Autor: Berni Sanders

Info
19.02.2022.
11:28 > 11:35
Ratovi proizvode neželjene posledice i retko se završavaju onako kako nas eksperti uveravaju da će se završiti.
  • Vlada

    20.02.2022 10:08
    Imam jednu želju
    Da se Evropljani opamete i da (iako me rat užasava),se ratuje malo preko bare.Nek konačno Ameri osete šta znači ubijati druge.
  • Zzx

    19.02.2022 19:02
    Novac je veći đavo od đavola
    Da je Berni postao predsednik SAD, do svega ovoga ne bi došlo, ali biznis ne voli miroljubive.
  • Pustinjski banderas

    19.02.2022 18:21
    Bice rata, kazu svi...
    U svakom ratu profitiraju bogati, a sirotinja izvuce deblji kraj. Victoria Nuland je bila arhitekta Majdana 2014, neki clanovi porodice Predsednika takodje se pominju u vezi sa Ukrajinom. Sankcije Rusiji su sa gledista americkog krupnog kapitala smejurija; sve velike americke naftne firme su i dalje prisutne u Rusiji. Pomenuti Tillerson, bivsi CEO Exxon Mobile, rekao je da su Rusi "prisilili" njegove ljude da otvaraju naftna i gasna polja po Rusiji. Valjda su ih prisilili i da uzmu pare, jer su jos tamo, hvala na pitanju. Specijalizovane firme, npr. Halliburton i Schlumberger, takodje su i dlaje u Rusiji. Brojne evropske firme su izbacene iz Rusije i sa ruskih projekata pod pretnjom americkih sankcija. Npr. Siemens je morao da raskine saradnju sa Gasprom-Njeftom na modernizaciji rafinerije u Pancevu. Ko je rekao licemerstvo?
    Dok sam 2018 radio na Turskom Toku, video sam da je firma registrovana u Holandiji, da su izvodjaci Italijani, specijalisti za ventile i pumpe Britanci i Amerikanci. Rusi su uglavnom ucili kako da rade odrzavanje kad mi svi odemo kuci. Sankcije?
    Kod Bernija cenim sto je pacifista i sto je imao hrabrosti da kaze neke pozitivne stvari i za SSSR i za Kinu u doba Mao Cetunga, ali ovo je uzaludan napor. Velike americke firme za proizvodnju oruzja su vec obavestile svoje deonicare da ce profit rasti; znaci rat je neizbezan...
  • Glisa

    19.02.2022 17:57
    Novac
    Ukrajina ce ako udje urat ostati pustos. Amerika i Rusija ce profitirati a Evropa ce ostati ukaljanog obraza. Zapad zeli da pomogne Ukrajinu jedino u naoruzanju jer ako je drugacije pomogne nece biti koristi, sto je osnov ovog guranja Ukrajine u ponor rata.
  • Silver

    19.02.2022 15:54
    i treba da zarate koga briga vise za demoktatiju i slicne sprdnje mac i oganj kroje svet kako treba....
  • Nenad

    19.02.2022 15:42
    Uglavnom je tako, ali
    Ako je Putin i "njegovi oligarsi banda" i "Lažov i demagog", onda su takvi i još gori svi predsjednici Amerike koji su vodili ratove po svetu. Ovo je samo pravovremena reakcija na, novinarskim rečnikom BS "mufljuze, lažove i pokvarenjake" sa Zapada.
  • Rajko

    19.02.2022 15:38
    Malo zaobilaženje istine
    Gospodin je zaboravio da kaže da se zapad preuzeo obavezu da se neće širiti nato na bivše članice istočnog bloka i da je u Ukrajina izvršen državni udar da bi se odvojila od Rusije. Kada izostaviš jedu ili dve važne činjenice posle sve ide lako. Verovatno je Putin kriv što su oni bili u Vijetnamu, Iraku. Avganistan, Libiji. Mogao je da ga optuži i za zločine u Srebrenici pa da nas ostave na miru a Putinu to neće predstavljati problem. O tome koliko su ameri realni govori činjenica da su sami sebe proglasili izuzetnim. Znate šta naši seljaci kažu za nekog ko sam za sebe kaže da je prepametan.
  • Zoran

    19.02.2022 15:09
    @Neko
    Berni Sanders nije novinar, već poznati američki političar.
  • Neko

    19.02.2022 12:11
    Tekst je dosta realan, izuzev onoga da je iskljucivi uzrok konflikta Putin. To naprosto nije tacno, jer je RU prisiljena uzeti sto joj strateski odgovara, a sto je dato Ukrajiji 45te. Isto tako, sa delom zauzete Ukrajine, RU stvara tampon zonu na svoje osetljive vojne delove (Krim, Sevastopolj...).
    Zao mi je sto novinar nije isao dalje u proslost, da vidi izrocnike krize. Isto tako ne opominje vrlo, vrlo agresivnu Ameriku, koja se nameracila da unisti RU jer jos pristize Kina za 10 god.kao nova globalna pretnja njihovoj hegemoniji!
  • borislion

    19.02.2022 12:03
    Normalno
    Bernie je jedini normalni političar.
    Biden je na trule fore uspeo da dobije izbore u okviru stranke i izgura Bernija i sad imamo horor u pripremi.
    Sve napisano je tačno.
  • V

    19.02.2022 11:52
    Americi treba novi rat u Evropi jer ju je Evropa ekonomski prestigla i postala konkurent u svetu.

    Amerika kao sila je i nastala posle samounistenja Evrope u 2 svetska rata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna