Autor: N1

Info
14.05.2022.
09:24 > 09:12
Američki Institut za studije rata saopštio je da je Ukrajina najverovatnije dobila bitku za Harkov i da postoje podaci da se Rusi povlače iz ofanzive na taj grad.
  • ture

    15.05.2022 06:23
    ukrajinski uspesi su mnogo veći od rezultata
    one paljevine i uništavanja i granatiranja svoje nekadašnje teritorije što ukrajinska vojska uradi , to dosada niko u ratu ne uradi
    onu lovu od 700 miliona dolara denuše sebi u švajcarske banke
    i uspesi su ogromni ( za one koji maznuše lovu
  • mhm

    14.05.2022 16:31
    pijemo suze putinomana
  • mhm

    14.05.2022 13:54
    pijemo suze prve srbije, putinomanske
  • samo kazem

    14.05.2022 10:01
    Par stvari
    Rusima nema ko da gine na terenu za Harkov. Lokalne trupe iz DNR i LNR su skoro sasvim zauzele teritoriju tih dveju oblasti. Hoce li ici dalje? U pitanju su obicni ljudi koji su 2014 uzeli oruzje u ruke, a ne profesionalni vojnici. Veliko je pitanje moze li Rusija da napreduje dalje samo uz cecenske dobrovoljce. Imaju dovoljno pilota, operatora raketa i dronova, pa i tenkista i artiljeraca. Problem je sto malo ko vidi sebe u pesadiji u jurisu na dobro utvrdjene ukrajinske polozaje. Iz takvih jurisa se milioni vojnika Crvene armije nisu vratili, a izuzetno krvave borbe su se u leto i jesen 1943 vodile upravo oko Harkova, Slavjanska, Kramatorska, Bogoduhova.
    Ukrajina takodje ima problema u popunjavanju svojih redova, mada Zelenski i ekipa ocajnicki pokusavaju da predstave da su svi Ukrajinci ujedinjeni. Nisu. U zapadnim regionima izbijaju protesti oko odvodjenja muskaraca u rat, a cenzura i zabrana politickog organizovanja ne mogu da prikriju probleme. O ekonomiji da ne pricamo.
    Jesu li Rusi izvrsili agresiju na suverenu zemlju? Jesu i to je vrlo lose. Hoce li se povuci? Cik pogodite. Nastala je nova politicka situacija i moraju se nalaziti nova resenja.
    Prvi put posle 18.02 su razgovarali ministri odbrane SAD i Rusije i to uliva nadu da do nekakvog dogovora ipak moze doci. NATO na celu sa SAD i Rusija ce pregovarati, a Ukrajina ce potpisati sta joj se naturi. Vazno je da Srbija ostane neutralna, dosta smo uletali glavom tamo gde drugi ne bi ni nogom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna