Autor: Beta

Info
22.10.2021.
18:41 > 07:17
Članovi Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) danas će stupiti u jednodnevni štrajk upozorenja tako što neće držati prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, izjavila je za Danas Valentina Ilić.
  • Goca

    22.10.2021 20:58
    Prosveta
    Najbolji ucenici , djaci generacije i osvajaci svih mogucih nagrada...nemaju placen ni jedan privatan cas od strane njihovih roditelja.Kako bi ste resili ovu misteriju?Rodili se takvi
  • N

    22.10.2021 12:33
    @Prosvetar
    Alooo,prosvetar dali treba da opismenim sam dete,kako bi vi mogli lagodno daim kazete,deco danas radimo novu lekciju? U moje vreme,prosvetar je bio kao drugi roditelj koi je bio pozrtvovan za svako dete! I za ono koje bolje uci i ono koje nikako neuci! More....treba vas tuziti za zanemarivanje,dece! Dok god svaki roditelj treba da placa,privatno casove vi treba da radite volonterski jer neradite svoj posao kako treba! Svaki roditelj ovako misli i prica ja to kazem u lice,prosvetaru dok drugi izokola! Nepostoi los ucenik vec los ucitelj! A da ne ulazim u cuvenu stotku...petica,500eu!
  • N

    22.10.2021 12:31
    @Prosvetar
    Alooo,prosvetar dali treba da opismenim sam dete,kako bi vi mogli lagodno daim kazete,deco danas radimo novu lekciju? U moje vreme,prosvetar je bio kao drugi roditelj koi je bio pozrtvovan za svako dete! I za ono koje bolje uci i ono koje nikako neuci! More....treba vas tuziti za zanemarivanje,dece! Dok god svaki roditelj treba da placa,privatno casove vi treba da radite volonterski jer neradite svoj posao kako treba! Svaki roditelj ovako misli i prica ja to kazem u lice,prosvetaru dok drugi izokola! Nepostoi los ucenik vec los ucitelj! A da ne ulazim u cuvenu stotku...petica,500eu!
  • Stevica

    22.10.2021 11:57
    @N
    Bravo na komentaru,zaista! U potpunosti se slazem sa vama. Ceo drzavni sektor i prosvetari su glasacko telo AV cast izuzetcima! Ovo ostalo...olos koji je sam pristao da postane to! Kada radis sa decom,treba to da volis a novac da bude na zadnjem mestu! A u Smrdiji je sve obrnuto! Ovo nepodrzavam,zaista! Nema leba bez,valjanog rada gospodo,prosvetari!!!
  • Mici

    22.10.2021 11:38
    Osveta
    I dalje nam se svete najgori učenici. O Srbijo, šta si dočekala!Prosvetari, borite se za sebe!
  • @XYZž

    22.10.2021 11:05
    Evo, ja sam proverila. Bez stranačke knjižice i prikupljanja kapilarnih glasova se ne može zaposliti u prosveti. Ako je bolje u pečenjari, zašto Vi ne radite tamo?
    A u vezi nečijeg komentara da deca imaju internet i Maticu ukoliko im gradivo nije jasno, pitam se zašto se onda insistiralo na preskupim Kletovim udžbenicima a zaobišli Kavčićevi, ako deca u OSNOVNIM školama ne mogu da usvoje gradivo iz udžbenika i na predmetnim časovima, nego moraju da surfuju po Internetu da bi dobili odgovore? I da li ste vi, dok ste pohađali osnovnu školu odlazili u Maticu srpsku po znanje koje niste dobili na času, a trebalo je? Osnovci nisu studenti! Kada bi se pročešljale sumnjive diplome (novo)zaposlenih u prosveti, mnogima bi se otvorile oči.
  • Prosvetar

    22.10.2021 09:31
    @N
    I nama je dosta takvih kao vi.
    Platite čas, pa mislite da ste kupili znanje. Ne može sve za pare, nešto mora i glava da radi. Vaspitajte decu da budu samostalna, da misle i rade tamo gde treba, a ne da ćete im uvek u životu sve kupiti i platiti!
    Vaša deca dolaze u školu da se odmore i zabave pa smetaju deci koja bi u školi da uče!
    Svi koji toliko mašete novčanikom, niste izgleda baš puno svraćali u škole. U vaše (i moje) vreme školovanja se imalo šta naučiti u istoj. Primenite to na svojoj deci.
  • XYZž

    22.10.2021 08:52
    @Direktor
    Da li ste Vi prošetali do Biroa da se raspitate?
    U prosvetu više niko NEĆE, nisu ljudi blesavi da se gnjave sa razmaženom dečurlijom, kad u pečenjari mogu da zarade istu platu za dve nedelje!
    Privatni časovi su posebna tema: većina roditelja misli da, ako je platila čas, biće naučeno gradivo.Da ta deca hoće da uče, naučili bi i u školi. O tome da imaju sve informacije dostupne i na internetu isto vredi misliti.Nekada smo išli u Maticu, sedeli danima u biblioteci i učili, a sad bi svi sve instant:samo plati pa uzmi i strpaj u glavu.
    Ne ide to tako...
  • prof-master

    22.10.2021 08:51
    nastavnik
    Odgajana u porodici prosvetara- deda , otac ......... Zavolela preko njih rad sa učenicima......zvuči kao epitaf ...... Provela 30 godina u učionici, svake godine imala preko 100 sati seminara, brojne konferencije, doedukacije, rad sa studentima, decom sa invaliditetima, sa 54 zavrsila master iz metodike, sa 56 zaslužila sertifikat Pedagoškog savetnika ........ naravno ništa od dodataka na platu jer nisu zaživeli platni razredi ....... ponižena ponašanjem prema profesiji koju obavljam odlazim u penziju sa prvim uslovom koji ostvarim i sretno dopuštam da mi oduzmu 0,3% za svaki mesec do 65. godine. Naklon kolegama i "sram vas bilo" onima koji "Ministruju" prosvetom u prethodnih 20 godina mandata. Mislili smo ne može gore ..... dokazali su sa može.
  • U prosveti

    22.10.2021 08:22
    Rade
    Najškolovaniji! Plata im najniža! Pljuju i vređaju ih svi i oni sa diplomom i oni bez nje. A niko bez njih ne može. Zaključati škole i ostaviti decu roditeljima. Mi svoju možemo nešto da naučimo. Možete li vi svoju?
  • N

    22.10.2021 07:54
    N
    Ma treba ih sve isterati! Dobijaju novac od naroda za sta...nerad! Moram posebni da placam privatne casove za decu! Pa cemu onda sluzi skola i nastavnici! Neka dodju da rade po 12h za 45 hiljada dinara ako im se te jasle nesvidjaju bez godisnjih i svih benificija koje dobijaju! Svima otkaz po hitnom postupku,zacutali bi u sekundi i poceli da rade svoj posao kako treba!!! Ma dosta mi je vise tih prosvetara i ovako nemaju od nikog podrsku! Teraj bre toooo
  • 9

    22.10.2021 07:26
    za Kirku i Direktora
    Ako baš želite nastavnika matematike i el ing
    fali bar 20 u NS trenutno u školama .
    Primaju se i nesvršeni studenti samo da malo
    pričuvaju decu da nisu na ulicama. A kada je
    tako lako raditi ovaj posao zašto kukate kada
    to radite sa jednim detetom i to svojim. Mi radimo
    isto to ali sa 35-oro Vaše dece za platu od 60.000.
    On line nastava pdrazumeva da se ta Vaša deca
    nama obraćaju viberom kad im padne napamet
    i u 23.00 jer ste ih Vi tako vaspitali , apropo
    noćnih sastanaka dr Kirka . Raspusta imamo 20
    radnih dana u sred turističke sezone kada su
    cene spram plate najbolje te i da hoćemo ne
    možemo nigde otići.Navalite u prosvetu kad je
    tako dobro. Mesta ima jer kolege odoše u keramičare,
    servisere,vozače ,molere i pekare. treći stepen stručnosti,
    a za ulaz u školu potreban je sedmi.
  • Iva

    21.10.2021 22:34
    Komentari
    Citam komentare na FB a vezane za ovu vest, malo je reći da se kao nastavnik osećam poniženo a po malo i tužno. Mozda me je po prvi put sramota što sam ikada odabrala da se bavim ovim pozivom.
    U toku svoje karijere, trudila sam se da svojim đacima prenesem znanje na najbolji moguci način. Pratila sam ih kroz školovanje od prvog do osmog razreda. Od strane roditelja dobijala sam veliku podršku i poštovanje. Međutim, današnje drustvo nas stavlja na stub srama, dozvoljavaju se komentari koji vređaju svakog čoveka.
    Koliko god volela svoj poziv i sanjala još kao dete da se bavim obrazovanjem, odlučila sam da odem iz prosvete. Nisam usamljen slučaj. Susrećemo se sa nedostatkom lekara, ali videćete šta će biti kad većina nas ode. O tome se ne piše, ali nastavnika nema. Volela bih da ostave komentar roditelji i napišu koliko su časova deca izgubila, jer je neki nastavnik bio na bolovanju. A izgubila su, jer nastavnika nema. Nema.
  • Vlada

    21.10.2021 21:42
    Podrska svima koji strajkuju i koji se bore za svoja prava. Nemojte sedeti u skolama, izadjite na ulicu da vas vide i da se predruze svi obespravljeni i ugnjeteni.
  • Direktor

    21.10.2021 21:02
    Ma šta rade? Sve i jedan roditelj uci sa detetom. Plaćamo privatne časove…toliko o tome! Bolje da ni ne idu jer nikakve vajde nemaju! A ti sto se bune slobodno neka se prijave na biro i oslobode mesto onome ko traži posao!
  • KirkaYU

    21.10.2021 20:55
    Oglas
    Matematičarka iz privatnog sektora rado bi se menjala sa koleginicom ili kolegom iz prosvete. Želim da radim pod pritiskom: da moram popiti kafu pre početka časa, da moram smišljati kako da utrošim zimske i letnje raspuste... Kolegi/koleginici nudim desetak radnih sati dnevno, večernje online sastanke sa poslodavcem i mnoge druge pogodnosti.
  • Rozenbauer

    21.10.2021 20:28
    Politika i život
    Nastava i znanja će biti, ako politika ustukne i razum prevlada.
    Nastavno osoblje desetkovano, ko će predavati?
    Deca zaražena, ko će učiti i od koga?

    Politička Agenda je da se sve to gore zanemari i ide ka cilju zbog Izbora.
    Birati između ŽIVOTA i POLITIKE, razum uvek bira ŽIVOT.
  • mile

    21.10.2021 19:35
    tako je
    Podrška prosvetarima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna