Autor: Beta

Info
10.06.2022.
20:05
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom izjave nemačkog kancelara u Prištini da u EU nema mesta za države koje se međusobno ne priznaju, da se takav stav do sada nije čuo od nekoga iz Evrope.
  • @Evo

    11.06.2022 12:30
    Pa kreci u rat, sta cekas. Eto ti i kako kaze Limanac 90% gradjana Srbije, znaci bez problema osvajate Kosovo za nekoliko sati
  • Лиманац

    11.06.2022 10:23
    @Овај што ми одговара
    У свом брзоплетом покушају да подржиш територијални интегритет Украјине, насупрот мојој подршци територијалном интегритету Србије, превидео си да Украјина у свом званичном називу нема ’Република’.
  • Лиманац

    11.06.2022 10:16
    @Овај што се представља као ја
    Да је та ’групица’ наводно потписала отуђење Косова и Метохије, данас не бисмо имали на снази Резолуцију бр. 1244 Савета безбедности Организације уједињених нација, која је темељ за дипломатско деловање Србије на пољу суверенитета и територијалног интегритета.
    Јефтини политички памфлети и флоскуле које покушаваш да шириш у коментарима под мојим именом највише штете наносе теби, тако што показују колико си мала и неостварена особа.
    Уколико сте се ви, слободно могу да кажем — издајници, одрекли Косова и Метохије, ми, 90% грађана Србије, нисмо, нити ћемо. Иза нас је српска традиција, српска историја, српска културна баштина, као и међународно право, а иза вас — само зло и мржња према свему српском.

    Живела Република Србија и Аутономна Покрајина Косово и Метохија у њеном саставу!
  • Pop27

    11.06.2022 10:06
    Idemo dalje
    Ovo je očekivano i nema ni mrvice iznenađenja. O EU i oni najupornije treba da se batale ćorava posla. Do duše, treba izmusti koliko se da i treba prihvatiti sve ono što je dobro. Nema potrebe izmišljati toplu vodu. Treba balansirao maximslno i ukazati prijateljima na naše muke kako bi nas bolje razumele. Realno, i ovo do sada nije bilo loše, da uspemo i malim koracima ići napred, premija bi bila.
    Idemo dalje.
  • ?

    11.06.2022 08:46
    ?
    Maestralno odradjen posao od strane zapada i njihovog pulena Vucica!
  • T

    11.06.2022 08:38
    T
    Nikakvo iznenadjenje ovo nije!!! Cekao se samo pravi momenat danam uruce ultimatum sa rokom! Priznanje i sankcije ili izolacija Srbije! Neka narod sam odluci na referendumu!!! Svaki komentar po meni je suvisan i besmislen!!!
  • avav koalicija

    11.06.2022 08:07
    A ti tako naivan pa nisi znao ovo do sada..Koga vise lazes i zavaravas. Sam si se upleo u svoje laži ali sada više nema vrdanja. Jadni nas naivko. Sada će opet da priča o konopčetu i skakanju kroz prozor.
  • xqt

    11.06.2022 07:48
    A podočnjaka još i više
    Vučić: Šolcova izjava o međusobnom priznanju je iznenađenje

    Ne brini vođo. Biće ih još.
  • Bb

    11.06.2022 07:26
    Bb
    Neizigravaj AV budalu! Solc je bio direktan,nema vise vrdanja i kupovine vremena!!! Priznanje ili izolacija Srbije!!! Raspisi referendum gdece se gradjani,izjasniti za cega su i kraj price!!!
  • Evo

    11.06.2022 07:17
    Glup sam
    Kakav je to dijalog u kom učestvuje samo jedna strana a druga ćuti i radi nam o glavi (otima, pripaja i uvodi u EU)?
    Samo dozvoljavanje da se uopste spomene uvodjenje autonomije u EU je vredjanje inteligencije.
    I u ostalom šta se više toliko priča? 20 godina oni pričaju, ne znam samo o čemu.
    Stara narodna lepo kaze, ako ne moze milom, moze silom.
    Okupirana zemlja MORA da krene u rat jer se sloboda osvaja.
    Srbija je u istoj situaciji kao i Rusija ili cemo se boriti ili nas nece biti, a mi pričamo i samo pričamo...dijalog....lepa reč i nato vrata otvara...dijalog....
  • Brnaba

    11.06.2022 07:08
    sindrom
    Ovo sad već počinje da zvuči kao Ana Brnabić. Ne razumem uopšte šta je čovek rekao. Šolc hoće Kosovo u EU i naše priznanje, mi ne damo ko oni Ukrajinu,ali mi smo mali, oni su jaki i onda kulminacija - dijalog koji je obavezan za ulazak Kosova u EU.
  • Mone

    11.06.2022 07:00
    Kada će ovaj glupi narod shvatiti da teritirija Kosova nije naša, ne dve decenije nego mnogo više. Albanci su decenijama vodili politiku naseljavanja, otkupljivanja zemlje od Srba i potpune dominacije svega što je jezik, kultura i običaji, odnosno okupacija teritorije bez velikih borbi oružjem. I to je dovelo do ovog stanja.
  • Milan NS

    11.06.2022 06:26
    Kme-kme!
    Predsednik se pred svima božemoj "iznenadio".
    I opet je on glavni glumac, "sve je on to predvideo i obelodanio još ranije".
    A stalno zaboravlja da je njegova uloga BILATERALNA i da on treba da sedi u vili, a Toma i Dragica da peku rakiju i prave slatko.
  • andrija

    11.06.2022 03:18
    Da li se
    to vracamo u 90 godine jer isto je tako V Cimerman vodio razgovor sa Slobom pa smo prosli kao bosi po trnju a razgovor je jos uvek drzavna tajna. Sve u svemu izabrali smo Rusiju valjda je i to neki napredak za ove 32 godine inacenja istok-zapad. Samo da nas ponovo Rusi ne prodaju kao 1999 pa nam sole pamet kao pok. Zirinovski u Bosni da su pritiskali pogresno dugme od tajnog oruzja da nismo dobro razumeli.
  • Dokle put u EU ?

    11.06.2022 00:02
    kao izgovor za ucene
    EU put Srbije prakticno stoji 30 god. U stvari poceli su EU i Zapad da nas rade, bas nas ono magarce, sve uz parolu "put u EU". Kako se USA nije setio tako necega pa da prodaje maglu "put u EU" recimo Iranu, Iraku, Afganistanu, Koreji, Libiji, Siriji , ratova nebi bilo, a oni bi prodavali svoje nacionalne interese zbog "puta u neki njihov EU". Izblefirali nas Amerikanci samo tako, predali smo Milosevica, pa Karadzica, pa Mladica, pa nadleznosti u RS, glasali u UN-u protiv Rusije, crkva u Makedonijia sada traze Kosovo, i sankcije Rusiji bas za nista, kazu "to je zbog puta u EU". Kazem vam, smeju nam se i USA i Britanija koliko su nas jeftino izvacarili za te krupne stvari, uz laznu pricu o EU. Treba da otkacimo "pricu o EU" hitno ! Da kazemo oko ulaska u EU se nista ne desava, a nacionalne interese od sada cuvamo prvo, pa za ostalo cemo vidimo jednog dana
  • Diplomatija

    10.06.2022 23:49
    @Иги
    Upućen je on vrlo dobro ali to neće tako javno izjaviti već baš ovako, diplomatski-licemerno a kao što je i gost iz Nemačke bio krajnje ciničan i licemeran što su sinonimi za današnju diplomatiju.
  • Singrrr

    10.06.2022 23:44
    Kako ono bese -
    ... ja sam iznenadzen i uvredzen!
  • @Лиманац

    10.06.2022 23:33
    Крим и Донбас су Украјина
    Чињеницу да су Крим и Донбас неотуђиви део територије Републике Украјине не могу променити ни најјачи притисци руског цара.
  • Лиманац

    10.06.2022 23:26
    Чињеницу да је Косово и Метохија неотуђиви део територије Републике Србије морамо да заборавимо јер је отуђење те територије потписала нека групица 1999. године.
  • F

    10.06.2022 23:11
    F
    Aj neglumi i nelazi deo gradjana koji zaista poveruje! Upravo sute zbog ovoga i postavili dabi sve dao i rasprodao! Mrsss
  • Limanac

    10.06.2022 22:29
    Ne brinite!
    Siguran sam da naš Vučko zna šta je najbolje za Srbiju! Da budemo dobri sa svima.
  • Reminder

    10.06.2022 22:13
    Nemačka čizma
    Verovatno je sledeći potez izbacivanje iz EU članica koje ne priznaju Kosovo.
    Lepo reče čovek: u EU nema mesta za takve....
    A Nemac je valjda principijelan čovek, tako bar kažu...
  • EU licemerje

    10.06.2022 22:08
    Pa dobro, rekao je to jer do sada nije to traženo direktno i zvanično već zakulisno, znate već ono kako nas zvanično EU ne tera da priznajemo Kosovo a u pozadini govore suprotno, jer su oni naši iskreni prijatelji koji nas sigurno ne bi obmanjivali.
    Nego, da li je iko pitao nemačkog kancelara kada je to Srbija ikada tražila da je iko u svetu "prizna" bez Kosova i Metohije? Ikada? Pazi ti taj predlog, Srbija da prizna da Kosovo nije deo Srbije a Kosovo će da prizna šta, isto to? Ja gospodinu Šolcu razbijem glavu i otmem novčanik, i onda tražim "obostrano priznavanje" gde će on "priznati" da je njegov novčanik sada moj a ja ću priznati da je on Šolc bez novčanika?
  • Лиманац

    10.06.2022 21:49
    Косово и Метохија је Србија.
    Чињеницу да је Косово и Метохија неотуђиви део територије Републике Србије не могу променити ни најјачи притисци немачког канцелара.
  • Bucko

    10.06.2022 21:29
    Samo kazem
    Zasto 5 zemalja EU, 2 stalne clanice SB UN, kao i ogroman broj drugih zemalja ne priznaju tvorevinu koju je Solc posetio? Jedini razlog sto mu se moze da kaze to sto je rekao je trenutna geopoliticka situacija i rat u Ukrajini.
    Bas juce je nemacki novinar gostovao na N1 i rekao da svi znaju da Srbija nece uci u EU, a da Nemacka nece uvoditi sankcije zbog neuvodjenja sankcija Rusiji, jer i Nemacka vidi svoj interes u tome.
    Vecina gradjana Srbije ne zele da budu americke sluge druge klase (Nemci i slicni su prva klasa), tako da Solc ne mora ni da dolazi.
    Uporedite odnos pun nametanja, uslovljavanja i pretnji koji SAD, EU imaju prema Srbiji sa odnosom punim uvazavanja i nemesanja u unutrasnje stvari koji imaju Rusija i Kina, kao i ogroman broj drugih zemalja, bas onih koje nisu uvele sankcije Rusiji. Zakljucite sami s kim je bolje saradjivati.
  • Rajko

    10.06.2022 21:21
    Moral
    Da Srbija ima iole moralnu vlast kada bi joj neko tražio da prizna Kosovo ona bi mu se zahvalila na poseti i rekla da je ubuduće nepoželjan u Srbiji. Izgleda da je važno bar još jedan dan na vlasti a to što neko pljuje po Srbima i Srbijinije važno. Nemogu da zamislim da neko može biti tako bezobrazan da od nas traži da uvedemo sankcije Rusiji za nešto što nam je taj isti učinio i misli da je to ok. Još više mi nije jasno kakva trebaš biti gnjida da ga sasluša i ne oteraš u tri pm.
  • neuporedivo

    10.06.2022 21:09
    Ne vole oni teritorijalni integritet Ukrajine, da ga vole ne bi napravili državni udar 2014. u Ukrajini. Vole Ukrajinu koliko i lopov svoj plen. Sa druge strane, Kosovo je deo nas, naše zemlje, naše istorije i našeg duhovnog bića. U svakom slučaju, dobro je što je Šolc to jasno rekao, jer će sada još više da se poveća broj ljudi koji su protiv ulaska Srbije u EU.
  • Pantelija

    10.06.2022 21:04
    Žao mi je što ste naša vlast a ne vlast naših neprijatelja.
  • Vasa

    10.06.2022 21:03
    EU...
    Spanija, Kipar, Slovacka, Rumunija, Grcka...

    i sta cemo sad?
  • Иги

    10.06.2022 21:03
    Невероватно да председник Србије није упућен да морамо да признамо Косово, а сви грађани то знају.
    Иначе ако и признамо, што би био врхунац издаје свега што је српско, нећемо ући у ЕУ, то је само мамац.
  • Aksentije Topalović

    10.06.2022 21:02
    Kada me sada šlog nije strefio!
    Prvorođeni je iznenađen!
  • Moram reci

    10.06.2022 21:01
    Svaka cast Vucicu na ovom obracanju. Rekao je sve kako jeste, na svako pitanje je odgovorio potpuno otvoreno i iskreno, cak je i kritikovao hipokriticnost zapada pred nemackim kancelarom i njihovim medijima, ali naglasavajuci da je clanstvo u EU cilj Srbije sto je takodje jako bitno. Bravo!!
  • Oroz

    10.06.2022 20:57
    Veliki i mocni licemeri
    Pa... dobro mu je ovaj nas i odgovorio... Lepa paralela
  • Osveta loših đaka

    10.06.2022 20:56
    Neostvareni vođo navijača, samo ti nastavi da svima sve obećavaš, da svim strancima pljuješ ovaj, od tebe i takvih, izmučen narod, nastavi da sve zavlačiš, da ne donosiš odluke kada bi nam donele prednost nego da ih donosiš kada više nema gde, kada su iznuđene, kada ti više nisi kriv i kada odluka bolje da ni nije doneta.
    A vi prodane duše, koje nikada ne razmišljate, koje je za sve briga, niti principa niti kičme - i dalje nasedajte na njihove jeftine priče, i dalje glasajte za ovu pošast, za propast ove države i nacije!
  • Steva

    10.06.2022 20:30
    Amnezija
    Opet se praviš blesav , iznenadjen i neobavešten.
    Ta stavka , vlastima je prezentovana još u prvom vagonu , da ti si tada bio navijač opozicionar .
    A sad lepo priznaj K.M. , pa da te istoričari upišu kao Vodju navijača i nemoj više da nas vučeš za nos Bar.....
  • Инспектор Вишекруна

    10.06.2022 20:26
    Изненађење?
    Немачки канцелар тражи да признамо Косово и за некога је то изненађење?
    Изненађење би било да то не тражи!
    Шта то сада овај глумата?
  • Blue

    10.06.2022 20:24
    Ma nije valjda
    Vodja glumi naivnu Francusku sobaricu, a mi ostali se inace zakopcavamo na ledja?! Svi pobegose od ove nazadne rupe i postadose nezavisni, samo jos Vojvodina zivi u zemlji "čuda"..... Bljak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna