Autor: Beta

Info
15.05.2022.
09:20
Zemlje članice Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja pohvalile su Albaniju, Kosovo, Crnu Goru i Severnu Makedoniju zbog usklađivanja spoljnih politika sa EU, uključujući sankcije.
  • zoran

    15.05.2022 23:09
    Bez veze
    Maliciozni licemeri!
  • Ljiljana

    15.05.2022 16:45
    Ne znaš geografiju
    -160 država nije uvelo sankcije Rusiji -
    To su vanevropske države, daleko su od Ukrajine, neće da se mešaju, opredeljuju i nije ih briga. Od 10 nabrojanih " evropskih"država 4 je u Aziji: Turska, Jermenija, Azerbejdžan i Kazahstan. Ostale evropske države koje nisu uvele sankcije: Rusija - pa neće valjda sama sebe sankcionisati; Belorusija - jedini politički i vojni ruski saveznik u Evropi; Moldavija strahuje da je sledeća meta agresije, pa ne bi da izazivaju; BiH je disfunkcionalna država po svim pitanjima, ni po ovom nemaju zajednički stav; Vatikan je papska država i država Katoličke crkve, neće se izjašnjavati, ali će savetovati i apelovati; Srbija - nema spoljnopolitičku, niti bilo koju strategiju, rezultati anketiranja stanovništva su važniji od odgovorne i državničke politike.
  • Kokoška i jaje

    15.05.2022 13:41
    Ako bi neko mogao da sazna, možda malo istraživačkog novinarstva, kako su ove zemlje nama pomogle da smanjimo "osetljivost na ekonomsku prisilu" od upravo njihovih višegodišnjih pretnji i ucena? Srbiji sankcijama prete upravo ove "prijateljske" zemlje i niko drugi.
  • iguman

    15.05.2022 13:32
    @Elefteros
    Trebalo ti 25 godina da shvatiš da si tamo zalut'o?
    Tebi bas treba ozbiljna pomoć.
    Ne , netreba tebi pomoć nega sada kada si poostvarivao razne benefite odatle , nagomilao godine i

    udebljao bankovni račun, došao si nazad da to polako grickam, kao i svaki mis. Što i jesi.
  • Pozivar

    15.05.2022 13:18
    Pozivamo najrazvijenije zemlje sveta da obustave kršenje integriteta i teritorijalnog suvereniteta Republike Srbije.
  • Обсервер

    15.05.2022 12:21
    Ауторитет
    Изгубили сте господо из Г 7 ауторитет и морал, због ранијих поступака и како да Вам верујемо да сада имате добре намере. ? Уведите принципе у Ваше понашање, можда Вам и нешто поверујемо. Не знам како развијену Кину нисте примили у своје друштво ?
  • Оћеш

    15.05.2022 12:06
    Шест земаља под владавином Вол Стрита и седма њихова азијска колонија. Паметном доста. Нити нас се Украјина тиче нити треба да се мешамо тамо.
  • Dušan

    15.05.2022 11:59
    Naporni ste
    Poštovana gospodo iz G7
    Obraćate se narodu koji je doktorirao temu "biti pod sankcijama" koje ste nam upravo vi nametnuli. Tada smo dobili priliku da shvatimo ko je gde na svetskoj šahovskoj tabli. U međuvremenu ste upravo Vi tu istu tablu do te mere iza**ali da je postala još grbavija i posve neprijatna za boravak. Sada, izranjate ponovo u stilu klasičnih demona iz lošeg horor filma da uvedemo sankcije jedinoj figuri na šah tabli koja nam onomad nije uvela sankcije. Vaš bezobrazluk polako prevazilazi okvire zdravog razuma. Malo smo nervozni, jel?
  • Eleftheros

    15.05.2022 11:56
    truli zapad
    Vas 7, djavo da vas nosi, sikter bre. Ziveo sam skoro 25 godina medju vama, daleko vam lepa kuca.
  • Лиманац

    15.05.2022 11:39
    Косово и Метохија је Србија.
    Какве су то ’најразвијеније земље света’ које не познају међународно право? Исте те земље нас су бомбардовале.
    Санкције се неће уводити и то је коначно.
  • 160 drzava nije

    15.05.2022 11:38
    uvelo sankcije Rusiji
    160 drzava sveta nije uvelo sankcije Rusiji. Takodje isto 10 Evropskih drzava sankcije nije uzvelo to su : Belorusija, Turska, Bosna, Vatikan, Srbija, Moldavija, Jermenija, Azerbejdzan, Kazahstan i Rusija. Od tih drzave kandidati za ulazak u EU su Moldavija, Bosna, Turska, Jermenija, Azerbejdzan i Srbija.
  • DragCHE

    15.05.2022 10:22
    Ali zato hocemo....
    "Nećemo tolerisati secesionističke politike Republike Srpske koji ugrožavaju budućnost Bosne i Hercegovine i stabilnost regiona", to necemo tolerisat ali zato smo podrzali razbijanje Jugoslavije i podrzacemo cemo svaki secesionizam u Srbiji. Ne moze to tako, tako ste i stvorili ovu situaciju sa Ukrajinom, i ko zna sta vas jos osim Tajvana ceka.....
  • Veverac

    15.05.2022 09:45
    Kakvi smorovi!
    Važno je da je jedan od lidera EU (bugarski predsednik Rumen Radev) pre nedelju dana rekao da će se pomenuta EU raspasti. Čisto da ne bude da je to samo želja nas rusofila. Nego, mogu ovi iz G7 da se trude, na čelu sa onim dosadnim sorosovcem Trudoom. Srbija će uvek biti uz svoju pravoslavnu rusku braću, a protiv svetskog hohštapleraja.
  • Банатмен

    15.05.2022 09:34
    Контрола ума
    Ово испирање мозга део је психолошког рата. Верујем да ће остати записано у војним уџбеницима као глобална "ментална операција".
  • Ljuba

    15.05.2022 09:32
    Niti bi Rusija imala štete od naših sankcija, niti Evropa koristi. Jedino bismo mi imali štete, i to višestruke. Najgore siledžije su one koje se ne usuđuju da udare na jake, pa muče slabe, bez ikakvog razloga. NATO politika koju dosledno sprovode zemlje EU, kao sateliti SAD, je odvratno siledžijstvo. Ako je to pokazivanje prijateljstva prema Srtbiji - neka, hvala. Radije bih neprijatelje.
  • Ptić Rugalac

    15.05.2022 09:30
    Ne gnjavite...
    Ovih sedam "veličanstvenih" mnogo su naporni. Kina i Indija ne pomišljaju da to urade, pa zašto bi Srbija? Nego, šta je sa Ujgurima, Rohindžama i sirotom Šveđankom Greticom? Izgleda da su, zahvaljujući Rusima, vraćeni na fabrička podešavanja. Russia forever!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna