Po ovome sve sto nije Srpsko treba da nepostoji...a nejce postojati i sto je najgore,Srbi se stite stosu Srbi,zbog ovakve politike!
  • LOL

    01.09.2021 09:36
    Tesko mi je da na ovu himnu gledam kao svoju.Ko god da je izglasao da ovo bude nasa himna mora da je bio saljivdzija (pod uslovom da zna njenu istoriju)ili su je izabrali bez ulozenih tri sekunde u razmisljanje. Prvenstveno mi smo sekularna drzava veri i crkvi nije mesto u himni, drugo u ovoj drzavi ima puno drugih nacija, vera i ti gradjani ovu himnu ne mogu smatrati svojom s obzirom da se odnosi samo na cistokrvni soj sto je , neki bi rekli i uvredljivo. Druga bitna stvar niko ozbiljan numeru koja je pisana za satiricnu predstavu ne bi uzeo u obzir za himnu ali posto je ta greska vec bila nacinjena u vreme kraljevine ovi nasi su sa ponosom ponovo nacinili istu gresku.Pricajuci sa nekolicinom prijatelja durge nacije dosli smo do zakljucka da je Binickijev Mars na Drinu mnogo bolja muzicka numera.Mars na drinu je numera koja je popularna ne samo kod nas vec i u svetu nakon sto je Andric prezentovao u Svedskoj i verujem da bi takvu himnu vise postovali stanovnici Srbije svih nacija i vera a ne ovo delo napisano za satiru.
  • D

    01.09.2021 09:24
    Kakvih ljudi ima ovde, sve sami anti-srbi …..
  • Srb

    01.09.2021 09:17
    Dobro jutro mrzitelji svoje drzave. Prvo sto uradite ujutru, otvorite vest i pisete komentare protiv svoje zemlje, samim tim i protiv sebe..
  • obavezno

    01.09.2021 09:12
    Òbavezno puštati himnu na ćirilici!
  • Jožef

    01.09.2021 08:55
    Isten, áldd meg a Magyart
    Ja u Vojvodini bih da pevam himnu nacije kojoj pripadam, a ne države, a neću da se selim.
    Plaćam porez i treba da se osećam kao Srbin?
    Moja himana je "Bože blagoslovi Mađare".
    Srbi dosli pre 100 godina, većinu naroda proterala i sada još treba da pevam himnu osvajača.
    Pa što vi niste pevali Marš nezavisnosti ili İstiklâl Marşı. Turci su ovde bili dosta dugo da naučite himnu.
  • Dobošar

    01.09.2021 08:45
    Zastave himna Liman
    VAŽNO.
    Roditelji, obavestite decu, ako vec niste. Doneta je odluka da svako dete školskog uzrasta, koje prode pored SVAKE zastave namolovane u ulici Narodnog Fronta, 01. septembra kada pocinje škola, mora da se zaustavi i tri puta otpeva "Bože pravde". Dozvoljeno je pevanje u grupi, kao i pevanje roditelja koji vode decu u školu. Znaci u školu treba poraniti, i kuci se vratiti kasnije.
    Za ovu priliku, iz Bgd dopremljeno je 6 vozila "Oko sokolovo" koja ce snimati situaciju od 5:30h do 23:30h. Deca prekršioci ce dobijati ukor i smanjene ocene iz vladanja, a protiv roditelja dece "huligana" podnosice se krivicne prijave.
    Za decu predškolskog uzrasta uskoro treba da se utvrdi termin za istu aktivnost, dok ce studenti ovo obavljati pocetkom oktobra kada pocne nastava, a ocekuje se da ce do tada vecina zgrada u NS dobiti državna obeležja.
    Ovo itekako ima smisla, jer je uoceno da deca previše vremena provode na Internetu, gde gledaju sadržaje "nepatriotskog" karaktera, a ima cak i onih koji u svojim dvorištima pred nijedan mec (fudbala, košarke...) sa vršnjacima ne odaju pocast državi ciji su stanovnici.
    Naucno je ustanovljeno, da ce ova aktivnost znacajno smanjiti potrebu za kiseonikom, zdravom pijacom vodom, moralom i drugih aspekata kojih je nekada bilo, a iz godinu u godinu ih je sve manje.
    DECO, OVO JE ZA VAŠE DOBRO!
  • Novi

    01.09.2021 07:39
    Sad
    "Stručni štab" i Si Đinping varijanta...
    Deco ne morate u škole, al možete na utakmice... tamo je bezbedno
  • Dusan

    01.09.2021 07:35
    Ministar
    "Važno je da kao građani ove države, poštujemo svoju zastavu, grb i himnu i time doprinosim očuvanju svog identiteta".
    Hm.....
    Nepravda, bezakonje , selektivna pravda, mizerne plate, los standard, losi putevi ,skupo gorivo, los obrazovni sistem, lose zdravstvo, losi zakoni, katastrofalni tehnicki pregled ?
    Hm
  • Vladislav

    01.09.2021 07:30
    himna
    Podržavam predlog ministra za intoniranje himne. Nisam nigde pročitao kakva je procedura (različita govorkanja oko intoniranja) da li se pušta sa razglasa u školi - ako škola ima razglas, ili se pušta sa nekog nosača zvuka, mobilnog telefona, horsko pevanje itd....

    Ali zašto na tome stati. Uvesti puštanje himne i pred bioskopsku i pozorišnu predstavu, zatim, po javnim preduzećima i lokalnim samoupravama na početku svakog radnog dana, u bolnicama, domovima zdravlja, tržnim centrima, zatvorenim i otvorenim pijacama - jer:
    "Važno je da kao građani ove države, poštujemo svoju zastavu, grb i himnu i time doprinosim očuvanju svog identiteta" kako kaže dotični ministar.
  • Dragan

    01.09.2021 07:14
    Ah
    30% dece nisu Srbi i baš iz zaboli "srpski rod". Hoćemo novu himnu i zastavu.Sva deca sveta lako nacrtanu zastavu jer su jednostavnu.Ovaj kićeraj ni primenjeni slikar ne bi znao nacrtati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna