Autor: Danas

Info
11.10.2022.
11:35
Međunarodni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) pokrenuo je peticiju za zaustavljanje prikazivanja filma "Republika Srpska: Borba za slobodu" autora Borisa Malagurskog.
  • Bosanac

    14.10.2022 09:57
    Laz je kao ubistvo
    Jeli stradalo Srba u ratu? Jeste. Jelu bilo neduznih zrtava? Jeste. Zasto nesnimite film o zrtvama rata, da ljudi vide da je rat surov, da nije trbao biti. Jesuli srbi ikad imali kao pravoslavci jedan dio Bosne? Nisu. Jedu li srbi bili ugrozeni? I te kako NISU. Jeli Bosna srednjovijekovska drzava? Jeste. Dali snimanje filma koji hvali koncentraciju pripafnika jedne vijere sa ciljem da zauzmu jednu srednjovijekovsku drzavu, da nametnu svoju volju drugom vecem narodu te zemlje, sa tim sto ce popaliti i unistiti sve sto je njihovo, masovno silovati, ubijati, pljackati, bombardirati sve sto im je volja, ubijati desetinama hiljada logorasa i bacati ih u madovne grobnice, pozivati sav narod da ustane i brani republiku srpsku sa tim da idu i "zavrse" kolonu spasa iz srebrenice, iznemoglih ljudi, najvise civila. Da li se tvorevina napravljena takvim zlocinima ikad smije nazvati borbom za slobodu? Ne! Srpska pravoslana crkva vijekovima pidstice i pali umove, "za Hristusa, za krst, za Kraöja" evo vam odgovora: za pare, za vlast, za manipulaciju bezumnih, za guranje u propast drugih jer onda
    ih mozemo osisati, upotrijebiti, kako hocemo. 21. je vijek. Borba za slobodu je da se Srbi oslobode slijepog oracenja SPC, da sebi nedaju vise reci da su im komsije ti neki Muslimani, nego Komsije, da dolazimo iz iste zemlje, da igramo u istim klubovima, da volimo istu zemlju, da su nam draga nasa dijeca i da im zelimo u zivotu mira, ljubavi, naoredak, druzenje i potpomaganje. Uradi prvi korak!
  • pismen

    12.10.2022 12:55
    hahhahah
    "Međunarodni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada" ocekujem, da otvore i zatvor i formiraju i tim za egzekucije... znaci njima je iznosenje prljavog vesa NATO i njihovih saveznika izjednacavanje zrtava (zrtva po definiciji u BiH ocito ne moze biti Srbin) i zlocinaca (zlocinac po definiciji ne moze biti bosanski Musliman)?!
  • d

    11.10.2022 20:05
    @Super Hik
    "@milicica Molim te obrazloži ti nama zašto nas je ceo razvijeni svet bombardovao!? Razlog. Objektivno i istinito ako možeš".

    Evo ja cu da pokusam da ti obrazložiom umesto @milicica. Ako mislis na Rs ona je bombardovana od strane NATOa 1995, kada su se i zavrsili ratni sukobi u BiH.
    Nakon nemogucnosti NATOa da postavi svoju bazu na Kosovu (sto je ujedno i bio jedan od glavnih ciljeva Jugoslovenskih ratova),odlucili su da mimo medjunarodnog prava bombarduju pedesotoduplo manju drzavu SR jugoslaviju 1999 u srcu Evrope,da isto to medjunarodno pravo na koje se sada pozivaju..
    "razvijeni svet" je sirok pojam,ali ako ovde mislis na materijalno razvijen,to je upravo zbog toga sto na ostatku planete sprovode silu i pocinju ratove.
    Nije bio problem etnicko ciscenje Krajisnika 1995 iz Hrvatske,ali je bilo problem etnicko ciscenje Kosovskih Albanaca 1999.
    Nije u redu ni jedno ni drugo,ali dvostruki arsini samo donose haos svetu.
    Ako si sa NATOm tj na strani jaceg možeš i da ubijas i da krsis medjunarodno pravo kako ti je volja.
    Ukratko,zakon jačeg bez najmanjeg privida ovozemaljske pravde.
  • Super Hik

    11.10.2022 18:34
    @milicica
    Molim te obrazloži ti nama zašto nas je ceo razvijeni svet bombardovao!?

    Razlog. Objektivno i istinito ako možeš.
  • Deki

    11.10.2022 17:56
    Nisam nesto ljubitelj Malagurskog ali da li je istina samo iz ugla zapada.Ako ste demokratsko drustvo sto ne dopustite da se cuju razlicita misljenja ma kakva ona bila.Samo kroz razlicita misljenja dolazimo do neke spoznaje.
  • Malagurski

    11.10.2022 16:37
    Jedva čekam da gledam ovaj film, podrška Malagurskom i da nastavi sa snimanjem dokumentaraca koji govore surovu istinu o stradanju srpskog naroda
  • milicica

    11.10.2022 15:31
    sramotinje
    Pa sami ste negirali i prekrsili međunarodno pravo bombardujuci jednu suverenu zemlju i nas narod i sad tvrdite da se laze. Zanima vas pravda i istina samo kad vam je u interesu tupadzije.
  • Yip Man

    11.10.2022 13:14
    Malagurski - Kostunicin klovn.

    Opasan klovn!
  • Ontario

    11.10.2022 12:59
    Objektivno
    Instituta za istraživanje genocida Kanada je lobistička organizacija ekstremnih Bošnjaka, a njen cilj je promovisanje istine u ratu u BiH onako kako je vide Bošnjaci. Setite se filma "Quo Vadis, Aida?" i kritike svih (posebno RTS-a) koji nisu želeli da prikažu taj film, da ne treba ništa da se zabranjuje, kakva god istina bila, da gledaoci sami procene itd. A, evo sada svim snagama lobiraju da se zabrani prikazivanje filma o stradanju Srba. Dakle, opet je samo njihova istina, prava istina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna