Autor: Tanjug

Info
07.01.2022.
17:25
Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, kaže da pozdravlja jednokratna davanja penzionerima, ali da očekuje da se ove godine promeni formula za usklađivanje penzija.
  • Mile rent-a mozak

    08.01.2022 14:40
    Ministar bez mozga je potpuno u pravu. Ne treba da se mi prilagođavamo švajcarskom, austrijskom, norveškom švedskom sistemu. Super bi bilo da mu je tata pričao o australijskom modelu, ali sada kada će Dačić da zamrzne odnose sa Komonveltom, jbg ništa. Možda da uvedemo albanski - kosovski model? A šta će nam penzije, za 15 godina niko ih neće ni doživeti.
  • Šefik

    07.01.2022 21:28
    Penzonerima sa najmanjim penzijama svakako treba pomoći ali ne kroz povćanje penzija već na osnovu njihovog statusa. Zašto država napokon ne reši problem socijalnih karata? Stalno se ističe da poljoprivredni penzioneri imaju najmanje penzije što je tačno, ali nisu svi poljoprivredni penzioneri siromašni. Mnogi od njih su itekako bogati, imaju u vlasništvu ili zakupu velike površine zemlje koju obrađuju i dobro zarađuju. Donekle su im slične i zanatlije, jer retko koji sa odlaskom u penziju prestane sa radom. Dakle, ne treba generalisati penzionere prema tome koju vrstu penzija primaju, već im treba odrediti socijalni status i da na osnovu toga dobijaju odgovarajuću pomoć ako su socijalno ugroženi.
  • Maks

    07.01.2022 21:18
    Krkobabič
    Ovaj je ponovo vaskrsao pred izbore da prodaje maglu najvnim penzionerima. Da nije žalosno pukli bi od smeha.
  • tarabic

    07.01.2022 19:43
    Umanjena je za oko 20%
    Podatak za penzionere, 2012 g. Prosecna penzija je bila 60% od prosecne plate, a danas je nesto vise od 40%,
  • Sabahudin

    07.01.2022 18:25
    Omerović
    Zar nije bio dobar onaj model kada su penzionerima "uzimali" deo primanja kako bi poboljšali ekonomiju? Pokazalo se da taj model daje rezultate: uzmeš nekome ono što je njegovo, a on glasa za tebe. Vrh!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna