Autor: Beta

Info
07.06.2022.
11:36 > 11:37
Srbija je dobitnik nagrade "Pionir u oblasti zelenog finansiranja u kategoriji država za 2021. godinu" (Sovereign Green Market Pioneer in 2021).
  • Pićuka

    07.06.2022 17:07
    I ja dobio pre neki dan e-mail da sam na nekoj lutriji osvojio 1.000.000 dolara. Baš nas je krenulo. Hvala Vučiću.
  • Mile rent-a mozak

    07.06.2022 12:21
    Najvažnije za stanovnike Srbije je da se Vlada maksimalno posvetila Zelenoj agendi. Pogotovu u dolarima i evrima. Takođe, je bitno da Srbija polako ali sigurno preuzima ulogu Ukrajine , kao vodećeg svetskog snabdevača veštačkog đubriva, s tom razlikom što smo mi izbacili sve hemijske supstance, i koristimo čista organska govna, što je potvrđeno od strane vodećih ekologa i plivača Dunavom. Novim projektima ekološkog razvoja, došlo je do proračuna maximalnog iskorišćenja fekalne kanalizacije Bg i NS, tako da će govna, kao i Sana, teći uzvodno u kanal DTD, gde paori mogu slobodno da zahvate količinu potrebnu za svoje njive. Prva godina se ne plaća, kao podrška LEAP-u. U zavisnosti od rezultata, Vlada će platiti i mnogo značajniju nagradu iz oblasti Ekologije, sledeće godine, o čemu će građani biti obavešteni, preko kancelarije Uneska za Srbiju. Do tada vas pozdravljam drugarskim pozdravom : "Tri puta URA, za onog što nam ga godinama gura."
  • Novonasađena

    07.06.2022 12:19
    Ako se ne varam, prema pravilima dato priznanje (Sovereign Green Market Pioneer) se automatski dodeljuje državama za prvu zelenu obveznicu, nešto kao medalja za učešće svim trkačima.

    A Zelenu agendu bi država mogla da sprovodi i bez ove obveznice, čisto na osnovu zakona i zdravog razuma. Ali, ne kopajući dalje od nedavnih vesti (kanalizacija u Beogradu, zagađenje u Smederevu...), lepo je pročitati bar za šta se deklarativno zalažemo. Pa živi bili pa videli.

    https://www.climatebonds.net/resources/press-releases/2022/06/leadership-26-organisations-green-finance-recognised-respected
  • Samo pitam

    07.06.2022 11:52
    Šta kaže BU, da li stoji titula Dr ili ne?
    A šta kažu Pandora papers?
    Šta vozi brat, auto neke kompanije?
  • Osveta loših đaka

    07.06.2022 11:50
    Sram vas bilo!
    Ne znači.
    Odvratno!
    Postoji ministarstvo koje je odgovorno za ovu oblast, postoji ministarka koju ste VI postavili.
    Uopšte nije potreban ogroman napor da se utvrdi stanje zagađenosti vazduha, zagađenosti voda, zagađenosti zemljišta, koliko doprinosimo zagađenosti vazduha, koliko doprinosimo zagađenosti voda, kako tretiramo smeće, koji je kvalitet vode koju pijemo, čak i kako se stanje životne sredine reflektuje na zdravstveno stanje nacije i da li smo prvi u Evropi i drugi u svetu po karcinomu pluća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna