Info
01.08.2022.
17:35 > 17:37
U zemlji u kojoj se vanredna obraćanja ne zakazuju samo još zbog promene položaja planeta i pogubnog uticaja retrogradnog Merkura, vesti o ubistvima žena prolaze uz potpunu tišinu.
  • Nepravda

    21.08.2022 14:35
    Kome da govorimo,zrtvama samo Bog veruje.Mozes da govoriš i prijavljujes ako si u statusu gradjani drugog reda shvatis da vapaj i ocaj niko necuje,kada dobiješ batine zrtve su krive.
  • Tanja

    03.08.2022 16:27
    Bez zastite
    Prijavili smo. Javni tuzilac ga tereti za dva nasilja u porodici i pokusaj ubistva. Nakon sto je tuzilac saslusao nas tri, pocinioca je pustio iz pritvora, jer je tamo bio samo da ne bi uticao na svedoke( mamu, sestru i mene). Sada smo mi pod kljucem, on na slobodi. A svi kazu: “Prijavi”.
  • Maaa

    02.08.2022 12:29
    @Paaa
    Zene imaju ista prava i veca od muskaraca! Zato treba da snose svaku odgovornost isto kao i muskarci!!! U cemu je tu problematika??? Ako neko misli dace preko braka ili nevencane veze sebi obezbediti materijalno stambenu egzistenciju grdno se vara! Ovo je 21 vek i svako dobija ono stoje uneo u takvu zajednicu! Tada nema cutanja i ljutnje!!! Dobro jedan napisa bez predbracnog ugovora nista od braka i veze! I na to se zakonom mora obavezati svako! Tada ce biti manje brakova i tragedija jer svi znaju na cemusu bez neke lazne nade o necemu!!! Hvala!
  • q3453

    02.08.2022 12:16
    U velikom broju slucajeva nasilje ima veze sa poremecajima licnosti, najcesce narcisoidnog poremecaja koji se formira jos u detinjstvu, apsolutno nema veze sa statusom,obrazovanjem i ostalim povrsnim stvarima...
    Inace bilo je bizarnih vesti i o ubistvu muzeva od strane supruga,jedan u Vojvodini, drugi u Leskovcu...
  • paaa

    02.08.2022 11:20
    Pošto nam je svima jasno da su muškarci ovde (u neočekivano velikom broju) iskompleksirani mekušci koji će svoju nemoć uvek iskaljivati na slabijem, a to je na ženi, jasno nam je takodje i da je ova država takodje jedna mizogina bespravna korumpirana kaljuga - hajde se onda bar vi žene opasuljite i potrudite da ne zavisite ekonomski od istih tih mizoginih slabića, pa će i napustiti ih kad se pokažu loši biti jednostavnije. Većina žena ne odlazi jer nema kud i kako. I da, napustiti se može lako kad nasilje tek počinje i zaukava se, kasnije postaje nemoguće jer otpadak ako izgubi predmet iživljavanja više nema razloga za život i nije mu bitan.
  • Tane

    02.08.2022 09:39
    Tane
    Bez predbracnog,ugovora niko da neulazi u brak!!! Ljubav i strast su jedno a novac i imovina su nesto trece!!! Udas su ozenis i posle par godina delis imovinu svog partnera to nije normalno!!! Da nisam imao ovaj ugovor sve bi delio sa bivsom suprugom stosam stekao!!! Ovako mirna mi glava,zaista! Ako partner nezeli potpisati taj ugovor,odmah ga ostavite jer je tu zbog,materijalnih stvari zacunjene sa sexom i svime sto ide uz to!!! Ovo vazi za sve!!! U mom slucaju bivsa supruga dosla sa dva peskira i potrosenom sminkom i posle pet godina,trazi pravo na stan i ustedjevinu! E svasta....ma bog me pokledao i Advokat!!!
  • M

    02.08.2022 08:35
    Nadležni organi ne rade svoj posao. Apsolutno ne rade.
    Nije nikome u interesu da reši problem nasilja nad decom niti nad ženama. Nisu izgleda bitno glasačko telo. Dok god ne rešimo ovakve probleme, nismo ni C od civilizovanog društva.
  • Steva

    02.08.2022 08:16
    žestoki momci veselog srca

    bezveznjak
    02.08.2022 • 01:14
    izbor
    Može malo istraživanje: koliko je među nasilnim partnerima bilo obrazovanih i situiranih, a koliko istetoviranih bitangi? Možda će ono otkriti strašnu tajnu da žene biraju pogrešne?

    Nikad kraći i nikad tačniji komentar ne pročitah.Sto posto je tačno što si napisao,ali da malo dopunim,to je trend svugde u svetu da žene biraju za partnere sve neke "opasne" tipove. Nešto slčno kao kada ljubitelj pasa kupuje staford terijera,ili dobermana i prilikom kupovine odnosno odabira uvek gleda da kupi najpoganije štene,a kada ga taj pas kada odraste izujeda nekoga ili samog gazdu onda se pitaju zašto ?
  • Vela

    02.08.2022 07:59
    Pitanje je samo kako to da u našoj zemlji prednjači muško nasilje, ne samo prema ženama? To je pitanje kulture, obrazovanja i osećaja koji se stvara u toku života. Promovisanje nasilja na medijima, slaba prosveta i ratnohušačka politika doprinose ovom trendu nasilja.
  • Tetovirana bitanga

    02.08.2022 07:19
    @ bezveznjak
    Evo da ti tetovirana bitanga koja ne bi ni mrava zgazila kaže - to što je neko obrazovan i situiran ga uopšte ne sprečava da bude nasilnik, baš naprotiv. Izvuci glavu iz du*eta i shvati da muško nasilje nad ženama postoji bez obzira na materijalni ili obrazovni status i prekini da kriviš žrtve za to. Nasilnik je taj koji bira da bude nasilan i tu je kraj svake priče.
  • komsha

    02.08.2022 07:17
    @bezveznjak...
    @bezveznjak, ti si izgleda taj pogresan...
    Takvi sa kao ti sa "pametnim" stavom i sprovode i izazivaju nasilje
  • Liman 3

    02.08.2022 07:03
    @alias
    Druže...
    1. Nije se ona razvela, nego vas dvoje. Mislim, i za brak i za razvod je potrebno dvoje.
    2. Razvela se, NIJE TE UBILA.

    Moraš priznati da razlika postoji.
  • Vigo

    02.08.2022 06:43
    Opšti pad svega
    Moral je odavno urušen u Srbiji. Porodicu polako, ali sigurno rasturaju. Droge su ušle u modu. Sve ovo pogoduje razvoju nasilničkog ponašanja i to je sve očiglednije.
  • bezveznjak

    02.08.2022 01:14
    izbor
    Može malo istraživanje: koliko je među nasilnim partnerima bilo obrazovanih i situiranih, a koliko istetoviranih bitangi? Možda će ono otkriti strašnu tajnu da žene biraju pogrešne?
  • Problem nasilja nad

    01.08.2022 23:25
    zenama u Srbiji
    ...bice stavljen na mesto koje mu pripada kada se obelodane, procesuiraju i celom svetu pokazu lica, imena i prezimena, biografije, potomci i preci svih ucesnika organizovanog lanca zla i zlocina koji se cine jednoj zeni iz politickih razloga decenijama, svim nacinima i saucesnustvom sa gradjanima i nanosenjem najveceg bola ubijanjem njenog deteta!
    Kada se taj zlocin drzave Srbije poznat mnogima, procesuira, postoji mogucnost da muskarci iz ljubavi prema otadzbini prestanu da je imitiraju i nju koriste kao uzor i primer u nasilju nad zenama, majkama, sestrama, cerkama .. srpskim!
  • BulevarEvrope

    01.08.2022 22:54
    Ja kao deklarisani feminista tvrdim da se toksican maskulinitet resava upravo i jedino virilizacijom odnosno upotrebom egzogenih anabolicko-androgenih hormona, raznih faktora rasta i slicnih lekova koji kod zena drasticno povecavaju kako misicnu masu tako i gustinu kostiju iz cega proizilazi naglo povecanje telesne snage sto je idealno sredstvo za odvracanje od daljih eventualnih napada.

  • Ds

    01.08.2022 22:44
    Kao zrtva zanjemila sam.
  • Gore od goreg

    01.08.2022 22:07
    Zrtvama se ne veruje.Zrtstrajva postaje nasilnik ne slazu se iskazi zrtve i onoga tko je napravio zrtvu da bude zrtva
    Sta se poručuje Zrtvo moze ti biti i gore od ovoga,shvatis da i moze i zanjemis.
  • Kremenko

    01.08.2022 21:36
    @ alias
    Ostani u pećini
  • M

    01.08.2022 21:35
    Potrebno je raditi na prevenciji, vecinu takvih ubica je bas briga kakva kazna ih ceka, uostalom mnogi pocine samoubistvo ili bar pokusaju. Toga ce biti dok je sveta i ljudi, ali prevencijom bi se mogao smanjiti broj takvih slucajeva. Zestoke kazne nisu resenje, cak mogu da budu okidac da idu na "sve ili nista", tj. na ubistvo. U nekim zapadnim zemljama se prijavljuje i preko 30% vise nasilja u porodici, u odnosu na vreme pre korone. Cisto da ne bude da je ovo "srpski patent" i gorivo za besposlene autosoviniste. I na kraju, ko se sam cuva, i Bog ga cuva. Pazite s kim ulazite u veze. Impulsivnost, posesivnost i slicne karakterne crte se brzo otkrivaju.
  • Marija

    01.08.2022 21:19
    Srednji vek
    Srbija je, realno, po mnogim pitanjima još u srednjem veku. Vaspitanje je ključno. Muški decu vaspitači da budu pomoć ženama, oslonac, drug, a žensku da ne trpe nasilje, ni u jednom obliku. Na žalost, kod nas se žensko dete još uvek tretira kao da ne postoji posle udaje, žene nemaju podršku da se udalje od nasilnika, deca iz tih brakova usvajaju modele ponašanja i sami kasnije postaju nasilnici ili žrtve nasilja. Dodatno, sve ono što se plasira na televizijama i društvenim mrežama samo dodatno potpiruje vatru, jer su kod nas nemoral, blud, nasilje, bezobrazluk i bahatost najučestaliji sadržaji na ekranima. Teško da će doći do nekih pozitivnih promena, nisam optimistična.
  • U zemlji

    01.08.2022 21:07
    Srbiji
    Vlada već vekovima isti odnos prema ženama. I prenosi se sa kolena na koleno. Žene su ubijali i ubijaće, jer ih smatraju nižim bićima bez obzira na status, obrazovanje, položaj,... Ovo je na žalost svet muškaraca i zato propada. I treba ozbiljna promena svesti da bi se situacija promenila, a to je nemoguće. Muškarci nas vode u propast, a mi im to dopuštamo.
  • Shimmy

    01.08.2022 20:36
    Izvinite molim
    Imate prijateljice, imate komsinice, imate policajke, imate advokatice, imate javne tuziteljice, imate sudijke od osnovnog do ustavnog suda, imate ministarke, imate premijerke, imate glasacice na izborima.
    I najvaznije, imate izbor koga birate za partnera!!!!
    Da li imate obraza da konacno malo preuzmete i odgovornost za situaciju u drustvu u kome zivimo?
    Ono sto nemate jeste valjane drugove, bracu i oceve koji bi vam pomogli, a sistem i drzavu nikada nije bilo niti ce biti briga..
  • KB

    01.08.2022 19:53
    Niko nista ne govori jer smo izdresirani da cutimo i da nam drzava nece izaci u susret. Nauceni smo da ne vredimo.
  • alias

    01.08.2022 19:50
    Страшно јесте
    А нарочито се ћути о малтретирању жена над мужевима.
    Тек је то taboo јер како је то могуће.

    Увела ембарго на брачни однос, преварила га и одвела заједничку малолетну децу. Пола свега је њено. Дај алиментацију!
    Ако се он пропије. Угасио га је.

    Муж/отац нема права.
  • Hm

    01.08.2022 19:15
    Ove stvari su jako važne. Važnije od samog predsednika. Samo što je tema politike preuzela sve medije. Neće biti više politike kad mame više nema, tata na robiji a deca jedva preživljavaju. Ili je za preživeti potrebna članska karta?
  • Sve zvala i pisala

    01.08.2022 18:56
    Svi rekli zao nam je ali
    ne mozemo vam pomoci sem “iz kruga Vojvodina”. Nisu ni one mogle puno ali su me bar saslusale i posavetovale.
  • NS

    01.08.2022 18:54
    Ovo samo govori o raspadu sistema u ovoj drzavi , ova vlast ne stiti nikog osim samu sebe. U medijima se promovise nasilje, bahatost i nekultura ... Sta onda ocekivati u takvom drustvu... Ljudi anestrezirani... I problem treba tako posmatrati globalno ,ugrozeni su svi normalni, pristojni ljudi ... Nije ovo problem ugroznosti zena nego problem bolesnog drustva i bezakonja i po meni se jedino tako moze resavati
  • dosta

    01.08.2022 18:54
    Hvala Dragani na ovom tekstu.

    Muški teror postaje neobuzdan, dok srpska desničarija cmizdri nad izmišljenom propasti heteroseksualne porodice i nad belom kugom. Politikantsko licemerje i nefunkcionalne institucije znače sunovrat.
  • :/

    01.08.2022 18:34
    -
    Iz straha i zbog toga sto organi reda ne rade svoj posao.

    Ako nisu u stanju da zastite zenu/muza nasilnika/nasilnice, kako ce da zastite mene, mog supruga/suprugu i/ili moju decu od istog tog nasilnika/nasilnice odnosno osvete te osobe?
  • ❤️21

    01.08.2022 18:12
    ❤️21
    Treba nam jedna mala “pobeda”
  • /

    01.08.2022 18:08
    Moglo je dosta slucajeva da se spreci da policija radi svoj posao kako treba.
  • Prezirem

    01.08.2022 17:53
    Nasilje
    Borkinje za prava žena od svog nasilja svoju borbu su svele na rodnu ravnopravanost, najvažnije je da je profesorica doktorka, psiholoskinja, direktorica...
    A ubistvo...
    Molim policija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna