Autor: RTS

Info
15.06.2022.
12:32
Ukrajinski ambasador u Srbiji, Volodimir Tolkač, izjavio je da je za njegovu zemlju "najvažnije da zaustavi rat i da očekuje podršku svojih partnera i u Srbiji i u Ukrajini".
  • Meow

    12.09.2022 04:26
    Vojvođanski Ukrajinci
    Vojvođanski Ukrajinci su se pojavili u Vojvodini, i kao nacija se formirali tu, dakle autohtono stanovništvo - prosto - Austrougarska im je nametnula sveštenika iz Lavova, i on je uticao na to da deo Rusina/Rusanaka/Rusa (tako su sebe zvali stanovnici Hornjice - kraja iz kog potiču naši Rusini) počne da se izjašnjava kao Ukrajinci. Rusinski jezik je leksički bliži Slovačkom nego Ukrajinskom, može da bude dijalekt i jednog i drugog, ali je zbog izrazito istočnoslovenske gramatike svrstan u Istočne Slovenske jezike.

    Rusine zemlja u kojoj žive ne priznaje, Ruse priznaje kao manjinu, i zato u Zakarpatju ima mnogo više Rusa na popisu nego onih koji govore Ruski kod kuće (pravih Rusa tu i nema). Sada ih ukrajinska vlast, kao “nelojalnu manjinu” masovno šalje u borbu na najopasnija mesta, valjda da se “opamete”. Može da se vidi koliko je puta u Zakarpatju i Hornjici bilo demonstracija majki, žena i sestara - onih čiji su najmiliji mobilisani, a onda počele da stižu najstrašnije vesti o njihovoj jedinici. Očevi ne smeju - uhapsili bi ih.
  • Sale-NS

    21.06.2022 14:39
    Info
    O cemu se radi, pa sto ukrajinci ne produze za CG ili Albaniju. Da li kao izbeglice imaju problem da odu dalje ako im se ovde ne dopada ?
  • Sloboda

    19.06.2022 22:19
    Prvo svoju svastiku sredite kao prvo u svojoj državi,tako da tu slabost ne morate kod drugih da sređujete
  • Pogledom

    18.06.2022 23:31
    Rusini su Ukrajinski narod iz regiona na granici Madjarske, Slovacke i Rumunije, koji je pripao Ukrajini posle drugog sv. rata. Kao kod nas recimo Hercegovci ili slicno. U sv slucaju prispitivanje postojanja nacija je jako nezahvalan posao, koji treba ostaviti nekim ozbiljnijim istoricarima. Sto se tice oznake Z svako moze da podrzava sta zeli na licnu slobodu, ako je vama ruski narod u Ukrajini veca zrtva nego 40 miliona Ukrajinaca onda ne znam sta to govori o vama. Ne secam se da je neko tako bio zabrinut za Albance na Kosovu pre 1999.
  • pawlle

    18.06.2022 06:42
    kad vidim ove kretene sa z i mi se ne osecamo sigurno,ne sekirajte se vec cete se navici, mi zivimo sa tim vec 32 godine....
  • andrija

    17.06.2022 21:20
    Slatke Rusinske
    lubenice su se prodavale u Titovoj epohi pa u vreme neuspesnog osvajanja Milosevica kao i u vreme Kostunicine neobavestene demokratije do danasne napredne Srbije. Nisam znao da su Rusini / Ukrajinci ali znam da su ok ljudi.
  • Zemlja čudesa

    17.06.2022 17:03
    @Ukrajinac iz Vojvodi
    Za tvoju informaciju, rođen sam na Detelinari pre više od pola veka i još uvek živim na njoj. Imam prijatelje Mađare, Hrvate, Slovake, Rusine i ne ser.m im po glavama sa velikosrpskim zabludama, isto kao što to ni oni ne rade. Zato i jesmo prijatelji, a ti probaj da zaključiš iz toga kako se treba ponašati prema drugima.
  • marjan

    16.06.2022 23:40
    @Saša Z

    pa, kao i ukrajinski borci u Azovu koji su otvoreni nacisti, tako i borci na strani Donjecka i Luganska imaju jedinice koje otvoreno veličaju nacizam i koje se ponose nacističkim obeležjima. logika i jednih i drugih je potpuno idiotska ali ako ćemo da pričamo o nacizmu onda valja reći da otvorenih nacista ima s obe strane, i to ne kao pojedinačnih vojnika nego kao celih jedinica.
  • Saša Z

    16.06.2022 16:58
    Aha, za njih je,, Z" kao svastika, a šta su onda istetovirani nacisti Azova sa svim obeležjima fašizma za napaćeni narod Donjecka i Luganska?
  • Vera

    16.06.2022 16:25
    tolerancija
    @ Ukrajinac iz Vojvodi
    Ova Vaša opširna ispovest i obaveštenje o raznovrsnosti i bogatstvu Vaših ličnih, porodičnih i kumovskih odnosa i međunacionalne tolerancije bila je sasvim izlišna, koga to interesuje? Uzalud tvrdite da niste napisali to što ste napisali, stari su davno rekli "scripta manent", sve je još tu, pa se može videti! A odgovora na moje pitanje nema, pa nema! I otkud Vam padoše na pamet kozaci, kakva su oni ilustracija Ukrajinstva! Što su živeli na teritoriji koja odskora pripada državi Ukrajini! To je startni problem, što teritoriju poistovećujete sa nacijom, kako kažete majka Bosanka, a ne Srpkinja iz Bosne! Bosanka može biti, da ne nabrajam šta sve! A sasvim žalosno što ste od Hrvata prvi put čuli da u Vojvodini žive i Rusini, mada se onda pitam kako to za vreme života u Vojvodini niste bili u prilici da saznate. I nemojte reći da su od Vašeg rođenja pa naovamo Rusine u Vojvodini nazivali samo Ukrajincima pa zato niste za Rusine čuli, dok Vas nije neki Hrvat obavestio o toj neobičnoj činjenici! Čujte, nemojte tako, smejaće vam se! Sve u svemu, opširno, ali i pokazuje dosta toga, između ostalog, da kod vas mnogo toga nije baš jasno, pa ćemo da prekinemo dalju raspravu! Naravno, pod pretpostavkom da nećete vređati, pa ću morati da odgovorim!
  • Ukrajinac

    16.06.2022 15:20
    @Vera nevero jedna.
    Molim te, citiraj mi gde sam rekao da nikada nisam čuo za Rusine?
    Ruski Krstur sam prvi spomenuo.
    No, ako ćemo istorijski činjenice da pišemo i pričamo, pre 20. godina prvi put čuo da Hrvati za Ukrajince koji su se doselili na ove prostore govore Rusini, tako da ako ti je dosadno, potraži da li samo u Srbiji postoje Rusini, ili još negde i za šta ih vezuju.
    Rusine kao narod prihvatam i poštujem.
    Kum mi je Rusin, teča Hrvat, majka Bosanka (nikada nisam učen da govorim Srpkinja iz Bosne), otac Ukrajinac, komšija Hrvat, zet Bugarin, ujna Mađarica...
    Rođen sam u kultinacinalnoj sredini i tek od '91. godine sam spoznao da postoje nacije, do tada sam učen da postoje dobri i loši ljudi. Silom prilika okoline sam spoznao da se delimo na nacije...
    U školi sam branio druga Zlatka, jer su ga tukli što je Hrvat...
    Od tada ne volim podele po naciji i ne volim potenciranje u tome...
    Ali da, postoje i Ukrajinci u Srbiji i ne osećaju se prijatno zbog ratnohuškača...
    Vi možete i dalje da mi imputirate reči koje nisam rekao, to je Vaše pravo, ali očito imate probelem, koji samo Vi možete probati rešiti, ne kogu Vam pomoći.
    Volim Rusine, Ruse, Srbe, Hrvate, Špance, Portorikance...
    Volim ljude koji su dobri i žele dobro drugima, ne mogu imati razumevanja za one koje mrze i žele drugima zlo, koji žele rat i krv...
    Žalim ih...
  • Vera

    16.06.2022 13:40
    Rusini
    @ Ukrajinac
    Svašta ste nam ispričali, prilično smešano, ponešto je tačno, a mnogo toga nije, ali sa samo jednom sitnom primedbom - ti o kojima pišete nikada se nisu ovde zvali Ukrajincima, do najnovijeg vremena, nego Rusinima. A to što Vi niste nikada ni čuli za neke Rusine, da sam na Vašem mestu bilo bi me sramota da tako nešto napišem! A kada ovde nije bilo nikakvih Rusina, nego samo i oduvek Ukrajinaca, otkud onda Ruski Krstur, to vam je promaklo. Naravno, u ta vremena koja pominjete uopšte i ne postoji naziv Ukrajinci, kao ime naroda, što Vi takođe vrlo dobro znate, a ako ne znate, trebalo bi! Sasvim je nešto drugo Vaša lična porodična istorija, to ne bi trebalo ni mešati, ni uopštavati, pa to je pojedinačni slučaj emigracije! Nacije su, ne samo u novije vreme, nego i nešto duže, pitanje izbora, osećanja i opredeljenja, ali negirati tako poznata i očigledna fakta o celom jednom narodu nije samo revizija istorije, nego i savremeno nepriznavanje njihovih prava, što je već ozbiljno kršenje nekih osnovnih principa savremenog društva, a o tome bi trebalo razmisliti!
  • Обсервер

    16.06.2022 13:07
    Бар да је З
    Бар да је неко слово Ћирилице у Хрватској, тамошњи Срби би се осећали сигурније, али неема. Молим Амбасадора за саосећајност и по овом питању.
  • Knjizno odobrenje

    16.06.2022 12:48
    Ako su muskarci, pravac deportacija na front i preispitati poreklo novca za kupovinu nekretnina u Srbiji....
    To slovo Z, ne zelim da kometarisem, no uveren sam da je ovde bezbolnije ako ga vide, nego u UKR.
    Dosta vise te ratnohuskacke price....
  • Ukrajinac

    16.06.2022 12:44
    @Vera
    Ukrajinci su se na ove prostore doseljavali u XVI i XVII veku, kada su pored srpskih graničara, korišćeni i ukrajinski kozaci.
    Zatim su zajedno sa Ukrajincima, out ukrajine krenuli i Srbi krajem XVII veka i naselili istočnu Ukrajinu.
    Istoriju Rusina ne znam, nisam imao prilike da je učim, ali ću se potruditi da naučim
    Druga seoba Ukrajinaca je bila krajem XIX veka i početkom XX veka, naručito pod Staljinom i velikom gladi 1931 do 1933 godine, kada je umrlo oko 7 miliona Ukrajinaca
    Moji preci su kao i ostali Ukrajinci prvo došli u Bosnu, a onda im je 50-tih oduzeta sva imovina i doseljeni su u Vojvodinu.
    Tu u Vojvodini već tada ue postojao Ruski Krstur i Ukrajinci su imali normalan suživot sa njima.
    Sovjetska Ukrajina je uticala da se "ne priznaju" Rusini kao nacija, ali je svaki Ukrajinac priznavao Rusije kao narod.
  • NIK

    16.06.2022 12:27
    MARS
    Ako vam smeta i ne osecate se sigurno, slobodno potrazite azil u nekoj Zapadnoj Zemlji, niko vas ne tera da se naseljavate ovde.
  • Piter Mrazic

    16.06.2022 12:14
    Nistarije
    Kada god vidim nekog u Srbiji sa obelezjem "Z", bez obzira da li je na majici, na kapi ili bilo gde, znam da je to covek koji nista ne vredi, isprani mozak rusoljub koji bi obozavao Amere da mu to kaze RTS/Pink/Hepi televizija. Losi, bezvredni ljudi ti sa znakom "Z".
  • Vera

    16.06.2022 09:59
    Ukrajinci u Vojvodini
    @ Ukrajinac iz Vojvodi
    Da je učenje istorije problem, to je neinteligentna konstatacija, na koju nema potrebe odgovaratii. Dalje, to kako sam željna svađa i intriga i bacam koske razdora među narode u Vojvodini, pored toga što je neumesno i smešno, pokazuje kako je autor živčan i agresivan, kada na jedno obično pitanje odgovara čitavim rafalom optužbi i uvreda! Pitanje je bilo vrlo prosto, o nečemu što je svaki Vojvođanin verovatno davno uočio i zapitao se, samo su sadašnji događaji podsetili na to! A odgovora nema! Ne znam rusinski, a ne znam ni ukrajinski, pa je i uput da to procenjujem smešan! I opširno o slovenskim jezicima baš suvišno! Ali, eto, Ukrajinčevo objašnjenje o jeziku je posredno pokazalo da ti Ukrajinci, otkad su se pojavili u Vojvodini, ipak priznaju da postoji rusinski narod! Ali, zašto bismo se upuštali u lingvističke finese, nije to bilo pitanje! Pitanje je bilo, kada su se u Vojvodini, u kakvim okolnostima pojavili Ukrajinci, jer se nisu pominjali nikada ranije, ni u XIX, ni u većem delu XX veka? Kada su se to uvek slagali Rusini i Ukrajinci u Vojvodini, kada u Vojvodini dugo nije bilo Ukrajinaca, nego samo Rusina!
    Na to se moglo odgovoriti, mirno, samo tako što bi se naveli makar neki podaci, bile su nepotrebne uvrede, insinuacije i suvišne lingvističke informacije, jer moje pitanje nije ni na koji način uvredljvo, ni za koga! Valjda i vojvođanski Ukrajinac zna toliko istorije, mada smatra da je učenje istorije problem!

  • /

    16.06.2022 08:48
    /
    odred wagner je ruski
  • Ukrajinac iz Vojvodi

    16.06.2022 07:58
    @Vera
    Vidim da učiš delimično istoriju, ali opet to je tvoj problem.
    Ukrajinci iz Vojvodine, kao i Rusini iz Vojvodine se odlično slažu u Vojvodini i uvek su se slagali.
    To samo neki kao i ti željni svađa i intriga bacite "kosku", a nažalost u oba naroda ima budala koji se upecaju i počnu da se glođu.
    Izučavanjem jezika, možeš primetiti da se rusinski jezik više poklapa sa slovačkim jezikom, nego sa ukrajinskim.
    Ali opet, kao i većina slovenskih jezika, mnogo je sličan i ukrajinskom, ali i ruskom jeziku.
  • Vera

    15.06.2022 23:26
    Ukrajinac iz Vojvodine
    @ Ukrajinac iz Vojvodi
    Da, kako da ne, mi Srbi u Vojvodini bili smo sa slovenskim narodima u vreme habzburške vladavine u istom položaju i sa istim problemima, i odlično znamo ko je tu živeo i živi! Kada su potlačeni narodi Austrougarske dobili pravo da sami odrede svoju sudbinu posle njenog poraza i raspada, učestvovali su predstavnici svih tih naroda na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu, 25. novembra 1918. godine i jednoglasno usvojili njene odluke. Samo što je tada postojao narod Rusina, a za Ukrajince nije niko čuo. Čitam juče kako Ukrajinci ne priznaju da postoji rusinski narod. E, pa mi u Vojvodini priznajemo, znamo, cenimo i volimo rusinski narod, i uvek smo bili s tim narodom u dobrim odnosima i složni! U austrijskim izvorima su se oni nazivali Rusini ili Rušnjaci! Pa se čudimo kako nekom uopšte padne na pamet da tek tako ne prizna jedan stari narod! Kada i kako se desilo da su se pojavili Ukrajinci u Vojvodini, oni bi to mogli da nam objasne, ali verovatno neće hteti. Da li ti Ukrajinci priznaju da u Vojvodini žive, dugo, zajedno sa Srbima i drugim narodima Rusini, ne znam, ali će nam to neko ipak možda objasniti!?
    Iz kojih god razloga se jedan deo naroda preimenovao, ipak treba imati na umu da pripada nacionalnoj manjini, sa verovatno najvećim pravima u Evropi, i da nije red ovako govoriti ni o državi Srbiji, ni o njenom narodu kao što govori ovaj Ukrajinac iz Vojvodine!
  • /

    15.06.2022 23:14
    /
    kokarde, majice sa zlocincima i kosturskom glavom se nose da bi ponizavali i zastrasivali ostale gradjane

    nema nista estetski na tim motivima
  • Лимнанац

    15.06.2022 22:06
    z
    Слово „Z” је обична ознака на војним возилима и људству, за разлику од симбола неонацистичке организације „Азов”, која је креирана по узору на нацистичка обележја.
  • Ukrajinac iz Vojvodi

    15.06.2022 21:26
    @Zemlja čudesa

    Zamisli ima nas Ukrajinaca koji smo rođeni u AP Vojvodini, tj. SFRJ, a sada žive u ovome što se zove Republika Srbija i pokušavada glumi državu...
    Zemlja Srbija je predivna, velika većina ljudi u Srbiji je divna i nije opsednuta mržnjom, ali manjina poput tebe isijava gnevom, koji u suštini predstavlja odraz očaja, manjka IQ-a i elementarne kulture, a nekim slučajem ova vlast im je dala sva prava da tetoše ostale i osete da su bitni...
    Da, nesigurno je preći ulicu, bahati poput tebe ne poštuju zakon države u kojoj žive i maltretiraju većinu...
    Da, zagađuje se okolina, seče se drveće, behatonira se sve što tebe i slične tebi podseća na prapostoj(e)binu iz koje si došao, pa mora da se uništi...
    Zbog takvih kojima je sve dozvoljeno, svi normalni građani se osećamo nebezbedno...
    Samim tim i taj znak Z je nešto što me tera na povraćanje, jer veliča rat, a u prethodnom ratu, zamisli gunili su ukrajinci iz Vojvodine braneći braću Srbe u Hrvatskoj, Bosni, na Kosovu, dok su većina njih koji se sada busaju u slovo Z, gledali kako da donesu tuđe frižidere, šporete, televizore, ili prodavali Albancima zemlju koja je pod nagibom i do 40% za neverovatnu cenu po m2, pa se naselili u Vojvodinu i sada se busaju kako im je neko oteo Kosovo.
    Putim će vam zabiti prst u oko, kao što i jeste sada pozivajući se na nezavisnost Kosova i prisvajanje Krima, a sada i novih oblasti koje pripadaju Ukrajini. Ukrajina nikada neće priznati Kosovo kao nezavisno.
    @Zemlja čudesa nesrećo jedna
  • Major Vuk

    15.06.2022 21:06
    Ma ajde!
    Putuj ,putuj srećo moja...
    Ajde lepo (Z)apad vas voli i čeka u (Z)agrljaj.
  • Vera

    15.06.2022 20:47
    pratioci
    @ AlexNs
    Ovo je izuzetno zanimljiv komentar i zaslužuje pažnju, a mislim da bi to uredništvo 021 trebalo da evidentira i o tome razmisli. I meni je to odavno palo u oči, samo je moj zaključak malo drugačiji. Ljudi čitaju ono što im leži, sa čim se većinom slažu - neko čita Danas, neko Kurir! Iz vrlo prostog razloga, odgovara im jedna ili druga uređivačka politika, stavovi i pogledi. Samo što ni štampani ni TV mediji nemaju ovako neposredan uvid u reakcije pratilaca. 021 zauzima stavove, opredeljenja, prilično je jednostrano, što se može jasno videti po tome što se neki komentari ne objavljuju, a objavljuju drugi, bez obzira na neka pravila, često krajnje prizemni, agresivni, nepristojni, a o pismenosti da se i ne govori! Pa onda komentatori izražavaju svoje stavove, a kakvi su, tačno ste zaključili. Drugim rečima, lepo bi bilo malo više objektivnosti i nepristrasnosti, odnosno poštovati staro pravilo da treba dati mogućnost raznim stranama i gledištima, pa bi onda i komentari bili u ravnomernijem odnosu!
  • Zemlja čudesa

    15.06.2022 20:36
    Ako im je nelagodno, zašto su još uvek ovde? Meni se ne sviđa crnogorsko primorje, pa lepo odem u Grčku ili Tursku.
  • Freedom Fighter

    15.06.2022 20:26
    Siroti mali...
    Pa hoćemo onda da izbacimo slovo Z? Možda se budeš osećao sigurnije? A onda ako si još uplakan da uvedemo i sankcije Rusiji? A i ako to ne pomogne plus čokolade i bombone za poneti...onda ćemo svo oružješto imamo da pošaljemo (Ne može Z)Elenskom pa onda možda bude dobro...i bićeš bezbrižan, pogledati crtani i na mirno spavanje
  • /

    15.06.2022 20:20
    /
    ako cemo iskreno, tako se osecaju i ostali stanovnici srbije kada vide da im se sugradjani sepure noseci kokarde, majice sa zlocincima i kosturskom glavom.

    ovim srbija jeste na nivou nacisticke nemacke jer su se tako setali i pripadnici nacisticke stranke


  • Aleksandar

    15.06.2022 18:00
    Z iz koso napisanog N sa+ Ukro
    Ukrajinsko N (koso napisano sa krstom posredini) je Z uspravljeno.
    Ukrajinsko N i rusko Z je opasno po Srbiju pojedonačno i u načelu.
    Rotiranje i projektovanje slova u službama nakaradnih politika smeta civilima i nauci u službi razvoja i održivosti čoveka i sveta u vremenu i prostoru.
  • Сторно

    15.06.2022 17:40
    Одакле он то зна
    Мислим да лаже јер већина оних са Украјинским пасошем су Руси побегли од Азовског нацистичког ножа.
    У Србији се милиони осећају неугодно због њихових фашистичких легија којима је сада Чанак отишао у посету.
  • AlexNs

    15.06.2022 16:13
    Interesantno
    Interesantno mi je da ovde daleko bolje ocene dobijaju rusofilni tačnije proputinovski komentari. A posle kažu 021 prate i čitaju uglavnom proevropski orijentisani građani.
  • Ns

    15.06.2022 16:12
    Cccc
    A ne smeta im predsednik koji sa onom stvari udara po klaviru i to je kao smesno. Onda najveca drzava za decju pedofiliju,jer bilo na tv izbor miss plaze nudisti gole devojcice. Naci drzava im ne smeta bio laboratorije. Z im smeta i treba da im smeta
  • NN

    15.06.2022 15:54
    ?
    @ Dkdh
    A, je li? Pa samo je citirano ono što jeste rekao! A, Ti si druže, verovatno vidovit pa znaš i šta je hteo da kaže, pa nije rekao to nego nešto drugo? Mi koji nismo, cenimo ono što jeste rečeno, a to se teško moglo drugačije razumeti, sasvim je jasno!
  • salajka

    15.06.2022 15:49
    Ne osecaju se sigurno, kakva je to glupost? Ovde se uvek svako osecao sigurno i ne lupajmo gluposti!!! Mozda to i jeste boljka ovog naroda sto ce i neprijatelju pomoci u nevolji.A ako im nije dobro neka izvole tamo gde se osecaju sigurno…na pr. u Nemacku!!! A drugo, kakav je to nacin, pruzis nekom gostroprimstvo a on ti se… po glavi.
  • Batman

    15.06.2022 15:34
    @ Z nije 卐
    Samo u ispranim glavama dela Srba. Potpuna izmišljotina, ali propaganda je čudo.
    Ps. Aj pokaži te slike gde se oni slikaju i veličaju naciste.
  • Dkdh

    15.06.2022 14:38
    @NN ...druže, ti si totalno promašio temu, ili nisi shvatio šta je čovek hteo da kaze..
  • NN

    15.06.2022 14:16
    Slovo
    Zanimljivo, neko slovo ih podseća na svastiku, a u Ukrajini ima i pravih nacističkih simbola. pa im kod kuće nije smetalo! Da bi slovo Z podsećalo na svastiku mora se biti prilično maštovit! A jedan diplomata bi trebalo da zna da nije, nigde i nikada, bilo u skladu sa dobrim običajima, i običnim građanskim, a kamoli diplomatskim, prosto nije pristojno da se u tuđoj kući domaćinu stavljaju zamerke! Valjda ne očekuje da pitamo tih 7.500 Ukrajinaca kako bi oni voleli da mi uredimo svoju državu, šta da nosimo, koja slova da koristimo i uopšte, kakvih sve zahteva i prohteva imaju! Oni nesrećni ljudi koji su boravili kod nas u izbegličkim kampovima nisu nikada, bar se ne sećam, na ovakav način izražavali nezadovoljstvo okolinom i njenim običajima i pogledima! Pa kad su tako izbirljivi. što nisu otišli u neku drugu državu, ima ih dosta u kojima slovo Z nije omiljeno!? A izjava da se zbog toga ukrajinski državljani ne osećaju sigurno u Srbiji zaslužuje da njen autor bude proglašen za personu non grata!
  • Lala®

    15.06.2022 13:52
    @Ns
    A ti kao lobotomirani gledalac pinka, hepija i ostalih znas pouzdano da je tol'ki procenat. Gadite mi se vi koji bljujete otrov, raspirujete mrznju i pokusavate da oblikujete tudje misljenje na osnovu svog.
  • Popaj

    15.06.2022 13:45
    E moj Vlado
    Fasista je uvek bilo, i bice... pogotovo u nerazvijenim zemljama
  • BoeserWolf

    15.06.2022 13:28
    @NS
    @: S obzirom da 80% naroda otvoreno navija za Ruse u sukobu, bolje nek ćute i ne talasaju.

    S obzirom na to da 80% nebeskog, slobodarskog i pravdoljubivog naroda navija za agresora, bolje da ćutimo i pokrijemo se usima od sramote.
    Ovaj narod je odavno izgubio pravo na gore navedene epitete.
  • Milan NS

    15.06.2022 13:24
    @Ns
    Kaže se "agresija" pre nego "sukob".
    A zašto da ćute i "ne talasaju"? Pa nisu kukavice kao većina Srba
  • Ана

    15.06.2022 13:22
    .
    Дотични амбасадор се до скора ,као и "прецедник" звао Владимир...
    Сада су Володимири...боље да ћути.
  • Petar

    15.06.2022 13:16
    zamena
    Kakva zamena teza: fašistički simbol ne nose ruski, nego vaši vojnici i to , hvala bogu, mogu da vide svi u Srbiji. Ovaj misli da je u nekoj zemlji totalitarnog, jednoumnog, orvelovskog ,,kolektivnog zapada", pa ispaljuje ovakve laži...
  • Z nije 卐

    15.06.2022 13:15
    Nacističku svastiku nose pripadnici AZOV-a koja je zvanično deo ukrajinske vojske a sledbenik Waffen SS formacije iz drugog svetskog rata. Imaju istetovirane svastike i nacističke orlove, slikaju se sa nacističkim zastavama i Hitlerovim slikama, ali to mu ne smeta iako je pod tim simbolima stradalo milion Srba. Kako ga samo nije sramota?!
  • ček ček

    15.06.2022 13:13
    još
    malo postrojavaće on nas , ste videli kako je onaj ambasador Šolca !
  • Vule

    15.06.2022 13:10
    Moz biti da se preteruje.
    Ko da su se nasi 99 osecali nesigurno kad u svetu vide npr. Americku ili englesku zastavu.
  • Zebra

    15.06.2022 13:07
    Gde su bili Ukrajinci 92 godine? Toga se ne plaše? A ako pričamo o strahu, 5M Srba se plaši slova S N S. Pa mogu i Ukr preživeti jedno slovo.
  • Ns

    15.06.2022 12:50
    S obzirom da 80% naroda otvoreno navija za Ruse u sukobu, bolje nek ćute i ne talasaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna