Autor: Nova ekonomija

Info
03.10.2022.
19:15
Državnom pravobranilaštvu odobreno je 402 miliona dinara (3,4 miliona evra) iz budžetske rezerve za naknadu troškova po osnovu presuda i odluka Evropskog suda za ljudska prava.
  • Brunova mama

    04.10.2022 17:46
    Ovo najbolje ilustruje stanje ljudskih prava u Srbiji. Trebalo bi svi duboko da se zamislimo gde i u kakvom društvu živimo.
  • Trt

    04.10.2022 14:04
    Мунгос
    "Годинама пратим власнике људских права"
    Ne znam kako da prokomentarišem jednu ovako legendarno idiotsku izjavu.

    "Замислите, судски трошкови људских права су таквог ранга, да се због њих мора вршити ребаланс буџета неке државе."
    To važi za smrdiju u kojoj se ljudska prava apsolutno ne poštuju, ali svakako ni nije država.
  • E. R

    04.10.2022 09:29
    E. R
    Evo meni posle cetiri godine sudjenja sa drzavom mora da se isplati do 18. 12 tekuce godine poveca suma novca od strane drzave Srbije sa kojom sam vodio spor! Tu je sve uracunato bukvalno svaki cent! Taj ko gubi sve placa! Na zalost kada se tuzis sa drzavom to se placa drzavnim(gradjanskim) novcem ako dobijes spor...a dobijas u 95%slucajeva! E zato gradjani moraju da obrate paznju na pravosudje i jos mnogo toga jer sve se to isplacuje od njih putem raznih nameta!
  • advokat

    04.10.2022 08:33
    Koliko košta nepravda?
    Dragi komentatori, zamislite da je vama i vašoj ženi nestala beba u porodilištu i da ništa ne saznate o njenoj sudbini.
    Ili da vam maloletni sin provede 2-3 godine u pritvoru, osumnjičen za kradju, ali nikada izveden pred sud i osudjen? Ili da ne možete da ostvarite pravo na penziju, jer vam firma nije uplatila doprinose socijalnog osiguranja, vi tužili firmu, dobili presudu u vašu korist, a država ne izvršava presudu svog suda?
    Kolika bi trebalo da bude "pravična naknada" za pretrpljenu nepravdu?
    A koliko platiti advokata, koji bi vas zastupao 4-5 godina, koliko prosečno traje sudski postupak u Strazburu?
    A vaša država vam za to vreme uredno naplaćuje sudske takse, za svaki vaš pokušaj da pred sudovima u Srbiji ostvarite vaše pravo.
  • /

    04.10.2022 07:46
    /
    cirilica koliko vidim oznacava status komentatora, ruskog placenika.

    od cega li se onda placa sudski aparat srbije...od belog, verovatno
  • 313

    04.10.2022 06:39
    Van svake sumnje
    Muljačine su na sve strane, pa i u ovom slučaju.
  • Organizacija profite

    03.10.2022 21:50
    Presude se mamjestaju dobro se zna zasto.Kad se lanac poveze u stanju su unistiti ljudski zivot,da bi zadovoljili svoj ego i onoga kome je Sud dobra majka a nekom zla zlocesta maceha.
  • Мунгос

    03.10.2022 20:59
    Нису то само новчане казне и пенали.
    Ту су и судски трошкови. И годишњи рекет на име одржавања Судијског апарата који уплаћује свака држава која има ту част да буде припадник „међународне заједнице“. Треба и судијама дати неку цркавицу, и судије имају право да живе.
    Видимо Европска Унија хвата своје жртве, обично оне који нису послушни у нечему, скаче им за врат па дави, дави, док се не уплати казна и судски трошкови.
    Годинама пратим власнике људских права, па им просто завидим на њиховом супериорном познавању европских правних тековина. Њихова продуктивност је у рангу најбољих европских фабрика.
    Замислите, судски трошкови људских права су таквог ранга, да се због њих мора вршити ребаланс буџета неке државе.
    Сматрам да би под хитно требали разговарати са ММФ, па пронаћи модус плаћања на кредит судских трошкова Стразбуршких људских права.
  • Cubi

    03.10.2022 20:22
    Nepostovanje ustava i medjunarodnih standarda ljudskih prava kosta samo gradjane i nikog drugoga..
  • Crni

    03.10.2022 20:10
    Zabole ih
    Pa ne placaju iz svova dzepa pa ih zabole za pesude i ko ce koga dobiti kada bi placali iz svoga dzeap drugacije bi bilo ovako naro ovce placaju
  • Realista

    03.10.2022 19:30
    A što i ne bi?
    To funkcioniše ovako: burazer napravi problem u privatnom sektoru a u vezi projekta iz privatno-državnog partnerstva, onda oštećeni tuži državu kao odgovorno lice jer je svojim institucijama štitila burazera, država iz budžeta plati odštetu oštećenom jer burazer ima batu političara, ali burazer zadrži novac koji je nepošteno zaradio i podeli ga sa batom političarom. Grešku plati narod.
    I što onda to ne bi i dalje radili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna