Autor: RTS

Info
30.01.2022.
13:50
Dok izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask veruje da je njegov startap interfejs mozak-računar Neuralink budućnost ljudske interakcije sa tehnologijom, mnogi stručnjaci nisu toliko ubeđeni.
  • Marko

    01.02.2022 11:17
    D.
    Detinjstvo sam proveo u svetu u kome se koristio fiksni telefon (pozdrav za sve "dvojnike") i računar veličine mikrotalasne rerne, u kome je satelitska tv bila simbol luksuza. Ne vidim da su mobilni telefoni, laptopovi i kablovska napravili neku "tech kastu" i da su povećali društveno raslojavanje, ali jesu promenili naš kvalitet života. Komercijalni sektor će napraviti ponešto za svakoga, kao i uvek, isto je i sa implantima. I kao što je današnjoj deci nezamisliv svakodnevni život bez interneta, mobilnog telefona, društvenih mreža, itd. tako će nekim budućim generacijama biti nezamisliv život bez implanta.
  • 002211

    01.02.2022 10:59
    Ja sam, verujte, kupio naočare s kamerom u sredini da neometano snimam pejzaže i posle samo 3 minute me je glava jako bolela zbog zračenja. E, kako li je tek živeti s čipom u telu..?
  • D.

    31.01.2022 19:53
    "Očekivano je da se ljudska interakcija razvija u pravcu povezivanja sa svakakvim uređajima i da se sve više ide ka povezivanju sa mašinama i podizanju ljudskih mogućnosti kroz nadogradnju."

    Pazi sada ovo. Oni koji imaju para ugradjuju u sebe cipove. Recimo, da super brzo racuna. Ili da ima super zoom i ostar vid. Dominiraju u racunovodstvu, policiji, vojci, sta god. Sta je ovde problem? Ne vidite raslojavanje, i stvaranje hi tech kaste? Da li znate da su kaste i dalje kaste, nebitno da li prezivljavate u Indiji ili ste na sa mozdanim cipom na Marsu? To je ono sto ne mozete da shvatite. Eticki problemi su vecni, tehnologija je prolazna. Zivimo novo mracno doba osvetljeno monitorima.
  • Marko

    31.01.2022 10:07
    Podržavam
    Autonomna vozila su budućnost motornog saobraćaja ne zbog toga što se to nekome dopada, već zato što je vozač još uvek najveći izvor rizika u saobraćaju. Za komercijalne poslove su takođe tu zakonska ograničenja koja proističu upravo iz čovekove biološke prirode. Očekivano je da se ljudska interakcija razvija u pravcu povezivanja sa svakakvim uređajima i da se sve više ide ka povezivanju sa mašinama i podizanju ljudskih mogućnosti kroz nadogradnju. Mogućnosti su beskrajne, od sticanja znanja, do daljinskog upravljanja stvarima i savladavanja fizičkih izazova. Naravno da će ove inovacije doći iz komercijalnog sektora i da će komercijalni sektor imati potrebu (ne interes) da naplati to.
  • pera

    30.01.2022 19:29
    ..
    Futurism je od dobrog portala postao sjw brlog. Kad ne pisu ovakve gluposti, onda su offended sto NIPS (Neural Information Processing Systems) konferencija navodno aludira na zenske bradavice.
  • Miloš iz Zemuna

    30.01.2022 15:49
    Jeste, jeste. Isto ko i njegova kola.
  • Ja Pa Ja

    30.01.2022 14:52
    Hehehe
    Spojiti Mitrovića i Maska i dobije se....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna