Autor: N1

Info
26.12.2021.
22:38
Prema istraživanju Obzervera, "otvorena" je nova ruta za šverc ljudi. Istraživanje je pokazalo da Srbiju i Rumuniju bande koriste kao svojevrsna "vrata ka Evropi".
  • @svašta

    27.12.2021 23:47
    "Nisam znao da kao stranac sa srpskom radnom vizom možeš da uđeš i radiš šta hožeš i koliko hoćeš u Velikoj Britanijiili u Nemačkoj. "

    Pa stvarno si namerno glup.
    Naravno da nećeš legalno da uđeš u Nemačku, ali ćeš fizički biti u evropi i u prilici da uz pomoć krijumčara uđeš u tu Nemačku. Neznatno lakše nego kad si u Vijetnamu. A država Srbija će rado da izda naredni turnus viza za narednu grupu ljudi za krijumčarenje. Posle se cash lepo podeli. Ili, misliš, "to naš SNS ne radi"? Ako misliš, pogledaj pod "Rio Tinto"- A možeš i pod "LingLong".
  • svašta

    27.12.2021 12:35
    za @rale
    Nisam znao da kao stranac sa srpskom radnom vizom možeš da uđeš i radiš šta hožeš i koliko hoćeš u Velikoj Britanijiili u Nemačkoj.
    Ajde botino ne preteruj.
    Naravno da su preneli kojekakve vesti i promenili ih tako da se opljuje.
    Da nisi možda video hiljade vijetnamaca koji jurišaju na bodljikavu žicu Mađarske ili plivaju preko Dunava u Hrvatsku.
    To što si ostrašćen i glup ne znači da ostali nemaju mozga no svakako si kako ti kažeš nefunkcionalan ali takvi i jesu botovi i jedni i drugi.
  • Rale

    27.12.2021 12:09
    @@Rale
    Počeh da pišem da razjasnim al sam shvatio da nema smisla. Slepcu se oči ne tražu. Sve si u pravu.
  • @Rale

    27.12.2021 10:43
    "Jedino bitno je da je se Srbija makar u naslovu stavi u negativan kotekst bez obzira koliko to nema smisla i koliko je netički i netačno."

    Pa ili si bezobrazan ili funkcionalno nepismen, ili oba. Šta je tu "netačno" i šta je "neetički"? Netačno je to da MINISTARSTVO spoljnih poslova Srbije izdaje radne vize strancima, za koje potom nema pojma gde su, šta rade, i tom istom MINISTARSTVU nije ni malo sumnjivo da opet i opet i stalno i stalno dolaze novi "radnici" dok je prethodne, valjda, progutala crna rupa? Treba to staviti "pozitivan kontekst"? Pa da probamo: "Srbija je crna rupa za radnu snagu koja dolazi iz VIjetnama" - bolje tako? Ili "Srbija je most za radnike iz istočne Azije koji potom bez traga nestaju" ?
  • Rale

    27.12.2021 09:10
    N1 = 021
    Nisu problem plantaže marihuane u engleskoj
    Nije problem robovska radna snaga u engleskoj
    Nije problem davljenje u Lamanšu i prevoz u rumunskim kamionima dupog zida
    Jedino bitno je da je se Srbija makar u naslovu stavi u negativan kotekst bez obzira koliko to nema smisla i koliko je netički i netačno.
  • @baš mi, @sredina ev

    27.12.2021 09:07
    Da, baš "mi".

    "Pa kako dodju u Srbiju? Pa iz Evrope,zar ne? "

    Pa ne. Srbija im daje "radne" vize, tj neko u ministarstvu lepo zarađuje, pošto nekim čudom "radnici" stalno nestaju.

    https://www.theguardian.com/global-development/2021/dec/25/revealed-the-secret-forced-labour-migration-route-from-vietnam-to-the-uk?CMP=Share_iOSApp_Other
  • XXY

    27.12.2021 07:39
    Baš mi
    Baš Srbija ? I to u naslovu! Vi sa N1 baš ste informisani ! iamte li dokaze , imena...ili Srbija mora biti najgora...
  • Sredina Evrope

    27.12.2021 07:03
    Tranzit
    Pa kako dodju u Srbiju? Pa iz Evrope,zar ne? Nije Srbija na kraju Evrope,ima i pre nje drzava koje su u Evropi.
  • Svaki put

    27.12.2021 05:09
    Ispisana Srbija
    ...u bilo kakvom negativnom kontekstu po glasilima sirom sveta, znaci nadu za zivot i buducnost najnevinijih i najboljih gradjana Srbije! Nadajmo se uzalud da je ipak preterivanje reci da - nikada nijedna otadzbina nije izdala svoju decu, kao ova nasa, nase i nas! Neka je takva, idealna za zlocince, kriminalce, ubice i psihopate - prokleta!
  • Idi begaj

    27.12.2021 00:24
    Šaljite im još.
    Malo im je koliko su zaslužili....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna