Autor: European Western Balkans

Info
12.03.2022.
14:25 > 14:33
Devet poslanika u Evropskom parlamentu, iz liberalne grupe "Obnovimo Evropu" (Renew Europe), poslala je pismo predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i visokom predstavniku Žozepu Borelu.

Komentari 117

  • Nikola

    16.03.2022 14:26
    Nikakav problem. Hitan prijem Srbije u EU i usaglašavanje spoljnje politike. Ništa teško za čelnike EU. A pitanje je da li stvarno to hoće???
  • Pa-Pa-Paranoja

    16.03.2022 10:54
    @Stevan
    15.03.
    Srbija se po prvi put pridružila restriktivnim merama EU povodom situacije u Ukrajini još od izbijanja krize 2014. godine. Ona se usaglasila sa Odlukom Saveta Evropske unije kojom se produžava važenje restriktivnih mera bivšem predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču, za koga se veruje da je ruski državljanin, i vodećim članovima ukrajinskog rukovodstva iz perioda 2010-2014.
  • Stevan

    16.03.2022 09:19
    Novi Sad
    Evo, sad ćemo uvesti sankcije, samo što nismo. Samo da tetki dam lek.
  • Vize

    16.03.2022 06:21
    Treba i vize da se vrate. Sadašnji režim nije ništa uradio za EU integracije osim što priča prazne priče.
  • Sever Banata

    15.03.2022 17:14
    @Xyz
    Znao sam da će se javiti neki ... kome ništa nije sveto.
    Meni je jasno kakav je ovaj režim, ko finansira ovaj režim, ko su vojnici ovog režima i šta su sve u stanju da urade. Istina je za njih najmanje bitna.
    Dakle moj drugi deda je odveden iz Like u Nemačku. Moj otac je tada kao glava porodice vodio sve u zbeg. Bežali su ispred Ustaša koji su poklali selo pored ka Italijanima, u spas.
    I to sve nema veze sa onim od čega smo krenuli u diskusiju- Ruski vojnici jesu silovali po Vojvodini.
    I šta ćemo sad?
  • Petar

    15.03.2022 16:49
    Eu
    Srbija da zaustavi pregovore o ulasku dok EU ne usaglasi stavove sa nama
  • Makarije

    15.03.2022 16:40
    Sargarepa
    Nesto sam propustio ....neko je spomenuo pregovore ..... opet sargarepa neka ... ne pije to vise vode
  • Sever Banata@

    15.03.2022 14:02
    Xyz
    Mog dedu i babu i jos par stotina hiljada su pobile ustase...Da nije bilo Crvene armije nestali bi Srbi na Balkanu...Uostalom ako uniste Rusiju danas nece ni nas vise biti TACKA...PS..prezivjeti ce samo oni na Pinkovoj farmi...oni se uklapaju u 4.Rajh
  • Opasne frekvencije

    15.03.2022 12:01
    @Da objasnim
    "genetskim predispozicijama za zlostavljanje drugoga"?!
    A šta je Staljin radio?
    A šta su Rusi uradili Česima, Mađarima? Pobogu!
    Dodatno, ne manje važno, takav rečnik i takvo razmišljanje je svojstveno totalitarističkim društvima a svakako je najčuvenija Eugenika:
    "Eugenika je teorija koja zagovara veštačku selekciju živih bića kako bi se poboljšale fizičke i psihičke osobine ljudi putem abortusa i kontrole rađanja. Utemeljivač ove teorije je Fransis Galton, engleski prirodnjak i rođak Čarlsa Darvina, koji je zagovarao sprečavanje razmnožavanja duševno i telesno hendikepiranih. Ceo eugenički pokret ima san o savršenom društvu bez manje vrednih elemenata.
    Najekstremnije oblike eugenika je imala u Nemačkoj za vreme Hitlerove vladavine. U svom manifestu Mein Kampf on piše: „Imaš dužnost da budeš zdrav zbog nacije i države“, a nacistička propaganda je sračunala da negovateljica za trogodišnjeg dečaka koji je „gluv, paralizovan i idiot“ košta državu osam maraka dnevno."
  • Bojan

    15.03.2022 10:33
    @Da objasnim

    "Rusi ne pripadaju mentalitetu i genetskim predispozicijama za zlostavljanje drugoga. Kao i naš narod."

    Koliko treba da budeš oboleo da ovo napišeš o počiniocima jednih od najvećih sistematskih pokolja 20. veka i o bandi koja je 90-tih punila jame i hladnjače...

  • Sever Banata

    15.03.2022 10:30
    Moj deda je bio član Partije pre II sv. rata i osnivač Partijske ćelije u svom selu. Dva sina su mu bila u partizanima, jedan je ranjen od četnika. Deda je u kući sakrivao oružje za partizane koje su našli Nemci i spakovali ga na voz za logor. Iskočio je i izvukao se.
    On mi je pričao kako su pijani Rusi silovali i krali a one koje su uhvatili su sami njihovi oficiri streljali.
    Nakon rata Deda je vratio Partijsku knjižicu.
    Očekujem slepe putinovce i strane plaćenike da krenu da vređaju i mene i mog časnog pokojnog dedu, ali- takvi smo i zato nam je i tako.
  • E moj

    15.03.2022 09:25
    @Rile
    Sramno je i neljudski da u usta stavljaš naše pretke koji su učestvovali na Sremskom frontu (ide velikim, jer je naziv fronta). Naše bake se nisu stidele sa nama da dele ništa. Ono što si napisao je notorna laž.
    Ne bih da ti pišem ko ti je to govorio, da se ne bih uzdigao na tvoj nivo, a i nemam nameru da vređam tvoje pretke.
    Ruski vojnici su pomogli i odraslima i deci, hranom, nošenjem iako su i sami bili na izmaku fizičke snage.
    Sramno je da tako nešto napišeš.
  • Da objasnim

    15.03.2022 09:19
    Tj. pojasnim
    Što se tiče zlostavljanja žena od strane ruskih vojnika u toku drugog svetskog rata i po oslobođenju je jedna od najjezivijih laži i neosnovanih optužbi. Iznemogao narod, gladan, žedan i fizički iscrpljen nije u stanju da zlostavlja. To je fiziološko objašnjenje.
    Rusi ne pripadaju mentalitetu i genetskim predispozicijama za zlostavljanje drugoga. Kao i naš narod.
    Ne postoji osoba koja je potvrdila zlostavljanje od strane Rusa. To nije tačno i jako je ružno to što pišete i još tvrdite. To je pre svega sramota za vas.
  • Moj deda Zlatko

    14.03.2022 22:41
    Pogrešno je 2022. godine odlučivati na osnovu onoga što je bilo 1945. godine a i to ne znate sve. Danas je Rusija teški čemer i jad, gde se hapsi čim zucneš nešto. Ima naših milion u Americi i pola miliona u Nemačkoj, a još milion u Kanadi, Švajcarskoj, Holandiji i Austriji kad se sabere. Valjda to nešto govori da ima pametnih Srba koji znaju gde treba otići. Ovi što su ostali i nisu za bolje i ja sa njima.
  • Bbb

    14.03.2022 19:44
    Www
    Zar vi evropljani mislite da Vucic zeli Srbiju u Evropi? Pa on nas gura ka Rusiji! On misli da su mu Kinezi i Rusi braca!
  • dijasporac

    14.03.2022 16:12
    Srbija bi trebala da iskoristi pametnom politikom sansu da udje u EU, slicno Bugarskoj i Rumuniji koji su svoju sansu (preko nasih ledja) iskoristile 1999 i preko reda i bez ikakve ekonomske logike usli u EU. I maloumnom je jasno da Rusija iz svega ovoga ne moze izaci jaca, naprotiv, a Srbija iovako prirodno tezi Evropi (ekonomski, kulturno i geografski) pa je sasvim logicno da tamo i ode. Uostalom, cak i tvrdokorni srpski rusofili skoluju svoju decu na Zapadu a ne u Rusiji i idu na letovanja po Evropi a ne u Jaltu ili Soci. A na price da je Zapad propao i da dolazi doba Kine i da se za njih treba vezati da ipak malo sacekamo, to doba kineske dominacije nece doci za 15-20 godina, verovatno ni za nasih zivota, te bi bilo nerazumno vec danas se vezati za Kinu i odbaciti EU. Uostalom, mi Kini trebamo zbog te iste Evrope, kao nekog mostobrana i ulaska na mala vrata u EU.

    Dakle, bratjo Srblji, zelite li da se srpski bravari, varioci, vozaci, medicinske sestre, inzenjeri i lekari i u buduce masovno iseljavaju a Srbija se oko 2050 prepolovi po broju stanovnika onda treba da ostanete tvdokorni i zajedno sa Rusijom odete u izolaciju ( sto recimo Rusi nisu ucinili '90-tih za Srbiju). To je vas izbor.

    A da li ce aktuelna vlast da oskoristi sansu i priblizi Srbiju tamo gde pripada, Evropi, nemam pojma, oni su vecinu sansi prokockali a ovu koja je cist zicer ipak samo totalna budala moze da propusti.








  • Liparcanka

    14.03.2022 13:44
    @Rile
    Prekini da lazes. Moju porodicu su ti PRAVI oslobodioci oslobodili iz logora Sarvar, i nijedna logorasica nije dozivela ni ruzan pogled a kamoli nesto gore od Rusa, sa kojima su se logorasi i vratili u Backu. Deca u logoru su prvi put imala dovoljno hrane da prestane dizenterija koja je odnela mnoge. Ruzno je sto sirite lazi u jednoj histericnoj antiruskoj histeriji!
  • @Remus

    14.03.2022 13:37
    "Belivuka" nije baš stvorio Zapad.

    ".... kako su proizvođači opijuma u Povardarju između dva svetska rata zadovoljavali 43% potražnje legalne svetske prerađivačke industrije, dok je kasnija tursko-jugoslovenska kooperacija pokrivala čak 80% svetskih potreba"

    Više o ovoj temi i korišćenim izvorima u:
    Vladan Jovanović, „Makedonski opijum: o finansijskim i političkim razmerama fenomena (1918-1941)“, Godišnjak za društvenu istoriju, XVI/3, Beograd 2009, str. 69-79.
    Peščanik.net, 30.06.2013.

  • Remus

    14.03.2022 11:40
    Sendvicarenje
    Marko, Liman
    12.03.2022 • 22:29
    Ja hoću u EU. Neću više da skapavam zabetoniran pod Vučićem i rusolizcima ceo život. I ovako ne mogu više da ih gledam, ni njihovu bandu, Belivuke i narkodilersku privredu, korupciju, Vulina, Dačića... Da mi prođe ceo život u SNS terapiji i likovima sa akademije SNS lidera i ovim neinteligentnim komentarima sa farme trolova iz javnih preduzeća, koji za crkavicu prodaju du_e kako vetar duva.
    Vucic je doveden da vlada ovome zemljom voljom, finasijama i tihom moci Zapada. Verovatno se secas kako je Tadic pusten niz vodu kada nije pokazao entuzijazam u resavanju kosovskog problema po diktatu Srpskog Andjela, Merkelove. Dakle, dogod je zmurenja Zapada AV ce vladati ovom zemljom na nacin koji mu se dopada uz ekstrmnu korupciju i eliminisanje protivnika kako mu se zeli.
    Dedukcijom dolazimo do toga da je da je taj Zapad kreirao i Belivuka, Dacica, Vulina, ogromnu korupciju od koje i oni imaju finansijske koristi ili bar pojedinci iz Brisela.
    Daljom dedukcijom vidimo da je taj Zapad platio i taj sendvic koji ti je na stolu i koji ces sada smazati umoran od laganja svojih sunarodnika, zene, dece i samoga sebe.

  • @Skoro kao ekspert

    14.03.2022 10:23
    "Ja razumem da se vama fućka za stvarnost, za činjenice, da imate problem da to prihvatite i da živite, radite i da se nosite sa tim, da vam je lakše da živite u nekoj paralelnoj stvarnosti, u iluzijama, bez obzira na cenu, da ste isključivi, arogantni, da nema dijaloga, da je teško priznati sopstvenu grešku, no to je tema za nekog drugog stručnjaka."

    Odlična samodijagnoza (pogotovo za aroganciju i iluzije), Vama ne treba stručnjak.
  • Skoro kao ekspert

    14.03.2022 09:31
    @"@Skoro kao ekspert"
    Ja razumem da se vama fućka za stvarnost, za činjenice, da imate problem da to prihvatite i da živite, radite i da se nosite sa tim, da vam je lakše da živite u nekoj paralelnoj stvarnosti, u iluzijama, bez obzira na cenu, da ste isključivi, arogantni, da nema dijaloga, da je teško priznati sopstvenu grešku, no to je tema za nekog drugog stručnjaka.
    Ipak, istorijska činjenica je da je na našim granicama bila Crvena Armija a to nisu samo Bugari, Rumuni...
    Dakle- JESU Srbi ginuli i od Ruskog metka.
    I šta ćemo sad?
  • Tri Tacke

    14.03.2022 08:51
    Odmah seci struju Miško!!! Da vidimo šta će EU bez te rerzibilne Bajne Bašte i 7GW pride?! I onako po višoj ceni plaćamo MWh gasa nego što dobijamo za izvoz struje. Ako nismo kolonija - seci! Udbogorci, Udbosanci, ne zajebavajte se više - seci odmah!!!
  • xxy

    14.03.2022 07:19
    xxy
    Pa idite u EU. Pitajte ljude koji su tamo da li im je lepo. Tamo ste građani drugog reda. Koliko imaju godišnjeg, zdravstveno ...
  • Rile

    14.03.2022 06:43
    Ima dosta rusofila ok.Verovatno je to gen usađen tokom probijanja tzv sremskog fronta, koji je na sreću bio relativno uzak.Vajni ruski oslobodioci su gospodo tada u prolasku silovali svja, što na dve što na četiri noge i staro i mlado.O tome vaše bake nisu želele da govore od sramote ili straha.sad je velika većina njih upokojena pa puj pik ne važi!Ničija čizma ovde nije dobrog donela.
  • @Skoro kao ekspert

    14.03.2022 01:18
    "Ako neko ima dilemu- tada je na našim granicama bila Crvena Armija..... možda Ukrajinske jedinice?"

    Ne, nego rumunske, bugarske, mađarske.
  • test

    13.03.2022 23:59
    za ove sto nas salju levo ili desno imam samo jedno da kazem : svako ima pravo da ide tamo gde zeli dal zbog posla, obrazovanja, zarade ili ako bas hocete, tamo gde ga srce vodi.. a predlazem i da pogledate dokumentarac : Ukraine on Fire (2016) Oliver Stone..
  • Skoro kao ekspert

    13.03.2022 17:20
    @"Srbendo@"
    Bilo bi lepo da je istinito ali to je i dalje samo još jedan mit koji se pažljivo gaji da bi Srbi ostali zavedeni u zabludi.
    Marko B. MILETIĆ
    Incidenti na granicama između Jugoslavije i zemalja Informbiroa
    (1948–1955)*
    "U vremenskom periodu između početka i kraja organizovanih graničnih incidenata jugoslovenski organi su u preciznim izveštajima registrovali 8.261 granični incident koji su izazvale susedne informbiroovske zemlje. Najveći broj njih je zabeležen u periodu između 1951. i 1953. godine, da bi nakon Staljinove smrti i početka procesa normalizacije odnosa dve strane, on počeo da opada. U incidentima život je izgubio dvadeset i jedan jugoslovenski graničar. Osim toga, ranjeno ih je trideset i tri, a oteto osam."
    Ako neko ima dilemu- tada je na našim granicama bila Crvena Armija..... možda Ukrajinske jedinice?
  • Srbendo@

    13.03.2022 16:33
    Tacno tako
    Mogu nas mititi koka kolom najkama eurima dolarima dobrim autima zakonima ...AL OD RUSKOG METKA NITI JEDAN SRBIN POGINUO NIJE....od njihovog MILIONI......pametnom dovoljno
  • Stevan

    13.03.2022 15:05
    Ovi što obožavaju EU, pa što ne idete tamo. Otvorene su granice. Idte , radite tamo, da ne kažem prostituišite se tamo i sve ok. Mi Srbi smo sa Rusijom. Živela Rusija. A vi ostali, trk u EU.
  • x

    13.03.2022 13:56
    x
    @x
    "uskracivanjem ljudskih prava gradjanima EU, slobodom govora i slobodom medija nam govori da je ceo svet pod diktaturom Nato a i zapada,"

    Uskraćivanje ljudskih prava građanima EU ?! Diktatura zapada?
    Čoveče, isključi Sputnjik i potraži terapeuta, hitno.

    Sputnjik je iskljucen skoro citavom svetu od pre par dana, a ne samo meni.To je ta evroska demokratija i sloboda govora i objektivnost medija.
    Jel treba da te podsecam zbog cega su masovno protestvovali gradjani EU proteke dve godine. Ako medjunarodno pravo vazi za sve druge sem za clanice NATO a i USA,onda je to diktatura i kolonijalna sila,i to treba da bude problem citavog pravdoljubivog sveta, a ne samo nas sa ovih prostora koji smo 90ih postali svesni koliko je medjunarodno pravo nebitan faktor. Nije potrebno da iskljucis bilo koji medij,potrebno je samo da ukljucimo zdrav razum kada pogledamo koliko se lako ljudima manipulise i koliko se lako krse individualna prava i medjunarodno pravo.
  • Srbenda

    13.03.2022 10:28
    Ma nema veze licimuri! Ne trebaju nam vaši lažni mediji, vaša dvoličnost! SRJ može da bude napadnuta a Ukrajina ne!? Kosovo mora da se odcepi a Donbas ne može?!
    Doduše volim ja da odem u Mađarsku da kupim jeftiniju i kvalitetniju hranu od ovih naših prerađevina od uvoznog EU zamrznutog mesa isteklog roka trajanja.
    Volim i da odem u Španiju i Grčku na more.
    Volim da odem u Pariz, Rim, Veneciju.
    Volim skijanje u Austriji, Švajcarskoj, Francuskim Alpima.
    Volim kada odem u EU a ono tamo red, čisto sve, svi poštuju zakon jer znaju da se sprovodi....
    Ali iako u Rusiji nisam nikada bio- Rusiju obožavam! Nemam ništa od Ruskih proizvoda, moram da priznam da nisam voleo one debele knjige za lektiru, koristio sam skripte a klasičnu muziku baš i ne ...
    Ali volim Ruse! Znam da Putin menja zakon, da je 20 godina na vlasti, da guši opoziciju, medije i da hoće da ostane doživotno- ali on je pravedan!
    Znam da je EU donirala 3 mlrd eura, najviše bespovratne pomoći, znam da imaju najviše, 2/3 direktnih investicija, znam da imamo preko 60% trgovinske razmene sa EU- ali ja nisam na prodaju!
    Volim euriće, nisam nikada imao rublje- ali neću prodati svoju dušu za pare!
    Znam da su i Bugari, Poljaci, Česi, Slovaci i Ukrajinci Sloveni- ali Rusi su nam u stvari najveća Slovenska braća!!
  • rodoljub

    13.03.2022 08:59
    nedovoljne informacije
    Zamrznuti pregovore sa Srbijom dok se ne uskladi oko Rusije? Zašto su Srbiji nametnute instrukcije da Srbija mora da reši Kosovo (čitaj da Kosovo dobije nezavisnost... da se otme od Srbije), navodno ne sme Kosovo da ostane zamrznut konflikt, što posebno potencira i Srbija "da ne ostavljamo problem našoj deci?". U komsmeru se odvija Briselski sporazum kada mu se toliko pridaje značaj: Zašto se ne otvori skupštinaka debata o tom sporazumu da narod bude konkretno informisan (radi se o teritoriji, a ne o mesnoj zajednici).
  • @x

    13.03.2022 08:55
    "uskracivanjem ljudskih prava gradjanima EU, slobodom govora i slobodom medija nam govori da je ceo svet pod diktaturom Nato a i zapada,"

    Uskraćivanje ljudskih prava građanima EU ?! Diktatura zapada?

    Čoveče, isključi Sputnjik i potraži terapeuta, hitno.
  • gramrazuma

    13.03.2022 06:49
    Devet poslanika, dakle 1.27% poslanika EP. Drugim rečima, njihov uticaj je na nivou statističke greške.
  • x

    12.03.2022 23:59
    x
    Ishod ovog rata ce promeniti mnoge stvari u pogledu svetske ekonomije a narocito u EU i u nasoj drzavi. U kom pravcu ce ici te promene,ne znam, ali je geografska pozicija Srbije takva da joj ne ide u prilog rusenje mostova ni sa zapadom ni sa istokom. Svi mi volimo Evropu i okrenuti smo ka njoj, ali ova situacija u svetu sa ignorisanjem medjunarodnog prava,uskracivanjem ljudskih prava gradjanima EU, slobodom govora i slobodom medija nam govori da je ceo svet pod diktaturom Nato a i zapada,sve pod izgovorom demokratije.
  • Драган

    12.03.2022 22:58
    Одлична
    То је одлична идеја, подржавам, само сматрам да би за Србију било пуно боље да се ти преговори трајно откажу, на тај начин Србија би остварила свој витални интерес - да не буде део Јевропске Уније.
  • Marko, Liman

    12.03.2022 22:29
    Ja hoću u EU. Neću više da skapavam zabetoniran pod Vučićem i rusolizcima ceo život. I ovako ne mogu više da ih gledam, ni njihovu bandu, Belivuke i narkodilersku privredu, korupciju, Vulina, Dačića... Da mi prođe ceo život u SNS terapiji i likovima sa akademije SNS lidera i ovim neinteligentnim komentarima sa farme trolova iz javnih preduzeća, koji za crkavicu prodaju du_e kako vetar duva.
  • 5 minuta googlea!

    12.03.2022 21:05
    @x
    Izvinite, ne razumem, šta od navedenog je džaba ako Putin zavrne gas?
    Sve investicije su realizovane u Srbiji i to u navedenom odnosu?
    Sva bespovratna pomoć je već završila u Srbiji?
    To što prosečni Srbin misli da je upravo obrnuto, da najveće investicije i najveću pomoć Srbija dobija od Rusije i Kine to je bolest koju širi ovaj režim. A Rusi nam naplate remont 6 isluženih Migova 200 i koliko miliona eura a Kinezi nas uslovljavaju da sve njihove 'investicije' budu krediti sa kamatom od Kineskih banaka pri čemu uslovljavaju da izvođači budu Kineske kompanije a vlast kroz prioritetne projekte od državnog značaja koji se realizuju bez tendera, bez konkurencije delegira kumovske podizvođače. Da li znamo kako se to završilo u Crnoj Gori?
    Da se svi podsetimo- Paški most je izgradila Kineska kompanija nakon dobijenog tendera sa konkurentnom cenom i u ugovorenom roku.
    Da li smo stvarno toliko bolesni da nećemo da vidimo brutalnu pljačku koja se odvija pred našim očima?
    I treba EU da nas isključi iz pomoći i investicija jer oni insistiraju da se realizacija transparentno prati na web site-u.
  • Bucko

    12.03.2022 20:54
    Tuzna EU
    Zasto stati na zamrzavanju pregovora koji su odavno klinicki mrtvi? Predlozite ukidanje SSP i uvodjenje viza. Srbija itekako ima nacina da odgovori. A, necete? Pa da, profit u Srbiji je 8 puta veci nego u EU, rece direktor one austrijske firme.
    EU nije samostalna, vec americki pasaluk po kome kabadahije iz Vasingtona (u poslednje vreme i iz Londona) harace kako im se prohte, a sirotinja raja ima pravo da cuti, slusa i kupuje americki gas. Ne verujete mi? Sta je ono palo pre neki dan kod Zagreba i kako je EUropa zastitila Hrvate?
    Cela frka oko Ukrajine je usla u zapaljivu fazu kad je Viktorija Nuland, danas treca po rangu u Stejt Dipartmentu, 2014, tokom obojene revolucije u Ukrajini, na pitanje sta ce EU reci na cinjenicu da Vasington odredjuje ko ce biti na vlasti u Ukrajini i ne konsultuje se sa EU, kratko rekla "F... the EU". To je vazilo tada, a vazi i sada.
    Gospoda parlamentarci nemaju petlje da se pozabave nacinom na koji ih Amerika ponizava. Pretiti Srbiji je mnogo lakse i ostavlja manje posledica.
  • Branja

    12.03.2022 20:49
    @Joja
    Tačno! USA jeste sve to uradila. I verovatno će opet. Licemerne siledžije koje sve to opravdavaju sa 'Our way of life'.
    Nego da se vratim na nas ovde.
    Da li vas dobro razumem da to opravdava i abolira Putina da on to isto radi?
  • x

    12.03.2022 20:32
    x
    @5 minuta googlea!

    I sve to uzalud ako Rusija prekine dotok gasa EU, a Putin je to vec najavio tako da tada nece moci ni Nemacka sama o sebi da brine a kamoli o Srbiji,to je doslovce rekla kopredsednica Zelenih Annalena Baerbock pre neki dan, da ce nastati haos u Nemackoj .
  • Micika

    12.03.2022 19:54
    Evropa je kao za mir u Ukrajini , ali tajno priželjkuje da ih Rusi što pre poraze i da gas i nafta opet potece iz Rusije do EU
  • Alex

    12.03.2022 19:53
    Ako malo logicki gledate Rusiji je sankcije uvelo milijardu ljudi iliti Tzv “ celi svet” . A ko su oni ostali 6,5 mlrd koji nisu uveli , to za amere i ingleze nije svet
  • Detelinarac

    12.03.2022 19:52
    Licemeri
    Garantujem da svaki od ovih botova ima, nekog bliskog ili daljeg rođaka u NJEMAČKOJ, ali ni jedan u majčici rusiji.
    Pa ako im se baš tako sviđa Rusija, avioni još uvek lete za Moskvu.
    Prvi biste pobegli da ovde zapucaju rusi. Znam Vas iz Vukovara.
  • Joja

    12.03.2022 19:51
    Kad su SAD krenule na totalno uništavanje Iraka i kasniju temeljnu pljacku, od istorijskih artefakata do svakodnevne krade nafte. Pobili su preko milion civila, bez glasa protesta i hipnotizirane mase koja danas vice da je Putin Hitler. Broj dece koje su masakrirale americke bombe se meri u stotinama hiljada .Seca li se neko neke slike irackog deteta? Libijskog
  • Z13

    12.03.2022 19:51
    Ne može bez referenduma
    Sve što je rečeno je tačno. Jasnije nije moglo biti. Krajnje je vreme da odlučimo šta hoćemo. Referendum o ulasku u EU je neophodan kao i vlasti koje ne vrludaju, nego ostvaruju ono što je planirano. Ne treba napominjati da su dolazeći izbori od izuzetnog značaja.
  • Lela

    12.03.2022 19:46
    Mi i ne želimo u Evropsku uniju, nego da nas vodi naš predsednik Vučić!
  • Deda

    12.03.2022 19:42
    @Rade
    E moj Rade. Prespavao si 30 godina. Nema se u Evropi sta kupiti. Azija danas sve proizvodi. Kod mene dva auta oba japanska (nissan i suzuki) . Tv korejski (lg). Mobilni i klima kineski ( huawei i gree) i sve radi besprekorno bez kvarova.
  • Rasta

    12.03.2022 19:42
    Velike donacije od strane EU postoje jer krajnja matematika "poklanjanja" novca kaže da će EU zaraditi kroz ta ulaganja. Ali viša matematika je babaroga. Druga vrlo bitna stvar kad sagledate ko napada Srbiju i protiv koga se bori, sve vam je jasno.
    Naslednici fašista ili fašisti...
    Kome još to nije jasno da obraz nije đon ni po cenu života.
  • mimi

    12.03.2022 19:41
    Super,zamrznite nas načisto pa nas ostavite na miru već jednom !
  • Lošmi

    12.03.2022 19:38
    Potpuno podržavamo evropske poslanike i želimo zauvek da sačuvamo nezavisnost naše republike.
  • jbt

    12.03.2022 19:30
    Izvinjavam se na izrazima. Ali:
    Jebote, od ovoliko genijalaca koji se razumeju u svetsku geopolitiku, a Evropsku i EU ekonomiju, politiku i filozofiju drže u malom prstu, sa sve superiornim moralnim stavom i prepotentnošću, stvarno mi nije jasno kako smo to mi i dalje, 200 godina od nastanka tzv države Srbije u qrcu.
  • Pera

    12.03.2022 19:23
    Nek nas prime, onda moze sankcije kome oces.
  • saša

    12.03.2022 19:18
    najeb*smo
    Kako vi nas podržavate u EU tako će mo i mi vas poržavati u sikobu sa Rusijom. Mislim da je to OK.
  • 5 minuta googlea!

    12.03.2022 19:14
    Auuu koliko botova radi prekovremeno vikendom, ala će da se zaradi! Jel' to Šarić donirao...?
    Ja bih voleo da EU posluša vaše neobrazovane, neinformisane, nesuvisle komentare.
    Samo pre toga, a lako je to naći na internetu- da podelim sa vama:
    1) U proteklih 10 godina kumulativne strane direktne investicije EU u Srbiju su iznosile 15,4 milijarde evra ili 67% ukupnog priliva SDI u tom periodu.
    2) Trgovinska razmena između EU i Srbije čini 62% ukupne trgovine Srbije
    3) EU je ubedljivo najveći donator u zemlji sa više od 3 milijarde evra bespovratne pomoći u Srbiji kroz najrazličitije projekte od 2001. i taj trend raste: EU trenutno donira Srbiji oko 300 miliona evra godišnje – to je novac koji Srbija nikada neće morati da vrati. Dok je Evropska unija generalno najveći pružalac pomoći na svetu, sama Srbija je u stvari među prve 3 zemlje koje dobijaju najviše finansijske pomoći od EU.
    Taj budžet se realizuje potpuno transparentno i može da se prati na veb-sajtovima Evropske unije.
  • NN

    12.03.2022 17:59
    Maša NS @ Nasa deca ostaju OVDE! Gde se vasa smucaju, zasto i zbog cega, nas apsolutno ne zanima.
  • Milorad Pavic

    12.03.2022 17:55
    "Verdzvurdov" pribor za caj
    U jesen, ona je spremala diplomski i kada sam joj ponudio da zajedno ucimo, nije se nimalo iznenadila. Kao i ranije, ucili smo svaki dan od sedam do dorucka i zatim do pola jedanaest, samo sto vise nije nastojala da i ja savladam predmet, a ja sam ostajao i posle pola jedanaest pola casa koji su nas odvajali od knjiga. Kada je u septembarskom roku dala diplomski, nije se nimalo iznenadila sto na ispit nisam i ja izasao zajedno s njom. Iznenadila se kada me posle toga vise nije videla. Ni tog, ni sledecih dana, ni sledecih nedelja, ni sledecih ispitnih rokova. Vise nikad. Zacudjena, zakljucila je da njene procene mojih osecanja za nju, ocigledno, nisu bile tacne. Zbunjena sto ne moze da odgonetne u cemu je stvar, sedela je jedno pre podne u sobi u kojoj smo godinama zajedno ucili i tada joj je pogled slucajno pao na "Vedzvudov" pribor za caj, koji je jos od dorucka stajao na stolu. Tada je shvatila. Mesecima iz dana u dans ogromnim naporima i beskrajnim gubljenjem vremena i snage radio sam s njom samo da bih svakog jutra dobio topao dorucak, jedini obrok koji sam mogao sebi priustiti tokom tih godina. Shvativsi to, upitala se jos nesto. Je li mogucno da sam je u stvari mrzeo? Na kraju, ostaje jos jedna obaveza: da se, kako je u pocetku bilo obecano, junacima ove povesti podele imena. Ako se citalac vec sam nije setio, evo i te odgonetke. Moje ime je Balkan. Njeno - Evropa.
  • Laza

    12.03.2022 17:49
    Eu nas želi isto ko i Nato Ukrajince , dobri smo im samo za potkusurivanje protiv Rusije . Ima da nas hvale i verbalno kobojagi podržavaju do poslednjeg Ukrajinca i Srbina.
  • Joca

    12.03.2022 17:45
    52 zvezdica na zastavi
    Amerika proširuje svoje satelite i povećava koloniju na balkanu preko koje će imati uticaj da destabilizuje EU.
  • Bora

    12.03.2022 17:43
    Nisam za ulazak u EU.
  • Moca Seljak

    12.03.2022 17:43
    Lele i kuku
    U saradnji s njegovi Usa prijateljima i ključićem , formira se siromašna i jadna, južna i tužna patuljasta EU, sas severni semenkaritee
  • Soka

    12.03.2022 17:40
    Prvo, neka nam vrate Kosovo koje su oduzeli, pa ćemo da osudimo Ruse. Kako misle da osudimo Rusiju kad su oni nama uradili ono što Rusi rade Ukrajincima. Rešenje je lako ako nas hoće u Evropu. Drugo, danas je došlo čudno vreme jednoumlja, gde je demokratija o koj pričaju? Pa zar nije demokratsko pravo Srbije da sama odlučuje o svojoj unutrašnjoj i spoljnoj politici?! Mi nikog ne ugrožavamo, neka nas ostave na miru!
  • Miloš

    12.03.2022 17:40
    Tolko im vredimo
    Nemacka ce donirati Srbiji 500.000 evra povodom 80. godišnjice napada Vermahta na Jugoslaviju. Demografski gubici Jugoslavije u drugom svjetskom ratu iznose 1.706.000 , znaci 0,29 Eur po ubijenom Jugoslovenu
  • Laloš

    12.03.2022 17:39
    Pod hitno poništiti "Briselski sporazum" i prebaciti pregovore u okrilje UN .Stop ucenama Nato bagre i domaćih izdajnika .
  • eskim

    12.03.2022 17:39
    Zahvalite
    Im se kao Island. Jednog dana mozda cemo da vidimo.
  • Joca

    12.03.2022 17:37
    A koji je q faktor EU u svetu, to je politička i ekonomska unija koja se ponaša kao đevojka od hebača Amera . Ona ga trenutno može samo da prima a da donosi odluke teško da je nadležna . To je unija , čije su zemlje kao članice natoa , učestvovale u razaranju naše države i ubijanju ljudi. I ti očekuješ pomoć od takvih.
  • Borko

    12.03.2022 17:36
    Tako
    Ta ista jevropa zajedno sa amerikom nam je uništila i oštetetila 25 hiljada stambenih objekata, onesposobila 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga.Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno.Vlada tadašnje Savezne Republike Jugoslavije izračunala je materijalnu štetu od 100 milijardi američkih dolara. Trenutno su ameri na dužnosti okupatore Srpskog Kosova , koje su takođe prijateljski priznali .
  • Ratko

    12.03.2022 17:34
    Tako treba
    Fck eu
  • Zebra

    12.03.2022 17:30
    Sekirate Vucica! Alo! Pa tim novcem se kupuje mir na severnoj tribini!
  • Javite brzo Briselu

    12.03.2022 17:26
    Katapultiratiće AV-a u nebo
    Ovo će kod prosečnog naroda na manje od mesec dana od izbora samo učvrstiti poverenje u Vučića. Znači ipak ga hoće… E moja opozicijo. Ni EU niste pridobili.
  • Rade

    12.03.2022 17:22
    Svi rusofili da kupuju rusko a ne evropsko!
  • Korto

    12.03.2022 17:12
    Ljubav, navika, panika
    Botovi su se opasno uskurobecali, stiglo naredjenje od vrhovnog balansera da se mora uterati strah u kosti svima koji u mitu o “braCkoj” ljubavi ne vide ništa osim praznih priča i ozbiljne seksualne tenzije izmedju dva podjednako podjarmljena naroda.

    Taj vaš detinji stav “e pa neću ti doći na rodjendan jer me nisi formalno ni zvao” govori da ste ovce koje će ponovo završiti kao osakaćeni veterani koji ne mogu da naplate ratne dnevnice, ukoliko se konačno ne osvestimo i shvatimo da bez civilizacije ne možemo.
  • Ja

    12.03.2022 17:04
    Ja
    Ako nismo za EU bombardovace nas?
  • gradjanin

    12.03.2022 17:01
    sto se mene tice, taj evropski put nam je zahtevao da uvedemo notare, izvrsitelje, one nadzornike u zgradama, atest plina u automibilima, ogranicila prvu pomoc na 5 godina, nove licne karte, nove pasose.. u prevodu izbili nama obicnim gradjanima gomilu para iz dzepa. meni se u tu evropu vise i ne ide.
  • G pen

    12.03.2022 16:59
    Pa radikali na tome rade vise od 30 godina. San im se ostvaruje. Vise vole da su turski pasaluk.
  • Лиманац

    12.03.2022 16:48
    Не пристајемо на уцене.
    Србија — Русија, не треба нам Унија!
  • Caca

    12.03.2022 16:47
    Ponovo je na delu eu licemerstvo. Dugi niz godina nas vabe sargarepom na dugackom stapu. Oni ne zele da budemo clanica eu. Najispravnije bi bilo da im kazemo da se nose u 3 lepe pm jer to jedino i mozemo. Ali, bojim se da je istina ta da eu, iako nas ne zele u svom sastavu, nece nedvosmisleno da nam kazu da nas nece primiti jer amerika to ne dozvoljava, znajuci da cemo se momentalno i zvanicno prikloniti Rusiji (sto im ne odgovara). Najvise im odgovara da nas drze na stand by-u, lazno nam obecavajuci svasta, a nista dobiti necemo. Tako da pretnje ovih eu liberala ne treba da nas brinu. Nece nas eu prepustiti Rusiji
  • Mane

    12.03.2022 16:41
    Imam 51 godinu i već 30 godina slušam bajke o ulasku u EU. Ne želim više ništa, prošo mi život u iščekivanju boljih dana. Žao mi samo dece što će se i oni nadati da će nam EU pomoći. Ne može nama pomoći ni EU ni Rusija ni Kina. Mi smo tu gde smo.
  • Pera

    12.03.2022 16:39
    Balkan u Evropi je nemoguć. Ne-EU G6 Zapadni Balkan je trajno izuzet iz ne samo EU nego i iz Evrope.
  • Ns

    12.03.2022 16:22
    Ako će ta EU da nadoknadi štetu Srbiji uzrokovanu uvodjenjem sankcija Rusiji, onda može. Koji je interes da uvodimo sankcije koje će više pogoditi srpsku privredu nego Rusiju, samo da bi se dodvorili EU? Njihovim nesmotrenim potezima ne smemo ugroziti sebe.
  • S21

    12.03.2022 16:16
    F dijagnoza
    Ovaj će morati novu šemu pilula da napravi.
  • Maša NS

    12.03.2022 16:10
    Sve
    koji tvrde kako nama niko ne treba, a ponajmanje EU, pitam , imate li decu? I gde su vam? Šta mislite gde su desetine hiljada dece koja su otišla "preko" zbog zaposlenja i boljeg života? Da nisu možda u Rusiji i Kini ( mada, ima ih i tamo malo). Svi su oni, dragi moji, negde po zapadnoj Evropi kolikogod to vama ne godi. Austrija, Nemačka, Italija, Francuska, Češka, Holandija, Belgija.... tu su nam deca i ne vraćaju se kući, ne vraćaju se u ovo zlo od države. Zato je bolje da ćutite i podvijete rep.
  • Stole

    12.03.2022 16:06
    Au potreseni smo jako sta cemo bez EU..Jedino sam za EU ako bi to primoralo ove nasilnike na vlasti da malo vise postuju zakon ali i to cisto sumnjam..Mada ugurace oni nas u EU sve nogama kao i Bugare i Rumune sad kad su videli da sa Rusijom nema zajebancije..
  • 3OPAH

    12.03.2022 16:06
    Većina zemalja EU, posebno one na zapadu, imaju dobro uređen sistem u kojem možete da ostvarite sva svoja prava, zarade su sve manje ali još uvek omogućavaju pristojan život a javni i privatni prostori su uređeni. Međutim, od devedesetih EU nije donela nijednu odluku da ide njoj u korist, a sve pod pritiskom Amerike. Imali su 2 rata na Balkanu i sad treće u Ukrajini, pokušavaju da se što više udalje od zemalja sa kojima su spojeni kopnom (Kina, Rusija) pa da uvoze osnovne stvari od Amerike preko okeana. A na sve to su primili gomilu zemalja koje nisu za EU. Ako se EU brzo ne dovede u red, raspašće se spektakularno.
  • NZ

    12.03.2022 16:04
    igrate
    Birajte. Kralj AV ili kraljica AB. Evropska unija vec godinama vam svira uzicko kolo.
  • Naprednjak

    12.03.2022 15:57
    Samo napred Srbijo
    Treba uvesti Srbiji i sankcije, vratiti vize i vratiti je u 90-te... tu joj je i mesto.
  • Eto tako

    12.03.2022 15:53
    Ucene i ultimatumi
    E samo nam to jos fali. Najostrije osudjujem putinovu agresiju i mislim da je pridruzivanje Srbije evropskoj porodici jedini pravi put za nas ali evropski liberali bi mogli da pokazu malo razumevanja. Traziti tako nesto od Srbije je mnogo. Ova zemlja je dovoljno izmucena ratovima. Zauzeti njihove stavove bi u esenciji znacilo odabrati stranu. Mi energetski zavisimo od razmene sa Rusijom mnogo vise nego oni, pritom je nasa ekonomija svetlosnu godinu iza njihove pa bi to zadalo mnogo veci udarac nego sto su oni u stanju da zamisle, kao da nam vec nismo dovoljno duboko u g. Nek se j evropski liberali i nek tu svoju sargarepicu kojom nas vuku za nos gurnu sebi u d.

    Pristupanje EU nema nikakvog smisla ako obe strane nemaju koristi od toga. A kakva je nasa korist da uvodimo sankcije a da nas jos 10 godina vukljaju za nos? I kakva je njihova korist? Ako nas ne prime u uniju, oni ce imati vise stete jer kako sami kazu ovde postoji potencijal za dalju destabilizaciju. Da malo za promenu prestanu da nas ucenjuju mozda bi se bolje slagali.
  • Secanj

    12.03.2022 15:47
    Oljcno
    Odlicno, usta him se pozlatila balava
  • glista

    12.03.2022 15:47
    A kad stižu evropske pare onda ne kukate a?
  • Fiskin

    12.03.2022 15:43
    Isterivanje pravde
    Samo vi nastavite da budete suduje po komentarima, jako smo blizu tacke da se povede medijska hajka protiv nas i da se sve zapadne firme povuku iz Srbije a onda smo ugasili. Kada gomila ljudi ostane bez posla, kada ne bude imalo od cega da se isplacuju penzije, tada cemo videti da li nam ne treba 'truli zapad', ali ce nasa sujeta biti zadovoljena cinjenicom da smo isterali pravdu i da smo "na pravoj strani"
  • w/e

    12.03.2022 15:42
    da i
    Pregovori su zamrznuti vec vise od 10 godina. Ocajnicki pokusaj da se utice na predizbornu kampanju koji vise ide u prilog vlasti nego opoziciji.
  • kimi

    12.03.2022 15:40
    "Čvrsto smo uvereni da Srbija pokazuje opasan pomak ka autoritarizmu,"
    "ostigla kulminaciju odbijanjem da uvede sankcije Rusiji kao odgovor na njenu agresiju na Ukrajinu"

    LOL znaci autoriarizam je za vas samo onda kada neko radi sto se vama ne svidja, a nije kada svi moraju da urade ono sto vi trazite ili u suprotnom siccc .... lol ... prava demokratija i sloboda nema sta...
  • Laloš

    12.03.2022 15:37
    Ajmo rusofili malo patriotskih poteza da se pokaže posle pljuvanja po EU u komentarima svi u menjačnice i da eure promenite za rublje!
  • Zare

    12.03.2022 15:27
    Cudni neki liberali!!!
  • Bombon

    12.03.2022 15:25
    Mislim da je već i najvećim evro entuzijastima jasno da nije samo do nas. Nismo mi zlato ali što je puno puno je. Sve više razumem vritansku odluku i rastući evro skepticizam u maltene svim državama članicama.
  • @Goca

    12.03.2022 15:16
    ?
    koliko si ti i tvoja družina mamlaza poglavlja zatvorili do sada??? Evo da ti pomognem, n-i-j-e-d-n-o. Šta bre hoćeš??? Takvi nikakvi nikome ne trebate.
  • Branislav

    12.03.2022 15:15
    Daj Boze !
  • Banderaš

    12.03.2022 15:13
    Školovani prevarant
    Bravo. Pošteno od EU.
    Srbija bi da jajari i šibicari i sedi na 3 stolice, uzima pare od EU i ljigave prevarantske igre,a ovaj naš uličar je preterao sa iživljavanjem. Da uzimamo pare-onda je evropa dobra. I pokrademo pare namenjene za građane,to je super.Ali kada evropa pita gde su pare za građanske projekte,onda evropa ne valja. Za sve nas je jedino rešenje da se rešimo SNS ološa na vlasti,otvorimo Udbina dosijea građana,političara,tajne policije,i napravimo pošteno moderno društvo bez tipova kao što su Dačić,Vulin,Palma,Vučić i njima sličan ološ.
  • Niko

    12.03.2022 15:06
    Sreca
    Nasa sreca u ovom trenutku je sto nismo u eu i ne moramo da se sa njima uskladjujemo. Obecavate ulazak vec 22 godine, niko vam nije rekao da vam je pukao kanap na stapu sa mamkom za kojim smo trcali? A takodje vas nisu obavestili da je svet koji ste poznavali upravo ispario. Prestace i lov na vestice, pa bolje spremajte drva i cebad, sledeca zima ce biti gadna....
  • Na žalost

    12.03.2022 15:04
    ovo je samo početak
    Očekivano. Nije niko u EU lud da daje bilo kakve finansije nama koji jedini pomažemo Rusiji. Sve u svemu, mafijaške tvorevine kao Srbija su osuđene na tavorenje u sopstvenim g*vnima. Ako se ne pridružimo EU politici, vraćamo se opet nekih 20 godina nazad.
  • Avala

    12.03.2022 15:04
    Apsolutno ispravan pristup.. Pod hitno zaustaviti sva placanja iz fondova EU, Ukinuti bezvizni rezim.. Srbija je bezbednosni problem i trojanski konj Rusije u EU... Ko hoce pod gvozdenu zavesu ubrzati put nogom u dupe.. Spasavati onov ko se moze spasavati CG, BiH.. Kad krene kuknjava poslati email iz Brisela "Srbija, Rusija ne treba nam unija.. Ima kome treba.. Vise srece u narednom izvlacenju.."
  • V

    12.03.2022 15:04
    Jel ovi poslanici sto se loze da su neki faktor znaju da je ovde retko ko lud za EU.

    Nas ce morati puskom da teraju u EU!
  • Gox

    12.03.2022 15:04
    Brr
    Evo smrzli smo se
  • Milivoje

    12.03.2022 14:57
    Heh,heh..
    Jako društvo, njih 9.
  • NS

    12.03.2022 14:57
    Evo podržavam i ja samo nek zamrzavanje bude trajno, daleko im lepa kuća!
  • Paja

    12.03.2022 14:54
    Jovanovic
    Sto daje od nas evropski beskicmenjaci! Nikome jos niste dobro doneli!
  • Dule

    12.03.2022 14:54
    Jedva cekam da mojoj babi objasnite da nema grejanje zato sto nas Evropa voli i zeli nam sve najbolje. Koliko odseceni ljudi od realnost, nemam reci.
  • Branko

    12.03.2022 14:54
    Znaci da nas teraju da bespogovorno vidimo ono sto oni vide i kako oni vide i da oni misle i osecaju za nas, a mi da ih bespogovorno i bezuslovno sledimo na tom putu slobode i promocije individualnosti.
  • Piško

    12.03.2022 14:51
    ...
    Zamrznuto je to još 2003.
  • Blue

    12.03.2022 14:49
    Bravo
    Jos kad bi ovo pismo procitali i objavili na SNS medijima!!!
  • Miloš

    12.03.2022 14:48
    Bravooo Z
    Kad vi prestanete da uvozite ruski gas I naftu onda kazite drugima da slede vas primer...licemeri od eu
  • Licemeri

    12.03.2022 14:44
    Prvo, "autoritarni pomak" je dobrim delom vaše maslo.
    Drugo, sve vreme trepćete i "gladite" godinama, gledajući kako propadamo.
    Da, jer od "podrške" narodu i preduzetnicima itd. dođosmo na rub gladi.
    I treće, šta mislite da narod misli o vama, sada?! I mi, dosad zagriženi pro-evropejci, verujte zapanjeno gledamo šta radite.
    Šta tačno želite? Da i mi kupujemo USA gas triput skuplje?
    Promislite još jednom o tome šta ste godinama sejali...
  • Branko

    12.03.2022 14:43
    Ucenjen
    Ajde da vidimo kako ce uzurpator da sedi na dve stolice sada ce da kuka kako mora da uvede sankcije Rusiji...
  • respi

    12.03.2022 14:40
    Vrhovni respirator upravo žestoko dobija po njonjari.
    Biće preznojavanja, mrštenja, značajnog nameštanja naočara srednjim prstom, podizanja obrva, pufćanja, dahćanja i podizanja tona.
    Kokice u ruke pa uživati u predstavi.
  • Goca

    12.03.2022 14:38
    Liberali
    EU, nas nece i nikada nas nije htela. Nama ne trbaju lazni liberali.
  • Gradjanin Kejn

    12.03.2022 14:35
    Dakle, ovim je Srbiji poslata nedvosmislena poruka da nismo pozeljni u EU te je, stoga, Srbija ta koja treba da zamrzne dalje pregovore jer od istih vise nema nikakve vajde..
  • Lepa vest

    12.03.2022 14:33
    Nećemo u EU. Odbacite nas slobodno zauvek i vi i NATO zlikovci. Ne trebate nam. Vi propadate već tri godine i nećete još dugo. Ne trebaju nam vaše nacistićke vrednosti, totalitarizam i kršenje ljudskih prava. EU je sada tamo gde je treći rajh bio 1944.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna