Autor: FoNet

Info
25.09.2022.
19:43
Srbija propada kao društvo i skup njenih građana i institucija, izjavio je u intervjuu FoNetu istraživač Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Filip Balunović.
  • Ђорђе Ивковић

    27.09.2022 00:58
    ...
    @@Djordje Ivkovic
    26.09.2022 • 08:01
    poštovani, ako cemo realno, širenje straha i osecaja ugroženosti je najomiljeniji hobi ove vlasti.
    Није спорна манипулативност режима, мада им ширење страха није најомиљенији хоби, имају они широка интересовања.
    Али, биолошка угроженост Срба са свих страна, па и "изнутра" је реалност.
    Знате, то није ствар илузија, фобија, предрасуда... већ је то ствар бројева. Оно што ја тврдим доказују бројеви, не лепо сложене реченице.
    А заблуде, предрасуде... Ево класине...
    "da ne gubim više vreme i slova na ljude i komentatore koji žive i hrane zaludnu iluziju usled manjka hrabrosti da gledaju istini u oči ili iz čistog koristoljublja."
    Потпуно сте у криву.
  • agatoni,aga,akademik

    26.09.2022 11:31
    ovaj
    mladi čovek je sve jadan pobrkao !
  • @Djordje Ivkovic

    26.09.2022 08:01
    poštovani, ako cemo realno, širenje straha i osecaja ugroženosti je najomiljeniji hobi ove vlasti. Ako cemo realno svakodnevno se nesposobnost i kriminal krije iza raznih priča o "pritiscima i nevidljivim neprijateljima srbije a preživeli smo i nebrojenih mnogih neuspelih atentata na našeg jeeedinog, naàajpametnijeg, naajhrabrijeg, naajpoštenijeg, naajiskrenijeg spasitelja nacije , veceg od ikada do sada svih . Eto, i da ne gubim više vreme i slova na ljude i komentatore koji žive i hrane zaludnu iluziju usled manjka hrabrosti da gledaju istini u oči ili iz čistog koristoljublja.
  • 313

    26.09.2022 06:30
    Tako već godinama
    Stalno smo ugroženi jer vlast, naročito sadašnja, povlači nezgrapne i štetne poteze pa se zbog toga na Srbiju gleda s podozrenjem.
  • Vule

    26.09.2022 06:22
    Pa malo su nam odrzavali ta osecanja, nekad bombama, nekad sankcijama, nekad pretnjama....
  • Preambula

    25.09.2022 22:23
    Kao slon u staklenoj radnji. Ono sto je najgore, tek je perspektiva crna. Stalno zaostajanje i civilizacijska sramota. Ako ista treba gledati i osecati najvecu kolicinu srama je realna usporedba sa Slovenijom i Hrvatskom. Na perspektivu magle i mocvare racunali su vrlo vesto u DBu kada su dali streljati premijera Djindjica,coveka koji je bio jedina mala,tanka sansa da Srbija krene u buducnost. Djabe vam sve pesme Balasevica i predstave Indeksovog Pozorista,kada ih niste razumeli.
  • Plebs

    25.09.2022 21:56
    ..........
    Botovi ovo je za vaš mozak suviše komplikovano,paljba na Pink,B92,Bljuc.....
  • Coja

    25.09.2022 21:45
    Coja
    Mi propadamo jos od 1988 godine u svakom smislu! Sada smo u svemu dotakli dno kao narod i drzava! Svako ko ode u sredjenu drzavu ne vise od nekoliko meseci ovo ce vam potvrditi i nema zelju da se vraca u ovakvu Srbiju i sistem u kom je glavni Kriminal Korupcija Politika Vodje Stranacke podeljenosti Siromastvo u svakom smislu...itd! Zato i nestajemo i nestacemo za 20 do 30 godina najvise kao narod sasvim zasluzeno po vecini gradjana! Nijedan narod nemozes istrebiti kao sto taj narod moze sam sebe istrebiti! Ovo svi znamo i bukvalno nista niko nepreduzima sem praznih prica i filozifiranja! Mozda bi i spasili ovo malo sto nam je preostalo ali potrebna je mlada i neukaljana energija koja nam svakodnevno bezi i licno mislim da je ludost gajiti neki optimizam bez toga! Previse smo "isprljani" a za ciscenje je potrebno vreme strpljenje snaga...a toga je sve manje i manje! 2000 smo imali savrsenu priliku da napokon postanemo uredjena drzava i to smo upropastili tako da...Srbi i ostali narodi koji zive u ovoj zemlji bar vecina nisu za to zelni ni spremni a ni vaspitavani! Sta dalje komentarisati a biti pozitivno....?! Prozivecemo to malo zivota u stalnim strahovima i bojazni od siromastva oni koji nemaju kuda pobeci! A ovi koji imaju priliku pobeci spasice svoje zdravlje sebe i svoje potomke! Zaista sramotna tragedija ovog naroda!!!
  • Ђорђе Ивковић

    25.09.2022 21:44
    Ако ћемо реално...
    Balunović: Ukorenjeni strahovi srpskog društva su deo paralelne realnosti, stalno smo "ugroženi"
    Филип Булановић од великих својих студија није стигао да бар мало проучи пописе становништва на Балкану последњих пар векова. Или је пропустио многе часове. Или живи у паралелној реалности.
  • Potpuno

    25.09.2022 21:07
    jasna i istinita analiza stanja u srbiji. Samo što srbi nisu spremni da zrelo i odgovorno se suoče sa sopstvenim zabludama i iluzijama o sebi.
  • sve stoji

    25.09.2022 20:43
    Lepo objasnjena situacija, publika to tako nece ukapirati
  • OMG

    25.09.2022 19:51
    Lupetanje bez ikakvog osnova i argumenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna