Autor: N1

Info
03.09.2022.
08:47 > 08:51
Kada mu trgovac odbije reklamaciju, potrošač ne mora odmah da pokreće sudski postupak, već ima mogućnost da, preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, traži vansudsko rešavanje spora.
  • Dragan Jovanovic

    04.09.2022 13:06
    vestacenje
    Ja sam sudski vestak za informacione tehnologije.
    U cilju pomoci kupcima od strane foruma za zastitu potrosaca Nis i zastite kupaca, dogovorili smo da se za proizvode gde je odbijena reklamamcija ( odnosi se na proizvode iz moje oblasti) izvrsi vestacenje, a da kupac plati samo deo od 1000,00 dinara za izradu tehnickog nalaza ( materijani troskovi ). Cena kompletnog vestacenja je navedena na potvrdi,i naplacivana je samo u slucuja sudskog spora od onoga ko spor izgubi pred sudom. I do sada ni jedan potrosacki spor a u zadnjih 10 godina nije izgubljen. I nema nikakvog dila sa prodavcima. Reklamacija je opravdana ili ne. Ako se utvrdi da je opravdana, to je sa punim argumentima, bez mogucnosti da se pobije. Zato ne nasedajte na price da treba odustati. Cesto se dogadja i da su kupci vise ocekivali od proizvoda, pa su cesto i nezadovoljni sopstvenom greskom, a da prizvod sam po sebi nije nesaobrazan/neispravan. Problem su i mehanicka ostecenja ekrana, telefona, laptopova, monitora i TV aparata, za koje kupci tvrde da nisu odgovorni, ali mesto nastanka ostecenja nije moguce utvrditi vestacenjem. Zato dobro proverite fizicko stanje uredjaja koje kupujete, jer tu vestacenje ne moze pomoci.
  • Rusofil_IQ0

    03.09.2022 13:43
    meni kad je tehnomanija odbila garanciju pod izgovorom da graficka kartica nije propisno koriscena od 80 000din, to je bilo to, medijacija je trazila da platim vestaka koji su trazili oko 30 000din... ali su mi isti napomenuli da oni mogu samo fizicku karticu da pregledaju i da je ona ok, posle toga bi morao da platim advokata tako da sam moguceg gubljenja zivaca odustao
    Takodje su mi rekli da medijacija 99% nece uraditi plodom
  • Marta

    03.09.2022 11:40
    Sarena laza!
    Ovo je sarena laza. Spisak medijatora je prepun ljudi koji su platili skupe obuke, skupe obnove licenci, a da nisu nikada dobili nijedan predmet u rad. Iz nekog razloga, uvek se vrte ista imena i kao dodeljeni medijatori i kao predavaci na obukama. Slucajnost?
  • Potrosac

    03.09.2022 09:48
    Prosao sam sve
    Zastita i laboratorije koje proveravaju kupljen proizvod rade u dilu sa prodavcima, pogotovo velikim. Samo ce vas vozati od jednih do drugih i menjati pricu dok ne istekne period za tuzbu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna