Autor: Tanjug

Info
18.09.2021.
18:54 > 19:03
Vrhovni kasacioni sud doneo je odluku da je trošak garantovanog snabdevača sastavni deo cene struje, a ne trošak koji se posebno zaračunava i naplaćuje kupcu mimo utvrđene cene.
  • Tane

    17.08.2022 10:39
    Uvek narod u krivu?
    Advokaska komora je lopovsko udruženje kao i EPS.
    Sudske parnice uvek vode najmanje dva advokata: tužilac i tuženi. I svi kažu: "Ti si u pravu, dobijamo spor"! Oni uzmu pare, bez obzira na ishod, jedan mora da izgubi, i to onaj koji nije u pravu.
    Briga njih za narod. Zašto nisu pokrenuli pitanje delatnosti EPS-a u vezi tv takse?
    U APR-u EPS je registrovan samo za proizvodnju distribuciju i prodaju el. energije (š-314). Nezakonito naplaćuju taksu jer nisu registrovani za to....
  • Talac

    20.09.2021 10:54
    Ako je odluka napisana na ćirilici - ne vidim problem. Šta se bunite?
  • ringišpil apsurda

    19.09.2021 09:23
    @ Potrosac
    Plaćamo “ sposobnim” investitorima i bankama koje im daju kredite, stranim bankama koje su ispostave onih koji nas gledaju kao kolonizatori a mi smo domorodci.
    Ali šta vredi dajte narodu zabave, šoping, društvene mreže i eto amnezije.
  • ringišpil apsurda

    19.09.2021 09:19
    kao u svakoj koloniji
    Ima puno dostupnih informacija kako su uništavane zemlje u Africi, Južnoj Americi, njihove kolonije. Ništa bolje nisu ni Kinezi ni Rusi, jednostavno nas gledaju kao koloniju a narod kao domorodce.
    Ne biraju se džabe podobni bez integriteta na odredjena mesta, tako se lakše pljačka.
    Ponavljam kao papagaj treba slušati i čitati, pa čuti i razmisliti o onome što pričaju gospođa Nebojša Katić i Aleskandar Sjekloća.
    Oko toga se sve vrti.
    Male hidrocentrale - derivacione su katastrofa u smislu negativnih uticaja. Voda je resurs 21. veka. Srbija nije bogata vodom kao što se misli.
    I onda ovi donesu odluke da: svi mi
    plaćamo preko računa nekim “ investitorima” a kredite im daju strane banke sa filijalama u Srbiji.
    I znači duplo golo za nas, plaćamo svi da nam neko nepovratno uništi resurse i još da zaradi ( investitori i banke).

  • Nikola

    19.09.2021 06:49
    *
    Prvo su zaštitili banke, a sada štite i EPS. Od Srbije su napravili feudalnu državu, a od nas kmetove koje teraju da plaćamo sve i svašta. Najgora stvar je što većini na to i pristaje kada glasa za SNS. Sutra će nas streljati na ulicama, a VKS će zauzeti stav da je to po zakonu. Naravno da jeste, po feudalnom jer vlastelin prema kmetu može da radi šta mu se prohte.
  • Dragan

    19.09.2021 06:23
    Ah
    Ja ovo gledam malo drugačije 130.000 onih koji su tužili banke+ najmanje dva člana domaćinstva+ koji su tužili EPS+najmanje dva člana domaćinstva+rođaci+prijatelji+opozicija=pad režima za sva vremena zagarantovan, revanšizam i krećemo od početka tj od ustavotvorne skupštine-dve godine javne rasprave o novom ustavu.Posle bar tri verzije ustava republikanska ili monarhija ili verska država.
  • Blazo

    19.09.2021 06:17
    Pa i ovo ke nesto?
    Ako ne gresim receno je da EPS mora to da razuna u cenu struje. Ako racuna po kilovatu, to je vec bolje. Ko manje trosi placa manje, a ko se bahati više.
  • Potrosac

    19.09.2021 01:44
    Ok, ali sta mi to tacno placamo?
  • ja

    19.09.2021 00:44
    Vrhovni kretenski sud, ovako su mogli reći i da je fakturisana promaja, može biti ali mora biti iskazana u ceni struje, pa nije iskazano u ceni struje blento blentavi.

    Ovaj narod nema državu, izgleda da je nije ni zaslužio kad trpimo da nas trpaju kao zadnje budale.
  • Dragan

    19.09.2021 00:31
    Ah
    Ćutali ste kad su pre mesec dana advokatskog pripravnika imenovali za predsednika tkzv kasacionog suda.
  • Mile rent-a mozak

    18.09.2021 22:45
    Evo primer za trošak garantovanog snabdevača: gradi se hotel u centru mesta, glavna ulica, šetačka zona. Naravno, uradi se projektni proračun i da na saglasnost Epsu. Oni nalože izgradnju trafostanice određene snage i broja priključaka. Investitor plati izgradnju trafostanice i, naravno, dobije polovinu snage a na ostalu polovinu eps priključi okolne zgrade i kuće. Održavanje i popravke, plaća hotel. Račun za garantovano snabdevanje oko 150 evra mesečno, plus potrošnja, + prekoračenje crvene zone, i na sve to porez 20%. U ful sezoni ( jul, avgust) potrošnja 1 - 1,5 miliona dinara. Naplaćeno zadnjih 10 godina. E sad, baš me interesuje šta je advokat koji zastupa interese platiša, obrazložio na suđenju i da li je vrhovni kasacioni sud uopšte razmatrao argumente. Ako hoćeš da se oženiš, mladu pola meseca keca opštinar, +još jednom nedeljno, i na kraju i matičar. Ti samo koliko potrošiš.
  • Mila

    18.09.2021 22:33
    Uživate
    Ala vi Srbi uživate u sado mazo, samo jbg vi ste oni dole, još nameta vama treba, e sad mi je jasno zašto su Turci, preci Tajipovi vama vladali 5 vekova, i vi Slovence nazivate konjušarima, al vas nešto Vrhovni kasacioni da prostire, prvo naknade bankama zakonite, sad i lopovluk EPSa, vaša trpeljivost će biti u udžbenicima, u pravu je on, ne odmah ali biće, e stvarno ste nebeski... smok
  • Voldi

    18.09.2021 21:20
    Da prostite, ja pročitao kastracioni sud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna