Autor: Danas

Info
09.12.2021.
08:52 > 10:38
Radna grupa koja je u novembru prošle godine formirana za projekat "Jadar" održala je do sada četiri sastanka ali se iz novinskih i službenih izveštaja ne može zaključiti koje su teme razmatrane.
  • @@Salamander

    09.12.2021 17:52
    Možete li mi napisati gde se nabavlja to nevidljivo mastilo kojom su premazani ti silni Majbah automobili da se ne vide na ulicama?
    Verujem da biste vi, onako "u ime naroda", veoma nepristrasno, odmereno i pre svega pošteno zaređali po vašim političkim neprijateljima i donosili "rešenja" o oduzimanju imovine, u to me ne morate ubeđivati. Taj komunistički duh koji nas je ugrobario nažalost još uvek tinja među pojedincima.
    Čudi me međutim da niste pokazali vaše poštenje na recimo opoziciji čiji čelnici takođe imaju bogatstvo nesrazmerno sa funkcijama koje su obavljali. Mogu razumeti da ovo ne možete uraditi ovima aktuelnim na vlasti jer iza sebe imaju vojsku i policiju, ali šta vas to sprečava da na bivšima primenite vaše poštene principe? Ili naravno taj princip važi samo za ove, a sve da bi bivši ponovo zajahali?
    Hvala vam na vašoj principijelnosti.
  • @Salamander

    09.12.2021 13:40
    U ovoj državi partijski funkcioneri su siroti, žive u pola garsonjere koju dele sa još 6 članova šire porodice i voze 20 godina stare Škode.
    A u realnosti mame, tate, brace, seke, svastike, šurnjaje imaju po 15 stanova, 20 njiva i voze Maybah. A po zanimanju su penzionerke i penzioneri, nezaposleni i radnici u prodavnicama auto-delova i kioscima brze hrane.
    E, na tu se "porodicu i rodbinu" odnosi. Itekako svi treba da su davno zaglavili u zatvoru jer imaju imovinu na svoje ime koja je stečena krađom i pranjem novca.
  • Tesa

    09.12.2021 13:22
    @Cvetković Dragan NL
    Previse ocekujes od SNS botova. Zar ti stvarno mislis da oni imaju savest i znaju o bilo cemu osim o onome sto im Vodja kaze?
  • akademik

    09.12.2021 13:15
    glas
    Cvetković Dragan NL najpametniji čovek na svetu , pročitajte njegove knjige , lično mislim da teodorović dobija konkurenciju , bolji akademik će biti !
  • Danilovski Goran

    09.12.2021 13:10
    Sex u zdravom mozgu
    Влада доноси

    ОДЛУКУ

    о образовању Радне групе за имплементацију пројекта „Јадар”

    "Службени гласник РС", бр. 140 од 20. новембра 2020, 144 од 27. новембра 2020, 36 од 9. априла 2021.

    1. Образује се Радна група за имплементацију пројекта „Јадар” (у даљем тексту: Радна група).

    2. Задатак Радне групе је разматрање најсложенијих питања у области имплементације пројекта „Јадар” и давање предлога, мишљења и стручних образложења у погледу сарадње, анализе имплементације тог пројекта и координације рада надлежних органа и институција у циљу пуне и благовремене имплементације оперативних питања.

    3. У Радну групу именују се:

    – за председника:

    проф. др Зорана З. Михајловић, потпредседница Владе и министар рударства и енергетике;

    – за заменика председника:

    Јованка Атанацковић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике;

    – за чланове:

    1) Александар Дујановић, државни секретар у Министарству заштите животне средине;

    2) Александра Дамњановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре;

    3) Ђорђе Милић, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре;

    4) Дејан Милијановић, вршилац дужности помоћника министра рударства и енергетике;

    5) Зоран Илић, вршилац дужности помоћника министра рударства и енергетике;

    6) Ивица Којић, шеф Кабинета председника Републике;

    7) Данило Цицмил, специјални саветник председника Републике;

    8) Радош Газдић, вршилац дужности директора Развојне агенције Србије;

    9) Александра Имширагић Ђурић, в
  • Nana

    09.12.2021 12:10
    Sve se zna
    Jel' ovo istina?
    http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/odluka/2020/140/3/reg?s=09#.Ya5wLUCuOgM.twitter
  • @Salamander

    09.12.2021 12:03
    Ako pod "ozbiljna država" mislite na totalitarnu diktaturu, onda ste u pravu, u takvoj državi bi zaista građanima konfiskovali imovinu zbog postupaka njihovih rođaka. Verujem da ste vi spremni da odgovarate vašom kompletnom imovinom za sve loše postupke vaše rodbine.
  • Cvetković Dragan NL

    09.12.2021 11:53
    Najgluplja nacija Evrope
    Ko ima malo znanja u rukama,zanata,poštene škole i poštene diplome i barem 500-1000 eura ušteđevine neka pravi svoj sajt o sebi na nemačkom i engleskom jeziku i svoj youtube kanal gde će staviti to što zna da radi i neka beži iz Srbije na vreme.

    Sumporna kiselina koja se koristi u dobijanju litijuma iz zemlje ostaje zauvek tu.Reke je nose.Drina se uliva u Savu a Sava u Beogradu.

    Sa Rio Tintom sve od Loznice,preko Save do Beograda biće zatrovano.Uključujući i sam Beograd.Normalno u početku to niko neće smeti reći ali kako ljudi budu umirali od kancera od trajno kontaminirane zemlje,vode i vazduha sve će doći na naplatu ali kasno.

    Tu gde je sumporna kiselina nema više ni Ž od života.

    Botovi u kancelarijama ne shvataju da će zdravljem platiti svoju glupost.I stranačku pripadnost.Nebitno koja je to stranka.

    I narod koji tu ostane treba se moliti za njega.Svuda gde je Rio Tinto kopao litijum odnosno vadio litijum ostala su groblja crvene reke i kontaminirana zemlja.Kao Pripjat I Černobilj u Ukrajini.Mrtvi gradovi.Zauvek.Iskopavanje litijuma je isto kao i radijacija.S tim što umesto uranijuma koriste sumpornu kiselinu.300 hiljada tona na gošinjem nivou.Svake godine.



  • tio

    09.12.2021 11:47
    rin tot
    https://www.riotinto.com/news/releases/Jadar-MoU-Serbia-signed
  • Mirko

    09.12.2021 11:36
    Vuk dlaku menja ali radikalnu ćud ne.
    Verujte svojim instinktima ne TV-u.
  • Zabrinut građanin

    09.12.2021 11:19
    @DR
    I šta kaže tetka, da li ste razgovarali sa njom, da li će i dalje glasati za prevarante, trovače i lažove?
  • R

    09.12.2021 11:12
    G17+
    Minimum glasova maksimum vlasti! Mnogo zla koje pripisuju žutima je njihovo i DSS maslo!
  • oh

    09.12.2021 11:02
    Oh, pa Njonjavi je ipak potpisao nešto.
    Hmm, ali nešto mi se ne čini da je to firma koja prašta "uložen novac" u ličnosti kad te ličnosti ne isporuče šta su obećale.
  • Salamander

    09.12.2021 10:36
    u izbiljnoj državi
    ovo bi se zvali "afera" a učesnicima afere i njihovim rodjacima bi se konfiskovala sva materijalna dobra i bili bi poslati u "apsanu", gde bi doživotno radili, da koliko-toliko nadoknade štetu.

  • DR

    09.12.2021 10:19
    Vršili su ispitivanje kod moje tetke u Valjevu . Naravno bez odobrenja i tamo gde su bušili kaže tetka u krugu od 10 metara ništa ne raste. Katastrofa je a najgore od svega tetka je zakleti član SNS
  • Dejan K

    09.12.2021 09:49
    Jednostavno je
    Naravno da ima smialanako su kao garant vraćanja kredita Svetskoj banci dati ugovori-tj naknade od rudne rente. Onda vlasnici rudnika i kreditori i dužnik razmatraju dinamiku realizacije projekta kako bi ae odredile tranše i rokovi dospeća. Što znači da je neko negde u zadnjih 2-3 godine nešto potpisao u vezi eksploatacije, i da je ovo finalizacija. Samo da vidimo ko je potpisnik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna