Autor: Nova.rs

Info
04.11.2021.
10:15 > 10:04
Advokatska komora Srbije sazvala je skupštinu na kojoj će se odlučiti da li će advokati, zbog stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi troškova obrade bankarskih kredita, stupiti u generalni štrajk.
  • Novi Sad sraman grad

    06.11.2021 14:44
    Novosadski advokati su veliki čistunci. Kada vlast i država krše zakon oni ne žele da "prljaju ruke" bilo kakvim reakcijama.
  • Nažalost kolega

    04.11.2021 20:56
    Diktatura
    Štrajk pokušavaju da nametnu oni koji su se, u obećanjima svojim klijentima, ponašali neprofesijalno kršeći Kodeks advokatske etike. S obzirom da su reklamirali svoje usluge, lepeći plakate i pozivajući klijente po kućama, što nije dozvoljeno, sada neka budu korektni i svojim klijentima plate troškove koje će imati ako izgube spor. Protiv sudskih odluka i stavova se ne bori štrajkom već pravnim sredstvima koja stoje na raspolaganju kolegama, kojima je profit bio važniji od časti, pa nek se njima koriste a većinu ne mogu zloupotrebljavati, kao svoje klijente, pa nemaju pravo da nas sprečavaju da radimo svoj posao.
  • Adv

    04.11.2021 15:32
    Sramota za našu profesiju da se ovako ponašanje toleriše i da se određena grupa "kolega" ponaša na način koji više liči na huligane nego na advokate. Uvrede, upad u VKS na silu... Sramota!
    Mi bismo trebali da budemo intelektualci i gospoda a spali smo da se u komoru prima razni ološ bez osnovnih manira i bez pravničkog znanja sa diplomama raznih privatnih "fakulteta".
    Zbog ovakvih mi koji pošteno radimo svoj posao dolazimo na loš glas. Prvo moramo svoje dvorište počistiti pa onda kritikovati.
  • Koleginica

    04.11.2021 13:29
    Nije jedini problem
    Nije nama jedini problem u advokaturi stav VKS povodom troškova obrade kredita.
    To je konkretan problem jednog manjeg broja kolega i načelno nas ostalih zbog pravne sigurnosti.
    Smešno je da se Konferencija saziva zbog jednog problema.
  • Tamara

    04.11.2021 12:45
    Advokati su u pravu
    novosadska advokatura je osvetlala obraz!
  • NitkoV

    04.11.2021 11:49
    Poseban krug pakla
    za sve advokate.
  • Samo da primetim

    04.11.2021 11:33
    Zašto baš Sadam Husein?
    U nekim kulturnim krugovima na zapadu se Sadam Husein uopšte nije smatrao najvećim zločincem.
    Na primer, u romantičnoj komediji Bridžit Džons, protagonistkinja je, prilikom davanja otkaza, kao odgovor na pokušaj zaustavljanja da ode iz izdavačke kuće u kojoj je radila , odgovorila da bi radije brinula o du*etu Sadama Huseina nego ostala da radi kod njih.
  • Ex law

    04.11.2021 11:12
    Sramota elite
    Gospodo advokati upristojite se.Ne tako davno u jednoj državi koju zovemo "bivša Juga" advokati su imali i veći ugled i bili su kulturniji ljudi od većine ovih današnjih.O profesionalizmu i da ne pričamo.Umesto da su elita koja svojim primerom profesionalizma,etike i pristojnosti daje primer i nadu kako se ponašati i u ovim teškim i sumornim vremenima advokati su i sami postali deo političkog taloga (sa malim brojem časnih izuzetaka koji to nikada nisu ni ranije bili) i beskrupuloznosti. Ugled ne sme da ima cenu a profesionalizam ne sme da ima alternativu.Setite se advokatskih principa i zakletve dok još ima u vama savesti i morala.
  • Ko

    04.11.2021 10:47
    Sve je to fini svet, i svi brinu samo o narodu! O "poršeima" koje voze ne brinu nimalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna