Autor: Politika

Info
01.09.2021.
08:31 > 09:20
Masovna tuča roditelja koja se nedavno dogodila na dečjem fudbalskom turniru u Petrovaradinu samo je jedan u nizu konflikata koji nastaju među roditeljima mladih sportista.
  • Mile rent-a mozak

    01.09.2021 19:21
    Treba zabraniti registraciju u APR-u tzv. " Školama fudbala, basketa, plivanja, rukometa, odbojke, karata...". Ovom registracijom se ozvaničava privatno vlasništvo nad šlolom-klubom, i vlasnici-treneri, iako naplaćuju treninge na mesečnom nivou čak i uzimaju procenat prilikom prelaska deteta u drugi klub. Ako Zakon o sportu ne priznaje privatno vlasništvo nad sportskim klubom, ne bi trebalo omogućiti ni osnivanje školica.
  • Gari

    01.09.2021 17:14
    Majstore
    Objasniti roditeljima da je fudbal kolektivna igra,da puno faktora utice da li ces pobediti.Deca uzrasta 6,7,8,godina treba da se igraju,da nauce i da pobedjuju i da gube,jos su oni mali da im se namece pritisak da moraju uvek da pobede.Roditelji se hvale kako im deca imaju vec 15-16 medalja sa nekog"babinog kupa"
  • Spanski

    01.09.2021 13:29
    Ili italijanski
    Dodje mama treneru fudbalera od 9 godina i kaze,upisala sam ga ipak na spanski,mislila sam mozda na italijanski,
    Kaze trener svaka cast,vazna je skola.
    Kaze mamica pa ipak mi je vise za spansku nego za italijansku ligu.
    Trener zaneverovao sta prica,ziva istina,mesto dogadjanja ns.
  • skola

    01.09.2021 13:18
    Vratite fizicko vaspitanje u skole
  • Rade

    01.09.2021 13:01
    Bio jednom sa kumom na decijoj utakmici tu kolicinu deb...la od roditelja nevideh nigde u svom zivotu .A o deci koja pokusavaju da budu istetovirani fudbalercici koji jedva znaju dve reci da sastave bolje da nepricam.
  • Idi begaj

    01.09.2021 13:01
    Oni koji nisu krimosi,dileri,nasilnici i idu na utakmice,neželeći,skrivaju te iste,ne vide se u gomili.
    Fudbal u Srbiji je najverovatnije najveće zlo....
    Prestanite ići na fudbalske utakmice ako niste na onoj strani zakona da bi sve loše obuhvatili jednom fotografijom.
    Svi koji izlaze na izbore da glasaju protiv dotičnog mu ustvari ssmo daju legitimitet.
    Nemojte ići na utakmice i nemojte glasati dok ne propadne fudbal i izbori.
  • Neces ti meni

    01.09.2021 12:56
    Inat
    Nisu samo utakmice. Ovde je i najobicnije hodanje trotoarom prava avantura s obzirom da niko nece da ti se skloni iako ides svojom ispravnom desnom stranom.
    Jedino sto tada mozes uciniti je da mu se sklonis ili da ides pravo na njega sto je onda uvod u fizicki obracin.
  • Mr.M

    01.09.2021 12:55
    Nekad su deca koja su uzivala i volela trenirala a danas se deca bave sportom zbog mame i tate...jezivo gledati kako talentovana deca ne dobijaju priliku jer im mama i tata nisu uz aut liniju ili se ne deru dovoljno glasno...a kvazi treneri su posebna prica
  • need for speed

    01.09.2021 12:28
    Neeeee
    Ma to samo roditelji uporedo treniraju boks dok su im deca na fudbalu. U zdravom telu - zdrav duh!
  • Krks

    01.09.2021 11:38
    "još ako ih neki trener "napali" da im je sin talentovan i budući Mesi, ti roditelji doživljavaju uspeh deteta kao finansijski oporovak cele porodice."

    Ovo je 200% tacno! Pre nekih 6-7 godina, sin mi imao 7, poveo ga u jednu skolu fudbala. Da se socijalizuje, malo ocvrsne, nauci sta je timski sport. Fudbal me ne interesuje, ne gledam ga. Ali kad smo krenuli doziveo sam bas to gore citirano! Trener koji pali roditelje da su im deca talenti, da ce ih prodati u taj i taj klub i slicno. Roditelji oci im se cakle, zamisljaju u glavi kako resavaju sve svoje fin. probleme. Naravno ne zale para za treninge (iskreno nije bilo nimalo jeftino) iako vidim i po garderobi, autu kojim dolaze, da stvarno vecina njih je prilicno skromnih fin. mogucnosti. Dreka na utakmicama, strasno. Drugi tip roditelja koji svoje neispunjenje snove iz mladosti iskaljuju na deci. Dreka na neke jadne tinejdzere koji sude, pocetnici, sta ocekuju da su sudije iz Bundes lige? Posle nekih godinu dana sam odustao, presli na odbojku, mnogo humanije i za decu i za roditelje.
    Ovo sa skolama fudbala je strasno, to je moj utisak. OK to je biznis, ali vlasnici tih skola, sa svojim pristupom i paljenjem roditelja doprinose celoj toj prici. Kad sam kao klinac igrao rukomet, pre 30 godina, toga nije bilo. Treninzi besplatni, roditelja na treninzima nema, ok da gledaju utakmicu, zavisilo sve od talenta i rada. Ovo sad je strasno.
  • Milicajac frilenser

    01.09.2021 11:36
    Treba puštati himnu na početku svake dečije utakmice, to će rešiti sve.
  • /

    01.09.2021 11:13
    Fazon je sto su tu deca u zadnjem planu. Roditelji hoce da im po svaku cenu bude sledeci nivak u fudbalu, treneri i klubovi bi samo da zgrnu pare. Zato mi je jadno kada neki roditelj plati da bi njegovo dete igralo u prvoj postavi.
  • Baki

    01.09.2021 11:02
    Kuki
    Ovo je prazna prica molim nadlezne da vrate fizicko vaspitanje za osnovce...
  • NNunited

    01.09.2021 10:45
    ...
    Ista stvar je i u skolama. Neostvareni roditelji silom pokusavaju da preko dece lece svoje frustracije. Zalosno je sto sudstvo na ovo cuti.
  • Mare

    01.09.2021 10:42
    Ne salzem se da je u pitanju samo alkohol i da je 95% roditelja ok. Mozda oko 50% roditelja shvata da je sport u tom uzrastu vid rekreacije, prilika da deca nauce pravila timskog rada i da ne mogu uvek i u svemu biti pobednici. Druga polovina, a mozda i vise od pola, vidi u sportu priliku da zaradi. I zato forsiraju decu i vise od onoga sto realno mogu, zato su vecito nezadovoljni i rezultatom i trenerom i sudijom, jer kako njihovo dete tj. oni sami smeju da izgube.
  • Nikola NS

    01.09.2021 10:33
    Nije sve
    NIJE CEO SPORT FUDBAL !!!!
    U fudbalu, delom u košarci, tenisu i slično roditelji dovode decu radi nekih svojih ličnih ambicija, još ako ih neki trener "napali" da im je sin talentovan i budući Mesi, ti roditelji doživljavaju uspeh deteta kao finansijski oporovak cele porodice. "Kada mi sin potpiše prvi ugovor, biće para za sve, a ja ću otplatiti kredit i sve zaostale stanarine". Oni su spremni da se deru na decu, biju sa ostalim roditeljima, tuku trenere jer njihov sin nije danas u prvom timu na utakmici.
    Postoji gomila "malih" sportova u kojima nema para, i roditelji dovode decu iz čiste ljubavi prema sportu. Ta deca se druže, uživaju u sportu, rastu u zdravim sredinama, a roditelji neretko postaju prijatelji, daju nesebičnu podršku svom detetu i ostaloj deci u sportu.
  • pera

    01.09.2021 10:15
    nije tu sport primaran..
    citam ovo i dobijam potvrdu svega onog sto vidim na sajmistu svakodnevno.
    isfruastrirane roditelje koji navijaju da njihov sin postane odmah ali odmah ronaldo dzajic i sta ja znam..svaki los potez ocenjuju salvom uvreda i slicno....
    najgrlatije i najfrustriranije su majke..neke grlate posle treneri vode
    preko u kafe na pice i tese...ubedjuju ...nude...
    neke su psremne da plate odmah neke vidim idu na pripreme na rudnik recimo i plate treneru onako kako mogu..
    sve u svemu nema to veze sa sportom ili rekeracijom svako tu ima svoj motiv ta decica su jedine zrtve..
    dodjite na sajam pratite petriku i ostale petrike i sve ce Vam biti jasnonakon prve posete sajmistu
  • Stankela iz magacina

    01.09.2021 10:06
    Sve je ok
    ...ali hajde bar jednom napišite da je minimum 95% roditelja koji prisustvuju turnirima i treninzima potpuno normalno. Zbog jedne-dve pijane budale se prave senzacije i formira javno mnjenje. Nažalost, kao i u većini slučajeva, sve je posledica alkohola,odnosno njegovo konzumiranje od strane roditelja koji ne umeju da se kontrolišu. To će prestati da se dešava onog momenta kada kao društvo budemo dosegli nivo da si jednostavno seljačina i mentol ako vičeš na dete tokom treninga,popiješ 10 piva i kreneš da skrnaviš. Ovako, ispada da je u redu da se na dečijem rođendanu popije kila rakije ali nije u redu da se ždere i bije na dečijim turnirima. I jedno i drugo je ista i veoma loša pojava. Onaj ko se oždere na dečijem turniru i bije, isto radi i kod kuće, i na pijaci, i u prodavnici,itd....jednostavno,to je do čoveka.
  • pitam za druga

    01.09.2021 09:52
    samo cu reci...
    ...neostvareni roditelji
  • skankhunt42

    01.09.2021 09:51
    Ne brinite, u Americi redovna pojava. Ionako su nam oni "role model" zar ne?
  • Steva

    01.09.2021 09:44
    ja navijam za tanjir pasulja
    Mi živimo u državi u kojoj je već trideset godina psovka,pretnja i fizički obračuni na utakmicama normalna pojava.I to "zadovolljstvo" nema nameru niko da nam uskrati pogotovo sada kada za pretsednika imamo bivšeg navijača.Pa prema tom navijajmo i dalje,
  • Mile

    01.09.2021 09:43
    Tuča
    Želim video od tuče, da vidim šta je to toliko strašno...
  • Joca

    01.09.2021 09:37
    Logicno
    Zato sto se bahatost vise ne kaznjava. Skloni tome su se grupisali u nedodirljive. "Navijaca" i "sarleta" na sve strane.
  • Pera

    01.09.2021 09:36
    Perfidno osmišljeno, iz interesa. Loša gluma svih aktera.
  • /

    01.09.2021 09:27
    /
    unovcavanje deteta je i u dzokovicu. kod njega je i politizovanje.
    moniki bas nesto ne prilici da drzi tri prsta pa su je zamenili.

    programirane uspehe imamo i kod stefana milenkovica
  • Mare

    01.09.2021 09:24
    Debili. Dobar primer deci, treba im zabraniti da prisustvuju dok deca igraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna