Autor: 021.rs

Info
12.12.2021.
10:47
Regionalna akademija pozvala RTS da emituje film "Quo vadis, Aida?" koji je u Berlinu dobio nagradu za najbolji evropski film u 2021. godini.
  • 3x

    13.12.2021 07:27
    Treba pogledati....
  • Jungman Vorhu

    12.12.2021 18:47
    Autošovinizam
    Gospodo autošovinisti šta kažete za Bratunac Kravice i ostala Srpska stratišta?Jasenovac je suviše spominjativiše. Povraća mi se od Jugopatofilije i autošovinizma.
  • Vasa

    12.12.2021 18:33
    Danas pogledao na web-u
    Treba videti pa prosuditi. Nije sve tako crno. Realno povlače i krivicu UN tj holandskih mirovnjaka. Isti kalup ali bolji od Dare
  • Vlada

    12.12.2021 18:20
    Emitujte
    Emitovanje ovog filma na RTS-u bi mi dalo nadu da nismo skroz moralno i duhovno propali!
  • Nikola

    12.12.2021 13:54
    Suočavanje
    Najteže je kod sebe prepoznati problem. Moramo realno sagledati šta smo radili u prethodnim godinama. Ne treba dokazivati ni da smo dobri, ni da smo loši, nego iskreno, objektivno. Zbog nas samih je to potrebno, zbog ozdravljenja društva i ponovnog utvrđivanja porušenih moralnih principa. Mi moramo sebe sagledati. Mi moramo oceniti naše delovanje. Mi moramo utvrditi u kojem pravcu kao narod moramo ići da bi povratili ugled kod drugih ali pre svega moramo vratiti samopoštovanje! U svemu ovome nam malo mogu pomoći drugi, to moramo sami! Ogrešili smo se odnosom prema drugim narodima a i oni su se ogrešili o nas. Napredak nam neće doneti samo optuživanje drugih, koliko god bili ili ne bili u pravu. Najvažnije je da mi sami objektivno utvrdimo i otvoreno kažemo, u ovom smo pogrešili a ovo smo dobro radili! Nama su svi drugi krivi i njihovi potezi opravdavaju naše... Isto to rade i sa suprotne strane.
    Mislim da kao društvo u celini još nismo spremni ni sposobni za ovakav hrabar potez!
  • Goga NS

    12.12.2021 13:42
    Trućkanje, ne zamena teza!
    Svako da čisti svoje dvorište!
  • Zamena teza

    12.12.2021 12:20
    Postaje problem kada je samo Srbija ta koja se "suočava sa prošlošću" dok svi ostali svoje zločine relativizuju, svoje zločince proglašavaju herojima, masovne masakre i etnička čišćenja slave kao državne nacionalne praznike, bivaju uhvaćeni da imaju čak i posebna odeljenja zadužena da npr. na Vikipediji peglaju i menjaju činjenice kako bi oprali svoju istoriju, podmeću udruženja obmanjujućeg imena npr. "Majke Srebrenice" a koje u stvari predstavljaju majke isključivo jedne nacionalne grupe koje pride slave svojeg zločinca kao heroja, pa i ovako filmovima kroz koje pokušavaju progurati svoj politički i nacionalistički narativ, ako se neko još seća, istina neuspelog pokušaja, prepoštenih Albanaca sa filmom u kojem Srbi kidnapuju ljude i vade im organe a neposredno pre izveštaja Dika Martija.
    Već više od 20 godina vlada taj narativ "nije važno šta oni rade trebamo gledati u svoje dvorište". Rezultat je do sada bio samo da su Srbi i Srbija sve više demonizovani što nije samo posledica njihove retorike upućene nama već i toga da svaki naš gest pomirenja ili izvinjenja upotrebljavaju kao "dokaz" da su Srbi "genocidan narod" dok ostali svi redom glume najveće poštenjačine.
    Ne može se jednostrano "graditi mir", vreme je da se sa ovime prekine i počne insistirati da i ostali učesnici građanskog rata pogledaju sebe u ogledalo, dosta smo, zajedno sa njima, pljuvali po sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna