Autor: Dojče vele

Info
20.09.2021.
22:20
Javnost tu i tamo čuje za njih, ponekome zagorčaju život, nekoga zasmeju… Internet-grupe poput Nju ejdž četnika misle da je sve što rade "trolovanje".
  • Brka

    23.09.2021 10:12
    @Ogledalo
    Vojvođanski Nacionalisti. Čitajte pažljivije sledeći put. "Jedino s ne slažu u ime koje nacije/grupe bi da proteruju."
  • Ogledalo

    22.09.2021 12:44
    @Brka
    Sreća je da ste nepristrasni pa zato za vas ne postoje oni koji svakodnevno etiketiraju građane Vojvodine, koji prete kako će ih na traktorima proterati preko Drine i konfiskovati im imovinu, oni koji veruju da različito mišljenje ne sme biti dozvoljeno u "slobodnoj i demokratskoj" Vojvodini te svakoga ko se drznuo da u takvoj Vojvodini ima svoje a različito mišljenje od njihovog obeležavaju kao bota, dođoša, klerofašistu, srbendu, patriJotu, ćiriličara i sličnim pežorativima koje su sami smislili i kojima im rečnik jedino obiluje dok planiraju da ih silom "vrate odakle su došli", što je istina veoma prepoznatljiva, jedinstvena i suštinski karakterna osobina vojvođanske "kulture" i tradicije koja Vojvodinu definitivno izdvaja od drugih evropskih regiona. Šta li bi tek bilo da ste neki licemerni, pristrasan bednik koji pati od hroničnog, selektivnog slepila ne smem ni da zamislim.
    Hvala vam na vašem pokazanom integritetu. Srdačno.
  • karađorđe

    21.09.2021 14:47
    haha
    aj da ovi likovi imaju po 15-20 godina da i razumem (da zajebavaju ljude, ne da im ugrožavaju bezbednost), al su ovo likovi od cirka 30 godina koji blam
  • Brka

    21.09.2021 13:57
    @Ogledalo
    Nemaš tu "i jedni i drugi". Imaš jedino samoprozvane nacionaliste koji broje krvna zrnca i koji bi da proteruju. Jedino s ne slažu u ime koje nacije/grupe bi da proteruju. Sve je to ista ideologija krvi i tla, "gde su naši grobovi, tu je naša zemlja", podele ko je "istinski" a ko je "lažnjak", kome bi trebalo zemlja da pripada i slični fazoni.

    Svakog ko se ne slaže s njima prozivaju građanistom, globalistom, drugosrbijancem, autošovinistom itd.

    Naravno, prevara da bi mogli da ubijaju, proteruju i otimaju tuđu imovinu. Ili tiho pljačkaju zajedničku imovinu dok se mi tu gložimo.
  • Ogledalo

    21.09.2021 11:52
    @Brka
    Drugim rečima, ovo takođe potvrđuje i da "trolove" koji obitavaju upravo na ovim stranama a koji godinama već prebrojavaju krvna zrnca građanima Vojvodine i prete kako će im otimati imovinu i proterivati ih na osnovu njihovog ili porekla njihovih roditelja i daljih predaka, kao i ako imaju različito mišljenje a sve u nastojanju da u Vojvodini uspostave jednoumlje gde nije poželjan niko ko misli drugačije, ne treba shvatati olako bez obzira što ih je sada malo i bez obzira što svoje ideale proterivanja, otimanja i jednoumlja nazivaju milozvučnim imenima "demokratija", "sloboda" ili "evropske vrednosti" iako su redom oličja fašizma i nacizma. Među takvim ludacima je dovoljan i samo jedan da pokuša svoje bezumne pretnje sprovesti u delo i time napravi nemerljivu štetu nebrojenim građanima.
    Nema razlike između jednih i drugih, i jedni i drugi neće za sebe štedeti reči hvale i redom će odbaciti da su to što jesu, a to jesu jer se tako ponašaju. Sebe isključivo vide u iskrivljenom ogledalu stvarnosti, poput onih po prodavnicama odeće koja su blago konveksna pa stanjuju odraz kupca dok se ogleda u željenom odevnom predmetu.
  • Jašta

    21.09.2021 11:00
    Ukratko, mrsomudi bez posla, devojaka, sakati za normalan društveni život napadaju svakog ko se ne uklapa u njihov internet stil života. Sa druge strane, misle da će kompenzovati to kroz neki šut stavova koje su pokupili kao hranu posle svadbe. Dajte toj balavurdiji da radi nešto normalno. A ti fazoni "ok bumeru" i uvrede, to su pokupili isto sa neta i tako se u suštini obraćaju svojim roditeljima, pošto su oni upravo deca tih bumera. Suštinski, oni su ljuti na sebe, a da ne bi bili potpuni gubitnici kompenzuju na ovaj način. Klasične šarage na ekskurziji, kompleksijada. Dajte im po zagrljaj i isključite im net.
  • Rio Tinto četnici

    21.09.2021 10:52
    nickname
    Priča se da Nju Ejdž četnike već zovu Rio Tinto četnicima.
  • Lale

    21.09.2021 10:12
    Top Kek
    Ima se može se, ideologije množe se
  • Brka

    21.09.2021 09:19
    Sve je zezanje, do trenutka kada više nije. Amerika je to naučila kada je Tramp došao na vlast i ako je imao tri miliona manje glasova pa ponovo šestog januara ove godine, jer je trebao da padne s vlasti. Kada je lik maskiran kao bizon i s nacrtanom zastavom na licu upao naoružan u američki kongres. Sa gomilom sličnih "zezatora".

    Ovo što "trol ekipa" (i slične inostrane grupe) voli da radi je Šrodingerova šala. Izvale nešto opako, ako bude prihvaćeno, "Bio sam ozbiljan", ako ne bude prihvaćeno i bude izgrdjeno, "Samo sam se šalio" i tako u krug. Fora je što je opaka stvar koju govore najčešće čist nacizam, rasizam, šovinizam ili neki drugi oblik ideologije mržnje.

    To se lako otkriva, ako se šali, šta je tu smešno, na čemu šala počiva? Šta je ideologija iza šale? Najčešće se ispostavi da cela šala počiva na tome da su Srbi/ belci/muškarci/nacionalisti itd "viša rasa" a ovi svi ostali su niža, glupi itd.

    Ukratko, kada imaš iste protivnike i iste ideološke saveznike kao nekadašnji nacisti, to je trenutak u kome treba da staviš prst na čelo i dobro se zamisliš.
  • Zabrinjavajuće!

    21.09.2021 08:14
    Ovde po nekoj tradiciji sve kasni pet godina, sad će bumerski dušebrižnici da počnu da upozoravaju kako nacrtane žabe truju omladinu.
  • Крајишник

    21.09.2021 07:39
    За памћење и дуго сећање
    Кад се погледа ко су и шта раде њу ејџ четници су срамота пре свега за себе!
  • Milinković

    21.09.2021 07:36
    Vege četnici su zakon.
    Nju Ejdž i Eko četnici smrde.
    Vege četnici su zakon.
  • pawlle

    21.09.2021 06:40
    ovo je zemlja ludaka
  • Antifa

    21.09.2021 05:41
    Podrška genijalnom Dašku !!!
  • Dragoljub

    21.09.2021 04:08
    zna se (ko su)
    Osnovani od DB ...
  • Drug

    21.09.2021 01:33
    Smucilo mi se posle 2 pasusa
    Nisam mogao da procitam sve, jer mi se smucilo posle 2 pasusa.
    Stvar je vrlo ozbiljna kada delis tudje profile i oznacavas ljude. Ceo taj njihov dečački bend je zapravo stvoren vrlo smisljeno i sluzi za lobotomiranje i ispiranje mozga ljudima, u ovom slucaju klincima. Namerno oni guraju agresiju, a bas cudno nekim slucajem im se stavovi uvek poklope sa AVom (cak i za ove termoelektrane i struju). Oni su zapravo jedna verzija Levijatana, koriscenje mim kulture za propagandne svrhe, a sve to naravno rade za novac posto su obicne prodane duše koje ce svakako zavrsiti na smetlistu, samo treba malo vremena.
    Oportunizam preko tudjih ledja dok se drzava raspada. Nije im to dobar posao.
  • Dule

    21.09.2021 00:54
    Kao srednjoškolac i student, pratio sam rad mim stranica koje uglavnom uređuju delovanje na ovim grupama. Nekada davno to su bile benigne sprdnje na Tarzaniji i Vujakliji bez bilo kakvog spoljašnjeg uticaja, a danas isti korisnici sa tih sajtova, u manjku uspeha u životu, pokušavaju da navuku gomilu mladih da im se pridruže u njihovoj propasti. Nažalost, najaktivniji među njima, Pujo Šotka, već godinama pravi ovakve gluposti i inspirator je gomile bezličnih stranica i govora mržnje , koji su na početku delovali kao sprdnja, ali 10 godina kasnije, on je obrnuo pun krug pa sad ima grupaciju poslušnika nacionalista.
  • www.223.tv

    20.09.2021 23:32
    Dnevnjak i tarzanija su dovoljni da u startu preskocim bilo sta od tih garija.

    Sada navalite...
  • Bob Rock

    20.09.2021 23:15
    Odličan tekst. Kao su neke grupe, još imaju i izložbe, a u stvari šljam. Mogu oni da se prave da je takvo pisanje zezanje, ali to nije čak ni trolovanje, trolovanje je nešto benignije. Ovde je u pitanju širenje stavova koji su veoma opasni po društvo, tj. nacističkih stavova. (To su kod nas nacionalisti su uglavnom nacisti, fokus im je na mržnji.) A sad kad neko upre prstom u njih, onda se prave da je to sve zezanje iako ništa nije pisano u tonu šale...

    Deprimirajuće je da smo postali ovakvo društvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna