Autor: Rojters

Info
25.06.2022.
14:06
Ispred zgrade Saveznog suda u Hjustonu, i gradovima širom SAD, okupili su se građani u znak protesta zbog odluke Vrhovnog suda SAD da ukine ustavno pravo na abortus.
  • Telo

    26.06.2022 16:22
    @Mrkela
    U periodu do kada se abortusi izvršavaju to “malo živo biće” je jednako živo koliko i kolonija bakterija ili tumor, ne vidim da se nešto zalažete protiv antibiotika, hemoterapije ili operacije raka, samo vam je bitno da terate neželjenu decu da se rađaju i posle odrastaju u bednim uslovima gde ih mrze roditelji, sistem ili oba najčešće
  • /

    26.06.2022 00:05
    /
    ko ce biti protiv abortusa-srbi

    za to vreme im se deca po splavovima.....
    a kondomi se sklanjaju sa rafova.

    djindjic je i njih postavio na vidna mesta pumpi i prodavnica
  • mojetelo, mojizbor?

    25.06.2022 23:32
    Težak problem…
    Stav po ovom pitanju je duboko utemeljen u sistemima vrednosti pojedinaca i teško se može promeniti.
    Žene koje zaista neće dete otarasiće ga se već nekako. Pre legalizovanja veštačkog pobačaja bilo je mnogo više povređivanja trudnica zbog nepravilno izvedenog abortusa ili su u istu svrhu korištene nekakve neproverene bapske procedure, pa i lekovi i hemikalije koje su imale teške posledice, a često je bilo i čedomorstvo.
    Putem legalnog abortusa žene se mogu brzo i relativno lako rešiti svoje neželjene dece i pre njihovog rođenja, što im svakako olakšava život.
    Međutim, ovo je samo jedna strana medalje. Ko je sagledao situaciju iz oba ugla, neka donese odluku koju smatra ispravnom.
  • Mrkela

    25.06.2022 15:59
    Moje telo, moja stvar
    Pa ako je “My body, my choice”, odakle ti onda pravo da oduzmes tudj zivot koji nosis u sebi?! Gde je onda pravo tog malog zivog bica?
  • Hygge

    25.06.2022 15:36
    “I've noticed that everyone who is for abortion has already been born.”

    - Ronald Reagan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna