Autor: RTS

Info
02.04.2022.
08:21 > 09:00
Dan žalosti je u mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja "Soko". Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.
  • x

    02.04.2022 20:44
    x
    Pre par godina pogledah film dokumentarac o nesreci u rudniku u Juznoj Americi,bas u vreme kada se u istocnim zemljama Japanu,Kini i UAE pricalo o robotizaciji radne snage i AI u sektoru ugostiteljstva. Cudi me da se ne radi vise u svetu u domenu robotike u rudarstvu.
  • Dr Miggyy

    02.04.2022 11:38
    НЕСТРУЧНОСТ МЕЊА СТРУЧНОСТ!
    Тужни догађај у Соко руднику угља је растужио много грађана у Србији, а по навише чланова породице настрадалих камарата. О овам случају посебно треба да се позабаве правосудни органи и стручњци из области рударства и технике. Наиме, рудникомк Соко руководи правник чиновник БИЕ. С обзиром да први човек фирме о свему одлуцује и ради по свом сазнању и веђењу, а осталиу сарадници мора њега да слушају. Ово није случај само у државним фирмама, него и у влади. Зорана Михаловић, као економиста, води Министарство рударства и енергетике, а да ли Србија нема стручних људи за рударство и енергетику. Има, али су битнији партијски другови. Погибље осам рудара и повреде још њих двадесетак треба да буду поука председнику и осталима у властима да почну да форсирају стручне и искусне кадрове, а не приучене полтроне и шилибајзере. Одговорност за овај случај треба да преузму надлежни органи, да надокнаде штету, а виновнике казнити, како не би се дешавале овакве недођије и несреће. Саучешће изражавам породицама погинулих и брже оздрављење повређених!
  • Aleksandar

    02.04.2022 11:01
    Odgovor
    Ti ljudi su za mene heroji, saučešće porodicama. Neka im je Bog upomoć.
  • Milivoje

    02.04.2022 10:50
    Iskreno saucesce porodicama...
    Zasto nije proglasen dan zalosti u citavoj drzavi??
    Kakvo je to omalozavanje njihove zrtve i tragicne pogibije...
    Zasto jos niko nije preuzeo odgovornost?
  • Trubadur

    02.04.2022 10:33
    Pitanje za ministarku
    Kakveveze ima sto imate snimljen svaki sekund u rudniku!? Na naplatnoj rampi je takodje bilo sve snimljeno... Niko ti nista neveruje, nikada nismo imali ministra rudarstva i energetike da mu je za vreme mandata bilo vise nesreca i kolapsa.
  • Odgovorni

    02.04.2022 10:27
    Empatični
    Dan žalosti za celu Srbiju!!!
    Još jedna tragična opomena da improvizacije, ošljarenja, kršenje procedura i izostanak pravovremenih reakcija u svemu a pogotovo na mestima visokog rizika Srbiju sve češće zavijaju u crno.
    P.s. juče je bilo 10 godina od pogibije u diskoteci Kontrast
  • Slavko

    02.04.2022 10:04
    Dan opravdanja
    Zašto se obeležava dan žalosti, hajde da obelezavamo dan odgovornosti i svi odgovorni jednom i da odgovaraju za svoje propuste.
  • Pravda

    02.04.2022 09:15
    Hvala Bogu da su dobro!
    Saučešće porodicama preminulih rudara.
    Sramota za Srbiju da nismo odmah proglasili dan žalosti!
    Danas imamo odobrena istraživanja za više od 40 rudnika a zahtevi postoje za ukupno 67 rudnika. Među zahtevima je i dalje zahtev za rudnik litijuma koji je toliko opasan za okolinu a koji treba da vodi Rio Tinto koji je toliko nesreća i zagađenja napravio širom sveta da su čak i proterani iz nekih država. Da li iko može da zamisli sa ovakvim našim vlastima, v.d. direktorima rudnika, inspekcijama, kontrolom sprovođenja zakona u ovoliko korumpiranom društvu da će sve biti u redu, da će se odvijati po zakonu i da neće više biti nesreća sa smrtnim ishodom i katastrofalnim zagađenjem?
    Dakle STOP sa dozvolom za otvaranje jednog novog rudnika dok sadašnja vlast ne ode!
  • Zoki

    02.04.2022 08:44
    To se desava kad stranke zaposljavaju polupismene ljude na odgovorna mesta.U ovoj zemlji se mora menjati sistem iz korena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna