Autor: Beta

Info
01.03.2022.
22:52
Poslanici Evropskog parlamenta (EP), Vladimir Bilčik i Tanja Fajon izjavili su da očekuju da se Srbija u potpunosti uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije.
  • Mica

    02.03.2022 22:29
    Komentar
    Sramno od evropske unije,koim pravom uslovljava i prisiljava neku drzavu da uvedu Rusiji sankcije.Naravno da je strasno za Ukrainski Narod.To je Nato uradio,uvlaci jednu po jednu drzavu u sukob.
  • Aca Srbija

    02.03.2022 16:56
    Zašto?
    ...nas terate na nešto što neželimo.
    Srpski narod je bez razmišljanja uz braću ruse.
    Žao nam je ukrainskog naroda kao i što nam je bilo žao našeg naroda na kosovu koji je proteran i naše države koju je nato bombardovao nedeljama zbog kosova.
    Dajte nam jedan razlog zasto bi podržali interese zapada a ne naše bracke rusije.
    Opet kažem žao mi je naroda ukrajine i navodim izjavu jednog gospodina...amerika će se boriti protiv Rusije do poslednjeg ukrainca.
    Užasno al tako je...gurnuli su brata na brata.
  • Vica

    02.03.2022 13:08
    Za Putina i bratsku Rusiju
    Beži od Evrope oni samo gledaju kako da ubace nekoga u mašinu a i NATO nije bolji po tom pitanju zašto su nas bombardovali a Evropa ćutala kao i Amerika a nas narod ginuo
  • EU

    02.03.2022 13:04
    za glupandere
    U EU ulazi onaj koga EU treba a uslovi i pristup su pro forme. Nas ne trebaju i nećemo ući nikad tj dok ne zatrebamo.
    Kipar ušao podeljen sa plavim šlemovima nije morao i nikad ne bi priznao severni kipar.
    Bugarska ušla bez ijednog ispunjenog uslova razvaljene ekonomije, sudstva, prepun korupcije i ništa se nije promenilo ali je na crnom moru
    Rumunija - vidi pod Bugarska
    Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska ušle da bi proširili NATO na istok
    Pribaltičke zemlje da bi NATO došao na rusku granicu.
    Turska je već u NATO pa nema potrebe da je puste u EU i kandidat je 50 godina i ostaće zauvek.
    Pre će u EU ući Mongolija nego Srbija i čudi me kako Mongolija već nije u EU i NATO jer je na idelanom geostrateškom položaju.

    Tako da šta god da uradili nećemo ući u EU i ko to nije do sada razumeo on je neograničeno ograničen i glup.
  • aga

    02.03.2022 11:48
    što
    bi rado hejteri da sebi odsečemo i ruku i nogu hehe! zgubidani, takvu politiku ćemo voditi kad vi pobedite , znači nikad ! Živela Srbija !
  • +384

    02.03.2022 10:54
    Vojvodina zeli u EU. Ako Srbija ne zeli, nastavite pristupne pregovore sa Vojvodinom.
  • Neoplanta

    02.03.2022 10:19
    Definitivno smo najgluplji narod na svetu!
    Bacamo drvlje i kamenje na nase ekonomske partnere, 70% robne razmene Srbije se odvija sa zemljana Evrope, Evropa nam svake godine dodeljuje sredstva za razvoj, bespovratna, a s druge strane se uvlacimo Rusiji, kojoj cak i kad nam poklanja krseve sa otpada, za njih platimo 180 miliona Evra!
    Zaista, tesko je shvatljiva takva anomalija u razmisljanju, jedini nacin da nam se otvore oci bi bilo da se prikljucimo Rusiji i potpuno odreknemo Evrope! U tom slucaju bi zadrti rusofili shvatili zasto SVE drzave bivseg istocnog bloka, humano primaju milione izbeglih iz Ukrajine, ONI SU RUSKO ZLO DOZIVELI NA SOPSTVENOJ KOZI!
    Da dodam, ovi sto se pitaju zasto nas Evropa nije primila, neka napregnu plivajuci neuron, mozda im se samo objasni!
  • telep

    02.03.2022 10:06
    svi koji kazu da ionako necemo u eu imam jedno pitanje zasto svi rusofili patriote imaju rodbinu po eu i usa a ne po Rusiji? A ako vi rusofili ne vidite da je ovo kraj Rusije kakvu smo znali do sada onda ste plitki ko bara. Oni se iz ovoga neće izvući. Ocigledno je da Ukrajinci ne zele Ruse i da ih neće dočekati cvecem kao sto ste mislili.
  • Neša

    02.03.2022 09:31
    99
    Kad ovi borci za demokratiju i slobodu nekad u životu uvedu sankcije Americi za bilo koju agresiju koju su počinili, a može da se bira, da krenemo od one nad nama, onda da nam se obrate. I to tako im treba svima reći u lice i javno, a ne muljati sa saopštenjima. Kako ih nije sramota NAMA koje su svi zajedno bombardovali da spočitavaju bilo šta. Kad oni bombarduju to je ok, sad nije. I ameri i rusi kao da ih je ista mama rodila, potpuno ista sorta političke elite, razlike su samo kozmetičke i razlikuju se u pakovanju u kojem se prodaju. Napadaju koga oni smatraju da im ugrožava nacionalne interese, a drugi nemaju pravo na ništa. Mrš bre, "Licimuri i pederi"
  • Ja

    02.03.2022 08:45
    Amerima
    Sankcije!
  • Boba Marlić

    02.03.2022 08:32
    GetupStandup
    Kao sto rekoh sankcije odmah uvesti i ne zaboravimo zasto .
    Zato jer Putin ubija civile i rusi civilne objekte . Hitler 21 veka .
  • Što bi Srbija

    02.03.2022 08:10
    Uradila
    Nešto kad nije pripadnik EU...
  • Nisam Erazmo

    02.03.2022 08:06
    a nisam ni Roterdamski
    mora se priznati da je vecini komentatora mesto u nekom gulagu, daleko, daleko od najistocnije granice "gvozdene zavese"... narod koji je toliko funkcionalno nepismen, politicki i ideoloski zaslepljen, obojen nacionalizmom i ne zasluzuje bolje osim da sa svojom bracom Rujama bude izopsten iz civilizovanog sveta.
  • .

    02.03.2022 07:46
    Ovo nije ni ucena ni naređenje.
    Niko nas ne tera u EU.

    Ali ne može se ući u EU sa dijametralno suprotnim suštinskim stavovima.
    Ne može se ući u EU bez sankcija Rusiji ako je 27 članica EU jednoglasno uvelo sankcije zbog agresije na Ukrajinu.

    Odlučimo se konačno - jesmo za EU ili smo za Rusiju.
    Ne može oba.
    U tom odlučivanju, dobro porazmislimo o budućnosti koju nam odluka donosi.
  • Pannonian

    02.03.2022 07:46
    Nemože dve stolice!
    Potreban je jedan portal koji će ljudima objašnjavati vesti a ne samo prenositi, jer očigledno nemaju sposobnost razumevanja. Sankcije protiv Rusije, nisu rat protiv Rusije, nije sigurno Crna Gora objavila rat Rusiji svojom odlukom o sankcijama, kao ni Kosovo, kao ni Albanija već se time daje do znanja E.U. da smo deo Evropske Zajednice i spremni da delimo zajdnički put. Sledeće, nema nikakvih naknadnih poglavlja, nema nikakvi specijalnih uslova za Srbiju, poglavlja i procesi njihovog otvaranja kao i zatvaranja su savršeno jasni. Ali, Srbija nema nameru da napusti E.U. donacije pa se lažno predstavlja kao kandidat a ne želi niti da sprovede reforme ka zatvaranju bilo kojeg poglavlja, niti da ide ka E.U., niti želi da se odrekne svogje korupcije. Nije E.U. ta koja je zahtevala da Srbija podnese zahtev za članstvo već Srbija, pa zašto ne ispunjavamo obaveze koje vode u cilju usaglašavanja spoljne politike sa E.U.? Onda obavite referendum pa neka svi izađemo a zatim delujemo na osnovu rezultata. Ali neće to da urade jer ako narod kaže Ne, onda moraju da se odreknu fondova i postavljaju Srbiju na neki put beznađa i to dobro znaju, ako kažu Da, onda moraju da usaglašavaju politiku sa E.U. Srbija hoće da nastavi da postoji a da stoji sa strane, ne želi da bude deo Evropske zajednice a hoće privilegije E.U., ne želi da bude deo Međunarodne zajednice a ima jake političke stavove prema drugim zemljama. Srbija želi mir, a neprestalno upire prstom u svoje susede i širi mržnju.
  • mimi

    02.03.2022 07:34
    Ovi pametnjakovići postaju jako naporni i dosadni,smaraju naveliko ! Ne uzimajte nas više u usta ! Zaboravite nas!
  • V5

    02.03.2022 07:12
    Ne pravite se slepi i gluvi
    Ako hoćete to što hoćete prvo javno razobličite i osudite vladavinu najboljeg studenta i njegove sekte. Ovako podupirete kuću s krova.
  • Toma

    02.03.2022 07:07
    licimuri
    Vi ste najveća prepreka evrointegracijama i levoj vlasti u ovoj zemlji. Ne samo što direktno podržavate ovaj režim, što znači da zajedno kradete, nego ovakvim ultimatumskim izjavama i postavljanjem Srbije u vazalni položaj, tim odnosom učitelj vs neposlušni učenik, iritirate narod i jačate desnicu ovde koja vlada populizmom i dovodi šljam i talog društva na vlast.

    Okanite nas se i pustite nas da dišemo. Dokle više pritisci i ucene?

    P.s. izjasnite se o 1999.
  • Vule

    02.03.2022 06:55
    Zvuci kao naredjenje.
  • Kraljvić Marko

    02.03.2022 06:53
    A
    "Brat" Erdogan prznade kosovo.
  • Teča

    02.03.2022 06:48
    Tako je, da se im uvedu sankcije jer nam je to u interesu, dosta su preko naših leđa vodili svoje sukobe. Srbija nije Rusija.
  • Ce

    02.03.2022 06:40
    Da su hteli do sada bi nas primili u EU. Kakvo uskladjivanje I ostale gluposti..igra stapa I sargarepe
  • МилеНС

    02.03.2022 06:19
    Западне лицемерне мудрости
    Нисам знао да је Србија ушла ЕУ да би по команди делили ваше "вредности" или да смобдужни ибдаље слепо јурити шаргарепу на дугачком штапу? Колико траје ова комедија приступних преговора и понижења Србије да би тој Украјини почели обећавати чланство по "убрзаном" поступку тек онако ниоткуда само из ината Русији а без иједног испуњеног услова??? Море мрш бандо
  • Zvuci kao

    02.03.2022 05:35
    opomena
    Da! Zvuci kao opomena pred iskljucenje! Tako i treba! I mi smo uz Ukrajinu!
    Ne treba nikada zaboraviti da onom kome sada salju opomenu pred iskljucenje, nisu je slali kada su nase suze gledali!
  • Anoniman

    02.03.2022 05:16
    Ah. A tako ste jurili da osudite i prokažete i one koji su nas bombardovali i njihove saučesnike?

    Oh, wait...

    I sad očekujete da stanemo na vašu stranu? Pa, načekaćete se...
  • nije robot

    02.03.2022 04:34
    licimuri
  • Ocekuju svi

    02.03.2022 03:58
    Ocekujemo i mi
    Mi, koji izdisemo pod rezimom Aleksandra Vucica, stradavamo i stradali smo na najstrasnije nacine, mi koji smo kolateralna steta pri potkusurivanju mocnih vladalaca sveta, koji su doveli na vlast Aleksandra Vucica i jos ne odustaju od tzv. stabilokratije, mi koji smo se odmah opredelili da budemo uz nevine gradjane Ukrajine, koji tako tesko stradavaju, kao i mi dajuci zivote za slobodu - znamo da sakrivanje zlocina koji se cine nad nama, ce biti ucena koja ce prisiliti predsednika Srbije da osudi agresiju Rusije!
  • w/e

    02.03.2022 03:17
    pa sta
    Iovako nikada necemo uci u EU. Nemamo nista od zastupanja njihovih interesa.
  • K

    02.03.2022 02:57
    Smarate, ne uvlacite i nas u vase glupe ratove!
  • Boba Marlić

    02.03.2022 01:59
    GetupStandup
    Uvedite sankcije Rusiji odmah alo političari !!!
    Takodje i Kini sankcije odmah !!!
  • dijasporac

    02.03.2022 01:00
    Ko ce da nadoknadi gubitke koje ce Srbija da ima? EU? Nece, zabole ih da poklanjanju novac. Da li ce Srbiju da priblizi ulasku u EU ako lupi sankcije Rusiji? Nece, jer niko novi nece uci u clanstvo tamo iza 2030-te. Sta je ciniti Srbiji? Sam Bog zna ali pretpostavljam da ce nas glavesine opet uvesti u probleme kao ko zna koliko puta do sad.

    A pretpostavljam da ce EU uvesti sankcije i Srbiji ako bude poslovala sa Rusijom, cisto da pokaze zube nad slabijima od sebe.
  • Marko, Liman

    02.03.2022 00:53
    Narod smo bez stida.
  • Ranko

    02.03.2022 00:09
    Opet nam zapad zavidi što smo najpametniji.
  • Žaklina

    01.03.2022 23:47
    Stvarno?
    Na koje ono poglavlje 1001, 1002 ili 1003 se odnosi? Koga vise zamajavate? Ovo je gore nego za vreme Hitlera, on barem nije pritiskao "neutralne". A o najavama oduzimanja imovine gradjanima Rusije mogu samo da povucem paralelu sa oduzimanjem imovine Jeverejima od strane nacista, i Gebels je imao ovakvu propagandu. Za kraj, citaoci koji cise mrze Rusiju i Ruse nego sto zele da ukljuce mozak neka pogledaju izjavu Milanovica. Nadam se da ce se EU i NATO poceti pridrzavati onoga sto su potpisali i cega se nisu pridrzavali od 2014. Ali nikom od njih nije stalo ni do ukrajinske ni ruske a pokazali su, jos ranije ni do dece sa ovih prostora. Ono sto me brine, to je sto im izgleda nije ni stalo do zivota svoje dece i nastavljaju sa ovom harangom!
  • V

    01.03.2022 23:40
    Da bi mogla da bude kandidat još 20 godina? Evropski lideri su jasno stavili do znanja da ne žele nove članice. Bolje ovo preformulidati u: kad nas primite u eu uskladićemo sa evropskom politikom. A ne obrnuto: uskladite sve kako vam kažemo a mi vas i dalje verovatno nećemo primiti
  • Ne zna svinja

    01.03.2022 23:35
    sta je dinja
    Nas prepodobni predsednik misli da i njima moze pricati pricu iz malog mozga kao i nama…
  • Bela

    01.03.2022 23:28
    Uslovljavanje ???
    Zbunjujuce i smesno !
    Srbija jos uvek nije clanica EU .
  • Лиманац

    01.03.2022 23:19
    Одговор
    Не.
  • Laik

    01.03.2022 23:15
    EU
    Pa nas nećete primiti u EU 2030 nego 2050?
    Da ste nas primili, mi bi se morali uskladiti, ovako mi smo dužni samo sebi, Srbiji i njenim interesima. Između ostalih, i Kosovo je interes Srbije, a za to se EU uskladila sa Albancima, pa su, eto, i Albanci sa EU, a mi moramo poštovati one koji poštuju nas. Uzgred, gori ste tirani vi na Zapadu nego putin. Slobode bez i tamo i ovamo...
  • Zemlja čudesa

    01.03.2022 23:14
    EU, gde ćemo i za 60 godina biti "kandidati"? Daj, nemojte biti smešni, mi ćemo dotle izumreti kao narod.
  • Vlada

    01.03.2022 23:08
    I mi ocekujemo da ce se Srbija sa EU uskladiti po pitanju ekologije, borbe protiv korupcije, vladavine prava, zivotnog standarda i ostalih stvari ali od toga nema nista. A vi i dalje podrzavajte ovu vlast.
  • Ns

    01.03.2022 23:08
    Ultimatum, kao u stara dobra vremena
  • Caca

    01.03.2022 23:06
    A zasto bi mi uradili to sto od nas traze Vladimir Bilcik i Tanja Fajon? Srbija nije clanica eu, pa nas nista ne obavezuje da postupamo u skladu sa odlukama eu u vezi rata u Ukrajini. Dosta vise sa tim pritiscima da uvedemo sankcije Rusiji. Stav Srbije je svima poznat u vezi rata u Ukrajini i u vezi sankcija Rusiji. Tu se nista nece promeniti. Eu lesinari, sikter od Srbije
  • Salamander

    01.03.2022 23:06
    1999 NATO I i II sv. rat
    Prvo da nam platite reparacije, ubice i zlikovci, podmetači ratova, pljačkaši i eraditatori Indijanaca, Afrike, Indije, Australijskih Aboridžina, kasapi šuma Amazona, Vijetnama, Sirije, vaxeri...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna