Autor: Tanjug

Info
12.01.2022.
07:11
Nemačkoj će biti potrebna imigracija velikih razmera kako bi se sprečilo da ozbiljan nedostatak radne snage potkopa produktivnost i ugrozi uspešnu energetsku tranziciju.
  • Toma

    13.01.2022 09:13
    Nije bas tako
    Glavni problem u Nemackoj je sve vece izrabljivanje radnika sa nizom strucnom spremom. Radi se preko 40 sati nedeljno, u smenama i sa malim brojem slobodnih dana u godini. Vodece pozicije su po "defaultu" rezervisane za Nemce i mnogo bolje placene. Cak i na istoj poziciji Nemac ce uvek biti bolje placen od stranaca, za isti posao i broj sati. To je neka vrsta "javne tajne" i najveca demotivacija mladih da se skoluju za takve pozicije. Nije logicno da menadzer u VW-u dobija milionski bonus svake godine dok neka cistacica ili negovateljica radi za mizeriju. Nova vlada apsolutno nista nije uradila da resi taj problem.
  • Nenad

    12.01.2022 10:24
    @Marko, lažeš
    Ma gde ćeš ti aplicirati za Nemačku tako nepismen? Ali, eto nešto si i otkrio. Roditelji oboje bili na državnim jaslama, sad i tebe takvog namestili. Zato drugi sposobni i idu.
  • 002211

    12.01.2022 10:11
    @Zdravstveni radnik,
    moja podrška za vas.
  • Zdravstveni radnik

    12.01.2022 09:02
    Ako u aprilu ne dodje do smene vlasti, ja definitivno gubim svaku nadu i odlazim.
    Počinjem da se kajem zbog davanja šanse Srbiji nekoliko godina nakon fakulteta…
    Ali dobro, bar imam radnog iskustva u mnogo sektora, lakše ću se snaći gde god da odem.
    Sreća u nesreći menjanja poslova zbog loših uslova rada…
  • misko

    12.01.2022 08:59
    kad vas je kupio,sada placajte
    Ovakvo stanje nije samo u Nemackoj, vec u svim zemljama EU. Ko zeli da radi i ima bar nekog znanja lako moze naci posao. Nemci cak placaju bonuse licima koje im dovedu radnike. U Srbiji ce ostati SNS sekta i oni ce morati da otplacuju ovoliki dug koji je napravio AV, u narednim godinama slede im porezi, takse, akcize, porezi, takse, akcize...na sve i svasta.
  • E.R

    12.01.2022 08:06
    E.R
    Kao medicinski brat,koji se brine o pacijentima u bolnici,idem za Nemacku pocetkom Juna! Satnica 20 evra! Ko ce se brinuti,cistiti...pacijente,zaista neznam, mozda indusi...?
  • Uroš

    12.01.2022 07:27
    Nije uspelo
    Siromašni Evropljani i Balkanci ne žele više da neguju ostarele Nemce, a covid ih nije dovoljno "poredio".
  • Marko

    12.01.2022 07:21
    Marko
    Neka nebrinu! Iz Srbije od 1 maja ide skoro svaki treci,radno sposoban gradjanin u Nemacku! I ja sam medju njima! Ovde radim na drzavnim jaslama za 68 hiljada to jest nista,neradim vec se unazadjujem! Bolje mije u Nemacku na rad da radim i zaradim nego ovde da sedim ucenjen od raznih stranackih,kadrova! Ne,hvala! Zivot je jedan i nepada mi napamet da prodjem ko moji roditelji! Ceo zivot na drzavnim jaslama a sada penzija...jedva prezivljavaju!!! Zbogom!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna