Autor: RTS

Info
05.10.2022.
20:35 > 20:46
Dr Miloš Banjac, redovni profesor na Katedri za termomehaniku na Mašinskom fakultetu u Beogradu ističe da do kraja ove godine možemo samo da štedimo energiju i da očekujemo da zima bude blaga.
  • Max

    06.10.2022 15:42
    Tako je stednja narode, ali stadioni neka svetle kao bozicne jelke.... Jer ne moze fudbalska utakmica da se igra preko dana.....
  • Hm...

    06.10.2022 10:15
    Citat: "resorno ministarstvo je zatražilo od javnog sektora da se snađe i nađe način kako da uštedi 15 odsto, isto važi i za lokalnu samoupravu i za građane." Komentarisao sam nešto slično ovako juče...Proverite koliko troše kilovata struje zgrada Vlada Srbije i Vlada Vojvodine mesečno.
    Bojler (hvala bogu nov ugreje vodu za sat vremena) palim samo noću, računar samo po potrebi, ruter isto tako, veš mašinu jednom u 10 dana zavisi od količine veša kad je jeftina struja, kad nisam kući (a to je oko 10-12 sati dnevno) sve pogasim, jedino što radi stalno je frižider, a račun manje više isti. Plate nam ne dozvoljavaju neki luksuz, a cene skaču svaki dan...evo vam telekom npr: do sada sam plaćao račun mesečno 950 dinara, pre 3 meseca 1300, pre 2 meseca 1650, evo juče stigao račun 1800 dinara, a potrošnja manja ili ista...A zima ide.Da štedimo a gospoda će da zimi greju svoje bazene na 30 stepeni?
  • Zebra

    06.10.2022 10:02
    Bahati SNS paraziti se razbacuju našim novcem, izmišljenim milionskim projektima, firme koje dobijaju poslove imaju svoje ibezbedjenje, uništili su TENT, a sad bi da to lome preko leđa građana. Na kraju krajeva, nije mi zato samo zbog toga sto će zakaciti i ove jadne sendvicare!
  • Tatjana

    06.10.2022 09:05
    Neverovatno koliko se halabuke diglo oko štednje struje; nedeljama se govori samo o tome, zaseda se i prave planovi uštede, apeluje na građane da zamene dan za noć (kad je struja 4 puta jevtinija) i to sve zbog pojedinca sa imenom i prezimenom, kojeg čuvaju kao poslednjeg belog medveda - da im ne izumre vrsta (lopovska i rasipnička). Zar ćemo dozvoliti da nas ubede da smo raspikuće kada nismo? Zar ćemo dozvoliti da se krivica prebacuje na nas, obične građane, da moramo da se odričemo ne komfora, već normalnosti i to sve samo zato što je ista grupa mrzitelja ove države i naroda decenijama arčila EPS dok ga nije bacila na kolena. Zar ja treba da štedim dok se u raskošnim rezidencijama naših političara računi za struju mere stotinama hiljada dinara? Dok se mi hvatamo za glavu kako da se pokrpimo, oni nam se bezočno smeju u lice.
  • Dejan

    06.10.2022 08:08
    Problem cena drva
    S ovom cenom drva nema ništa od uštede struje, samo ja znam tri porodice koje sa grejanja drvetom Cele kuće, prelate na grejanje dve sobe I kupatila elektricnim radijatorima I grejalicom
  • Mmm

    06.10.2022 07:59
    Bolnica
    Miseluk kovid bolnica greje se 24 sata a 2 zgrade potpuno prazne i imaju 3 sprata
  • Dragan

    06.10.2022 07:57
    Ui
    U Hrvatskoj 17 počinje vakcinacija od sezonskogvgripabkad će kod nas.U Hrvatskoj postoji uredba koliko se sme potrošiti struje za malu cenu (to je oko 250 kolika je prosečna potrošnja na nivou države)Oni imaju struje iako nemaju mnogo elektrana.Mi imamo dva Đerdapa,Bajina Bašta i more termo elektana.
  • Sremac

    06.10.2022 07:55
    Deo osnovne i srednje skole sam proveo ucecji uz svecu, nismo imali struje po 6-8 sati, svaki dan, sedeli u jednoj sobi i grejali se na kreku. U doba sankcija sam bio tinejdzer, nisam imao kompjuter, telefon, samo knjigu i drustvene igre. Sada sam presao 40, radnog staza 20 godina a ni dinara ustedjevine. E zabole me i da stedim na struji. Sve su mi sijalice led kao i tv, ves masina i klima inverter, kuvam na indukciju i plin, moj doprinos stednji je dovoljan..
  • 696

    06.10.2022 07:52
    Možda pomogne
    Svi lojanice u ruke zbog štednje struje, a i da se pomolimo svevišnjem da bi nam pomogao da se oslobodimo nesposobne, lopovske bande koja upropašćava zemlju.
  • Konkretan predlog

    06.10.2022 07:10
    U cilju štednje struje, pošto vidimo da nas RTS aktivno edukuje, trebao bi sam RTS da načini prvi konkretan korak. U cilju uštede električne energije, svi programi RTS-a nakon 23h da prestanu da emituju program,i onako je sve repriza reprize.
  • Mila

    06.10.2022 06:35
    Kreni od sebe, a mi svakako i na to malo štedimo već dugo godina.
    A,sada da štedim zbog vas i vama sličnima? Eh,da imam sve da uključim,ali nemam!!!
  • Milica

    05.10.2022 23:25
    Stadion
    U periodu kada nam je preporučeno da štedimo, stadion Karađorđe blješti u punom sjaju reflektora već nekoliko puta!
    Ko je ovde lud?
  • Dejan

    05.10.2022 23:24
    Trenutno mi u stanu rade laptop, frižider, ruter i jedna LED sijalica od 12W, pa me zaista zanima šta od toga da isključim da bih uštedeo struju?! A kada bih izašao da prošetam po ulici dočekali bi me na sve strane osvetljeni izlozi, bilbordi, poslovni prostori u kojima radi svetlo i noću... Svako malo vidim upaljene reflektore na stadionu Vojvodine. Odmah pored vidim Promenadu koja za dve sekunde potroši više struje nego što sam ja potrošio dosad za ceo život. Mi građani ove države koji nismo političari starlete i kriminalci, štedimo struju ceo život jer nemamo odakle da je plaćamo. Kada će krenuti da štede struju javna preduzeća? Kada će krenuti da štede struju prodavnice i tržni centri koji su uredno digli cene svega bar duplo, jer izgleda ne postoji ni jedna stvar na ovom svetu koja se ne proizvodi u Ukrajini?
    Evo jednog malog predloga za državu: zabraniti SVE svetleće reklame, uključujući bilborde i zabraniti SVIM poslovnim prostorima da drže uključeno svetlo ukoliko radnici nisu na poslu. E onda slobodno dođite kod mene pa mi kažite šta beše da isključim, sijalicu, laptop ili frižider?
  • Bonana

    05.10.2022 22:16
    Samo kažem
    U mom selu,opština N.S.pošta -svetlo gori celu noc,deo ambulante isto,znači objekti koji nocu ne rade!! Da ne govorimo u drugim mestima,u NS itd..a ja da gasim svetlo u hodniku i možda slomim nogu jer ce nas to spasiti..Lihvari licemerni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna