Autor: N1

Info
30.09.2022.
06:53 > 06:54
Evro ima najnižu vrednost u poslednjih 20 godina otkako postoji.
  • Zaključak

    01.10.2022 10:37
    Devizna štednja uvek treba da je izbalansirana između npr. €, $ i CHF.
    Vučić će nastaviti veštački da pumpa dinar zbog uvozničkog lobija i mp cena obzirom na to KOLIKO Srbija uvozi.
    Kao i sve što radi - on se rukovodi samo svojom dnevnom popularnošću i ispitivanjem javnog mnjenja.
    On nema znanje, nema kvalitetne ljude oko sebe, psihički nije stabilan, ima totalno pogrešne, gotovo bolesne motive i ciljeve i takav će biti i rezultat.
    Što ovo njegovo ludilo duže traje kraj će biti bolniji za državu i sirotinju.
  • Skoro kao ekspert

    01.10.2022 10:32
    "Čak ne možemo da kažemo ni da američka privreda ima korist od jakog dolara, jer su su njihove velike kompanije uglavnom multinacionalne i zbog jakog dolara imaju niže prihode i svaka će imati pritisak na profitabilnost", ukazuje Nenad Gujaničić. "

    Bojim se da ovaj čovek ne razume baš kako funkcionišu multinacionalne (sve najveće!!!) kompanije i da iako su iz USA one većinu troškova ne prave u USA i većinu prihoda ne prijavljuju u USA...
  • MrBlue

    30.09.2022 19:52
    Prica oko FX je veoma slozena i lako se moze ostati bez icega. Morate da gledate sta su poseldnjih 20, 40, 70 godina radile razlicite CB. USD jaca zbog toga sto kapital bezi iz celog sveta u USA. RUB jaca jer je postala valuta kojom se trguje sirovinama, kao sto je nekada bio petro$. FED je stampao pare i dokapitalizovao svoje banke, ECB je kupovala obveznice bankrotiranih drzava u EU, BOJ je kupovala obveznice takodje bankrot Japana, SNB je nastampala brdo para da bi oborila CHFEUR ali je sa viskom EUR kupovala akcije na WallSt. NBS stampa dinare i poklanja ih politicki korektnim ili brani standard javnog sektora kako bi kupili glasove. Pogledajte sta se desava u Libanu, JAmerici, Sri Lanci. Jedno je sigurno, sirotinja uvek ....
  • Neupućeni

    30.09.2022 11:55
    Švajcarski franak
    Voleo bi da nam je objasnio on ili neko drugi šta se mora desiti da bi evro ojačao u odnosu na franak, zar nije bolji savet za gradjane bar pola štednje držite u franku jer je najsigurnija valuta
  • igor_t

    30.09.2022 10:12
    Ok za dolar, ali ako cena evra pada stalno jer evro slabi, kako to da kod nas i dalje stoji na vestackih 117?
    Ili i dalje nije dovoljno pao, pa drzava upumpava manje para u njega, ili je dinar jos vise devaluirao u odnosu na evro i druge valute, sto je vrlo verovatnije.
  • niko i nista

    30.09.2022 09:31
    Ni ja to ne savetujem
    Nisam neki strucnjak ali mislim da je lepo savetovao da se ne upustaju gradjani u valutne kombinacije, jer po mom misljenju je to sve kocka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna