Info
20.12.2021.
12:00 > 11:04
Sistem zaštite žrtava nasilja ne funkcioniše, a to najbolje znaju oni koji su pokušali da dobiju odgovarajuću pomoć.
  • Savka

    15.08.2023 18:55
    ???
    Najveći sok mi se zivotni desio u Cortanovcima u 2017 god nasilje ,poslje nasilja nastavlja se sok terapija kroz institucije,zrtve su krive,pitam samo one koji su poslali mojoj majki osudjenoj zrtvi nasilja netacan Ziro racun da plati sudske troskove podneseni naknadno u Staroj Pazovi u Sudu 28. 02.2023za ovo biti kriva.
  • Savka

    29.06.2023 16:47
    Sistem Zastite funkcioniše,zrtvi posalju netacan Ziro racun sudski troškovi naknadno podneseni,mnogo je ova zrtva zrtvovana naknadno,od nasilja do osude .Kad sam vidjela sta se moze sve uraditi zrtvama, pitam se tko smo mi njima koji gradjani ,sretna bi bila da smo drugog,ali nismo.Slika govori vise od reci vidjeli su kakav im je uslov dodjeljen,da ih tama obuzima da ih gusi smrad i ambrozija sve je podrzano kroz institucije.
  • Savka

    20.04.2023 10:33
    Nemogu vise da trpim
    Ja sam ta koja moram platiti nasilje sto mi je majka i ja dobile batine ,ja sam ta koja je tuzila za nasilje pa mi se Vraca kao bumerang ,ja sam ta koja sam morala pisati,zalbe a oni svi mocniji i jaci iza svake zalbe.Crna zemljo sto me neuze kad su me tukli i bez sredstava za zivot ostavili da negledam nepravdu nad sobom i nemoćnom osobom lakše bi mi bilo a sahrana bi mi bila jeftinija od nasilja koje se sistematski provodi da ja moram plaćati ispasti od moci i sile ,da se neko okoristava nad nemoćnim osobama ,nije im dosta batine treba im platiti sto su tukli u dolazili na tudju kapiju zabranjivati izlazak na posao.Ljepa jutra svicu poslje nasilja za njih i godine ,a za nas sto gore to bolje.Svemu dodaje kraj ja ga ovdje ne vidim.
  • Savka

    14.11.2022 14:52
    Cortanovci
    E stvarno vise nemogu da me ubijaju i ponizavaju svi umrezeni trude se tko ce nas vise poniziti.Ma tko me sam ja stvorena i moja majka da nas Gaze i ponizavaju sistemu i nasilju.Svega mi je dosta bolesti sto nosim posljedice od do nasilja i sistema i presuda i zalba od 2017godi do sada i gusenje smradom i korovom ovo se nemoze izdržati. Potrazimo li pravdu da se plac ocisti platicemo sudske troškove oni ce odraditi cisenje u sred sudskog spora poslje ce srušiti zicanu ogradu bez ikve odgovornosti ponovite se repriza za sve dogadjaje iz 2017 godine.
  • Savka

    11.11.2022 22:38
    Cortanovci
    Ja sam ta koju je sistem nagradio od zrtve do prekršajne prijave,ja sam ta cerka cilju je majku zrtvu nasilja sud krivičnu osudio da bi platila krivičnu privatnu tuzbu sto smo tuzile.Ja sam ta koja Laze na sudu ne slazu se iskazi njihovi i moji,nisam poducena da moram odobravati sve sto oni govore.Js sam ta koja se vuce po sudovima sa nemocnim licem od 2017godine do sada.Jasam ta koja sam kriva u parničnom postupku i moja majka kad se potrazila osteta i gde se morala moja majka n a kraju osuditi da bi neko stigao do svog cilja taj cilj i ucjenu sam dobila na prvom rocistu 7.7.2017godine kada sam pokrenula privatnu tuzbu gde je trazeno javcu vam se izviniti vi mi platite sudske troškove.Nagrada uspjeva a krece se u projekat u parničnom postupku u Indiji završava se sa Tuzilastvom i Sudom u Staroj Pazovi gde mi ne pričamo istinu vec dajemo lazne iskaze.Isplati se biti zrtva nasilja poslje udaraca moze zrtva dobiti sve beneficije i kriterijume u ovome sistemu.

  • Deja Udruženje očeva

    20.12.2021 17:38
    I mi se pitamo ko štiti žrtve?
    Sa većinom stvari iz teksta se slažem, da, žrtve nasilja doživljavaju dodatnu viktimizaciju od okoline, neadekvatan tretman sistema socijalno-pravne zaštite, stalno preispitivanje, konstantno neverovanje, podsmeh, podrugljivi komentari... za sve žrtve nasilja koje su se javile udruženju, najčešće muškarci. Uz to, neprihvatanje prijava kada su muškarci žrtve, neravnopravan tretman muških žrtava nasilja u odnosu na žene žrtve nasilja. Dokle polarizacija? Hajdemo činjenice da žrtva nasilja u porodici ne mora biti samo žena. U 2019. godini, po Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, a na osnovu evidencije koja se vodi prema Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, odnos prijava PREMA PRIJAVLJENIM POTENCIJALNIM POČINIOCIMA u partnerskim odnosima je 66-34% muškarci-žene. Od 36227 prijava nasilja u 2019, prijava nasilja u partnerskim odnosima je 18950 ili 52% ukupnog broja nasilja. Nasilje u porodici NIJE samo nasilje prema jednoj kategoriji ili jednom polu. U Srbiji ne postoji ni jedna sigurna kuća koja prima sve žrtve nasilja! Nasilnik/ca može biti bilo ko kao i žrtva.
    Dejan Pavlović magistar socijalnog rada, socijalni savetnik, iskustvena podrška žrtvama nasilja i još po svašta
    #zaustavinasilje #sigurnakucazasve #nultatolerancijananasilje
  • Sss

    20.12.2021 17:34
    Kada zrtve progovore i prijave nasilje one su krive.Nije im dosta podmuklih udaraca u tjelo gdje znaju gde ce zrtve udarati da im ostaju posljedice da od bolova neznaju sta ce.Toliko je podmukao sistem prema zrtvama da su one krive.Treba proci sistem i doziviti diskriminaciju i ismejavanje zrtava i ponizivanje.Neka znaju da se zrtve nemogu poniziti ,vise ce se poniziti oni sto rade zrtvama da im gore bude od goreg.
  • S

    20.12.2021 16:32
    Ponosne su porodice na one sto tuku zene ,jos kad ih na sud dodju podrzati i krivo svjedociti blistaju od srece sto je neko dobio batine na pravdi boga
    .Niti stida niti srama niti pred bogom niti pred zrtvama.
  • Nada

    20.12.2021 14:48
    Gorica
    Gorice svaka čast za tekstove i podršku ženama koje su žrtve bivših ili sadašnjih muškaraca. Sramota je što su i njih majke/žene rađale a oni udaraju žene, ali može im se kada nema podrške sistema najviše policije i tužilaštva.
    Meni je policajac još pre 12 godina rekao: "Gospođo niste krvavi" i zaista bivši muž je uvek udarao da ne budem krvava ali policajac nije pomislio da se možda jednog dana ne podignem kada me udari ili udarim negde glavom. Trenutno policija slično reaguje, kao da sam nevidljiva, neće da naprave zapisnik.
  • Sd

    20.12.2021 14:29
    Sistem produzava agoniju zrtve Nekom sistem majka nekom zla maceha.
  • Sd

    20.12.2021 13:52
    Promenite sistem prema zrtvama.Zrtva nasilja postaje i zrtva sistema.
  • Rade

    20.12.2021 12:41
    Promenom sistema nestaće i ovi nasilnici jer su u direktnoj sprezi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna