Info
25.11.2021.
20:14 > 20:56
Na današnji dan 1960. godine, tri sestre Patrija, Minerva i Marija Teresa Mirabal su ubijene u Dominikanskoj Republici.
  • Brka

    26.11.2021 09:43
    Komentar sa društvenih mreža koji mislim da vredi podeliti:

    "Evo maloprije čuh, muž ženi opalio 2 šamara jer se posvadjala s njegovom majkom. Ona u stanicu, prijavi ga. Oni ga naravno uhapse i pravo u Spuž. Ali, policajac joj rekao kako je luda da zbog 2 šamara posle toliko godina to radi i traži razvod!?!

    Rekla mu je: Naravno! Danas 2, sutra 5, a onda će da me ubije. E neće više nijedan!

    E zbog ovakvih žene neće da prijave zlostavljanje, jer tamo nalaze na istu i još goru stoku kao što su onih zbog kojih traže pomoć!"

    Kao što tekst kaže, problem je sistemski. Mogu slobodno da kažem da se u Srbiji i generalno na Balkanu neka pravila "poštuju" samo zato što ih je neko doneo ili gurao da se donesu. Pozadina iza pravila, o tome se ne razmišlja. Nivo svesti iza pravila najverovatnije prepisanog iz neke druge zemlje, ne postoji.
  • Tri sestre

    26.11.2021 07:56
    Neka to bude osnovna tema
    Upravo tako! Znaci od sustine krenimo! OUN (nastala na pepelu Ausvica, neki kazu) je danasnji dan proglasila za dan borbe protiv nasilja nad zenama zbog stradanja tri sestre, aktivne clanice pokreta otpora protiv diktatora Rafaela Truhilja! Tako da vas dodatni tekst o "leptiricama Srbije" morao bi biti vezan za sustinski odnos ovog vremena, ovog prostora, ovog sadrzaja prema zenama na prvom mestu politickim neistomisljenicama i remetilackim faktorima, a porodicna nasilja mogu biti takodje ohrabrena odnosom prema zenama onih koji imaju sve u svojim rukama svega ovoga sto zovemo - nasa nesreca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna