Info
25.03.2022.
09:00 > 08:54
Sankcioni propis Evropske unije protiv Rusije poskupiće uvoz nafte u Pančevo, a sve češće dovode se u pitanje nabavka i transport gasa.
  • Gppg

    26.03.2022 00:20
    Nis
    Šta proizvodi ova zgradurina?
    Gubitke.
    Megalomanija malih sirotih hrčki.
  • Gep patetika

    25.03.2022 14:37
    detaljcici
    Mali detalj, koji promice svima. Sa sajta NIS je skinuta informacija o sastavu Odbora direktora (Upravni odbor nekada), koja je uvek bila tamo. Zasto? Inace Dana D. je tamo bila i onaj bivsi ambasador. Zanimljivo....
  • Zeka

    25.03.2022 14:08
    Sta ste ocekivali kada nas vode pioniri Staneta Dolanca i Jovice Stanisica?
  • ns ja

    25.03.2022 13:42
    Da ispravim autora u malom detalju 56,15% drži Gazpromneft, i da, istina je da na ovaj ili onaj način većinsko vlasništvo mora biti promenjeno fiktivno ili realno, inače bukvalno ne postoji nikakva šansa da imamo uvoznu sirovu naftu za preradu i domaće tržište (pa i tržište u okruženju ali to sada nije gorući problem).
    Za utehu nam ostaje i činjenica da ćemo sopstvene potrebe podmirivati sa onih 25% domaćih izvora koji POSTOJE i nisu iscrpljeni kako su neki pojedinci pisali.
    To će biti knap da se ispune osnovne potrebe logistike u našoj zemlji (transport namirnica, poljoprivredni radovi, vozila hitne pomoći, policije i proređenog (ili kompletnog) gradskog prevoza na glavnim relacijama...
    Moraćemo da se stisnemo za lični prevoz - i odlaske na selo i vikendice - što će povući za sobom ponovno bekstvo sa sela u gradove jer će ta komunikacija biti veoma skupa pogotovo na svakodnevnom nivou...
    Krivca za ovakvo s(R)tanje tražite izvan Rusije, najbolje tamo gde se najviše raduju ovoj situaciji, na tlu Severne Amerike..
  • Radnička klasa

    25.03.2022 12:21
    Naše je bilo
    i biće.
    Nacionalizuje se NIS, priča se.
  • Zamenik zamenika

    25.03.2022 11:57
    Republika Srpska je ukinula akcize na naftne derivate i ukinula pdv na osnovne životne namirnice.
  • B

    25.03.2022 10:38
    Evropa gubi
    Ovde se vode dva rata. Jedan izmedju Rusije i Ukrajine, a drugi izmedju SAD i Evrope. Oko Rusije se formira sanitarni kordon, kao posle Oktobarske revolucije, a EU nece ili ne moze da shvati cemu to vodi, a istorijskih primera ima bas dosta. Nece da americkim trgovcima smrcu kazu ne, tako im i treba.
    Rusija na dosad nevidjene sankcije odgovara ostro, imali su godine da se spreme. Nece gladovati i smrzavati se, ali ce slabo leteti avionima i mozda ce morati da privremeno zatvore neka gasna polja ukoliko Evropa ne dobije odobrenje od Gazde da placa u rubljama.
    Srbija je prezivela sankcije uvedene pre 30 godina, prezivece i ovo. Cuvajte plasticne flase i balone, trebace vam.
    Ovog puta ce i cela Evropa konacno izgubiti svoj status "prvog sveta", jer svetu nece moci da ponudi nista materijalno sto se vec ne pravi u Aziji i nista intelektualno sto se vec ne pravi u Americi. Danas se svi (osim Engleza i Amerikanaca) utrkuju da prime Ukrajince, a sutra? Demokratija se ne moze jesti - ovo nisam smislio ja, nego premijer Singapura. Kad smo vec kod jela, na tanjiru su rusko trziste predali Kinezima i ostalima.
    Samo 22 zemlje sveta su Rusiji uvele sankcije, one koje to do sad nisu uradile, to nece ni uraditi, jer je to glupo i beskorisno. Glasanje u GS UN je besplatno, secenje grane na kojoj sedimo nije.
  • Pa-Pa-Paranoja

    25.03.2022 09:48
    Srbija trpi zbog crveno-crne bande, kožno i crno-mantijaške družine koja nas drži u podrumu 30 godina.
    A sada je majmun ušao u tenak.
  • Analitičar

    25.03.2022 09:47
    Bravo Živane!
    Još jedna odlična analiza teme i situacije, još jedan odličan tekst!
    Međutim, nije Srbija sveukupno ništa posebno izuzeta od ostatka sveta.
    Ono što jeste posebno za nas to je Prvorođeni, jedini, najpametniji.
    Njegov ad hoc pristup, gde na prečac donosi svaku odluku, gde nema strategije i konzistentnog stava i pristupa, gde je oko sebe sakupio poslušne oportune lopine koje mu klimaju glavom i hrane njegovu sujetu neispoljenog i iskompleksiranog srednjoškolskog navijača a nema i ne sluša stručne ljude od integriteta- to je problem Srbije!
  • Av

    25.03.2022 09:36
    Ne znam sto bi nafta poskupela kod nas, godinama nam govore da mi koristimo naftu tipa Brent, jer po toj nafti nam i racunaju cenu benzina i dizela.
    Hmmm hoce li sada izaci na videlo da su nas krali, govorili nam da u odnosnu na tipa Brent nam racunaju cenu a oni nama daju naftu tipa Ural koja je jeftinija i svakako je dobijaju ispod cene
  • Biciklista

    25.03.2022 09:28
    Do 3. aprila će biti sve OK. Nakon izbora, devize, devize i benzin u flašama na svakom ćosku... Izadjite, glasajte, nemojte da vas mrzi, nemojte se plašiti...
  • Kostunjavi

    25.03.2022 09:23
    Realno tu I nema potrebe kupiti nis nazad, pa rusi su nam prijatelji oni će nas osloboditi
  • Anonimus

    25.03.2022 09:19
    Ovakvim zabranama Evropska unija ne samo da neće privući Srbiju, već je usmeriti upravo prema Rusiji koja nam gas prodaje po izuzeno povoljnoj ceni, a njihova kompanija je ulaskom u suvlasništvo nad NIS- om preporodila našu naftnu industriju.
  • Dragan

    25.03.2022 09:18
    Ah
    Imate sa TNG terminala na Kraju pa preko jugoslovenskog gasovoda.Hrvatska nema problema jer se nije priključivali propalim projektima.Dibijaju i naftu i gas sa tankera.Evropa je vekovima nabavljala energente u Africi.
  • Rasa sa salasa

    25.03.2022 09:15
    Hvala Vojislavu dr Koštinici, i otalim salonskim fašosima na ovome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna