Autor: Biznis i finansije

Info
23.04.2022.
09:33 > 09:33
Može se izmeriti koliku štetu korupcija nanosi privredi i finansijama favorizovanjem "parazitskih" privrednika na uštrb zdravog preduzetništva i tretiranjem javnih preduzeća kao "partijskog plena".
  • Mr. No

    24.04.2022 21:29
    Kuda plovi ovaj brod
    Advokat Đuka boj, rešava korupcije bol.
  • Bolo

    23.04.2022 17:39
    Lideri u korupciji
    I u drugim zemljama ima korupcije. Međutim ako su u pitanju pravne države mnogi završe na robiji i zapleni im se imovina, u Srbistanu malo ko završi na sudu, a ako se to i desi, okrivljeni angažuje Đuku i nikom ništa. Znači nije problem u korupciji, nego u apsolutnom, namernom nefunkcionisanju onih koji bi trebali da je sprečavaju.
  • Prohibicionista

    23.04.2022 17:10
    A u Evropi je kao drugačije. Niko nigde nije gadljiv na pare. Govorim iz iskustva. Sve je isto kao ovde čak i gore samo nije tako očigledno.
  • /

    23.04.2022 16:05
    /
    ruski patent
  • Rale

    23.04.2022 15:55
    Sjajan clanak!!!
  • Marija

    23.04.2022 14:04
    Društvo
    Društvo jedne države čine pojedinci i kao takvi, sami smo krivi za stanje u njemu. Kada bi svako od nas bio odgovoran, radio posao za koji se školovao (ili nije), sve bi bilo ok, ali kod nas svako hoće 'leba preko motike, direktor da se bude bez odgovarajućeg obrazovanja.... Na žalost, svi bi nešto na brzinu, ispod žita, prodajemo glas za mizeriju, činimo jedni drugima usluge zarad zadovoljenja lične koristi... Nema ovde napretka niti će ga biti sa ovakvim mentalitetom.


  • Liman 3

    23.04.2022 13:40
    Korupcija je sistemska i odavno legalizovana.

    Svaki administrativan posao koji ne može da se završi normalnim putem i na normalan način - prosto nameće koruptivno ponašanje.

    Ako je meni i detetu trebalo za overu zdr. knjižice uverenje od PU da su dažbine plaćene (rok im je bio 15 dana), pa onda knjižice idu na overu (15 dana), lako se može desiti da detetu treba bolničko lečenje u tom periodu - kako, nego korupcijom, na ma koji način?

    Zato nemamo elektronsku listu birača, radare pored puta bez pratećeg osoblja, zato je državnim lekarima dozvoljeno da rade privatno, zato nemamo javne ugovore o državnim poslovima - sve je to legalno.

    I biće dogod ne budemo dobili neku "rumunsku javnu tužiteljku"...

  • @Peja

    23.04.2022 12:33
    Šta ima na Akademiji? Konkretno, jer je inače obična kleveta.
  • Voja

    23.04.2022 11:49
    Ko ovo prica
    Soskic dok je bio guverner ni trafike nisu radile, a kamoli neko preduzeće,Unistena je Mlekara, Rafinerija NS, Uljara, NS Hleb, Novitet i sva preduzeća u Novom Sadu koja su nesto vredela.
  • RVosha

    23.04.2022 11:42
    Smrdija
    Istinska je sreca i rajsko uzivanje biti u ovom mocnom lideru regiona.
    Jako sam ushicen zbog te cinjenice.
  • Gastrabajter DE

    23.04.2022 11:38
    Bežite mladi odatle na vreme
    U"državi" gde se građani te "države" u drugom po veličini gradu TUKU ZA ROBU SA ISTEKLIM ROKOM TRAJANJA i dolaze kamionima i van ovima da je preuzmu pričati nešto o "ekonomiji" i "platama" od 2000+ eura i to za fizikalce?

    U "državi" gde građani svoj glas prodaju za 20 eura po glasu i članu porodice pričati o "platama" od 2000+ eura barem za medicinare?

    U"državi" gde 10% glasača na izborima su umrli pre 20 godina a 20% glasača na dan glasanja dobija ekspresno "državljanstvo" te"države" neko će ostati da radi kao"lekar" ili "medicinska sestra" sa POŠTENOM DIPLOMOM i poštenim radom?

    U "državi" gde se orlovi ubijaju na svaka 24 sata,reke truju na svakih 60 minuta i u rekama bacaju zamrzivači,frižideri,kosti svinja,kosti pilića i kosti krava neko će ostati da radi kao"lekar"?

  • Lakic

    23.04.2022 11:22
    Ljudi, evo u NS praznici vikend javna preduzeća i ustanove ne rade a grad pun službenih auta koji se koriste u privatne svrhe. I tako svaki vikend i posle radnog vremena,izračunaj te koliko je to na dnevnom,mesecnom,godišnjem nivou troska...Kad običan vozač uzme auto i koristi ga za sebe sta tek njegov sef i direktor radi,kolike su tek njegove mogućnosti upotrebe i zloupotrebe državnih resursa i srete koju nanose preduzećima...
  • Peja

    23.04.2022 11:17
    secem usi krpim dupe
    Posto radim na RTV recimo znam pouzdano da gotovo polovina ton majstora i montazera,sefova pa nadalje po hijerarhiji ima iste biznise kuci koje rade na crno i koriste resurse drzavne firme,isto tako znam ljude koji rade i placaju porez i ulazu svoja sredstva u razvoj.Ovaj sto u radi u drzavnoj firmi ima placen licni dohodak,doprinose ,tehniku,,,,i sve mu to placaju gradjani gde on na kraju namakne cistu zaradu bez ikakvog troska,,,tako ima i na Akademiji,u ambulantama znam decje lekare koji za 3000 dolaze kuci privatno posle posla,,,da ne nabrajam,,,,to je direktna opstrukcija za bilo koga ko je u sistemu i poreski je obveznik,,,dok takvi kao sto sam napisao budu mogli radiri bez sankcija,i bez realnih trskova ,bez obzira na profesiju,tu nema pravog posla,,,,ozbiljna drzava mora da regulise ovakve na svim nivoima
  • Bistrica

    23.04.2022 10:54
    Feudalizam today, feudalci drzavni funkcioneri sa njihovim kumovima biznis i narko investitorima..
  • Mičo

    23.04.2022 10:46
    @Mileta
    IT-evci, se neskoluju da odu iz drzave, i nisu oni krivi sto su političari uništili sve što se može uništiti, i prodali sve što se može prodati.

    To je nekih dugih ljudi greška majstore moj.
  • Kremenko

    23.04.2022 10:29
    Srpska ekonomija hiljadama godina (narod najstariji) nije mrdnula od primitivne zajednice. Ja tebi ti meni. Šta o ovome kažu feudalci na Kopaonik biznis forumu?
  • Ime

    23.04.2022 10:23
    Korupcija je usla i u zakonsku regulativu, tako da su pokriveni. Prednjaci tzv. zakon o vanrednim situacijama, koji izradjuje MUP, naravno. U aktu pod nekim drugim zakonom se eksplicitno navodi naziv privatne firme koja obavlja poslove bez tendera. Pa sta.
  • Mileta

    23.04.2022 10:18
    Iz svega toga ,parazitskog proizilazi priredni rast kojim mašu naši obrazovani političari.Privredni rast,njegov parametar je privreda jedne države,fabrike,radnici,poljoprivreda,poljoprivrednici,školstvo koje priprema mlade za privredu(tu ne spadaju IT struka),zašto ,zato što se IT školuju za potrebe drugih i odlaska iz svoje zemlje i rada za strane poslodavce koji dobro plaćaju(za naše uslove)pa tako gubimo i tu struku.Država u kojoj nema fabrika,majstora,radnika,i stručnjaka iz svih grana privrede,poljoprivrede , tu nema privrednog rasta a to, ja tebi ti meni, to su lični interesi koji su nam dobro poznati tako je Srbija propala to "dobro"je imaginarno i nikako nije dobro .
  • Nsad

    23.04.2022 10:02
    ATP
    No 1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna