Autor: RTS

Info
22.11.2022.
17:10 > 17:33
Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Subotici.
  • Koviljka

    23.11.2022 11:37
    Novi slučaj vršnjačkog nasilj.
    Roditeljsko vaspitanje, kao i uvek, još od 1945-te godine, posao dobijaju politički podobni školski kadar, pa po kumovskoj, rođačkoj, komšijskom... i Bog te pita kojoj još liniji. Te konzumiranje alkohola plus raznih opijata, što nastavnika, učitelja, profesora... a tek učenika... kakvi na Vlasti takvi su i u raznim institucija a i u školstvu. A tek tužilaštvo i sudstvo, o tome bi moglo da se napišu tomovi knjiga. RASPEVANA LILIHIP DRŽAVA!!!
  • Srpski jezik

    23.11.2022 09:08
    Svi 1.decembra u štrajk, i roditelji i nastavnici! Male huligane u poprave domove, a roditelje istih "udariti po džepu", pa će se znati reda! Partijski direktori van škola, nije im tamo mesto!
  • Ivana

    23.11.2022 08:28
    Kud plovi ovaj brod
    @lovro
    Ne slažem se u potpunosti.
    Ja sam iz generacije đaka kad nismo u školi niko,nikad dobili nijedan šamar niti povlačenje za kosu ili uši! Ali se smelo oterati u ćošak ili da se podvikne itd.
    Autoritet i poštovanje se ne dobija isključivo iz pruta i batina.
    Red mora da se zna! Ovo sad je sve nakaradno,naopako. Sve kabadahije. I staro i mlado!
    Red
  • Profesor

    23.11.2022 08:22
    Sve je to kućno vaspitanje
  • Slobodan

    23.11.2022 07:33
    oko za oko
    izgleda da se vracamo starim zakonima...
    kada u drzavi vlada bezakonje, a na vlasti su kriminalci nema pametnog resenja osim motke u ruke..
  • Ssy

    23.11.2022 07:21
    Bez pardona
    Bez obzira na one koji brane nestašnu dečicu i razvijaju diskusije u nedogled, siledžije treba poslati na psihijatrijski pregled, podneti tužbe protiv njih, isključiti ih iz škole, pozvati njihove roditelje na razgovor i naložiti im da plate troškove lečenja povređenog dečaka. Sve više je poremećenih među mladima. Uzroci tome se moraju otkriti i što efikasnije otkloniti.
  • Nastavnica

    23.11.2022 06:48
    @subotica
    Nece se koristiti prilika da se dodaje so na ranu majci (psihologu) izgrednika, ciji bol je ipak manji od bola i straha za buducnost svoga deteta, majke zrtve.
    Iza nasilja dece stoji drzava! Deca su njeni imitatori. Ova drzava je progutana od udbaske mafije ove vlasti koja cuva taj okostali i nelustrirani sistem!
    Psiholozi i pedagozi po skolama su deo tog represivnog sistema i nastavnici dobro znaju kako je njihov integritet narusen, narocito i ne samo, ako nisu eksponirani obozavatelji stranke na vlasti. Narusen im je integritet i od roditelja, a i od same te dece, a vec narusen nepostovanjem Ustava i Ustavom zasticenog prava na psihicki i fizicki integritet svakog pojedinca, pa i gradjana gde svi, pa i deca gledaju javno izrugivanje pravnoj drzavi, bas u slucaju nastavnice u penziji, u progonu organizovanom od strane predsednika licno.
  • Milojko NS

    23.11.2022 04:17
    Stvar u svoje ruke
    Tu pravne zaštite nema, puno njih bi uzelo stvar u svoje ruke da zaštite svoje dete.
  • Lovro

    23.11.2022 00:04
    Dobili ste nasilnu decu po skolama jer ste ko ovce prepisali zakone iz eu, gde nastavnik ne sme fizicki da kazni dete. Svi vi ste odrasli tako sto ste dobijali packe i stasali u ljude, a ove generacije koje urnisu po nastavnom kadru jet im je zakon omogucio, postaju prave siledzije i huligani.
  • Prosvetar

    22.11.2022 23:34
    Ma direktore, ne brinite za fotelju, važno je da postoje protokoli. Naravno, prvo odstraniti slezinu, pa onda sve po protokolu. Bruka i sramota!
    Sramota za ceo obrazovni sistem, za ZUOV koji ničemu ne služi!
    Kada su napravili neku evaluaciju za svoj rad, da vide sta su postigli?! Nikada!
    Samo smišljajte što više pisanja za prosvetare, državi ionako deca nisu bitna.
  • Predrag

    22.11.2022 23:26
    Prilog
    Gospodo,ovo je zemlja siledžija:od vrha do najmanjeg deteta.Dok ovo pišem u susednom stanu je terevenka.Nije prvi put,komunalna policija ne reaguje na prijavu a siledžija preti da će me baciti sa 8. sp.
    Deca se od malih nogu vaspitavaju da budu siledžije.
  • šta

    22.11.2022 23:26
    i kako
    da li je svima jasno da je ovo nedopustivo ... da li je jasno da nas neće biti ako se ovo nastavi ... treba uvesti konfiskaciju imovine kao način da se društvo lako dovede u red
  • Jasna

    22.11.2022 22:59
    A psihilozi...
    U Utisku nedelje psiholozi vrlo akademski diskutovali o nasilju i osudili sve koju traže kazne za nasilnike. Nasilje čine oni koji su i sami iskusili nasilje, pa ih treba razumeti, kažu. Bilo bi poučno videti njihovu decu kao "objekte nasilja" i njihovu reakciju. Inače, upravo zbog izostanka bilo kakvih sankcija, deca izrastaju u bahate, razmažene delinkvente. I zbog izostanka kazne - ko je u ovom društvu uopšte kažnjen? - nastaje bahato, bezobrazno i bezobzirno iživljavanje nad nezaštićenim građanima. Nastaje bazakonje
  • Zemlja čudesa

    22.11.2022 22:46
    @informacija
    Svaka čast, u najkraćem i potpuno istinito predstavljena suština besmislenosti modernog zakonodavstva. Službi obezbeđenja je Zakonom o privatnom obezbeđenju zabranjeno da se umeša u tuču između drugih osoba osim ako nije ugrožen radnik štićenog subjekta ili štićeni objekat. Inače sledi krivična, gubitak licence i ’ajde na biro.
  • Marija

    22.11.2022 22:35
    Pod hitno
    Pod hitno treba promeniti zakone i pojednostaviti procedure kako bi se nasilnici i siledžije isključili iz redovnog školovanja. Nastavnici, ponekad, pokušaju da sprovedu disciplinski postupak, ali se upetljaju sa PP službom, sve se oduži, nastavnici odustanu, a nasilnik nastavlja da maltretira učenike i nastavnike.... Treba lepo, jesi nasilnik, jesi, ajd' ti lepo na vanredno školovanje pa se misli šta ćeš biti kad porasteš....
  • Js

    22.11.2022 22:28
    Zabraniti školovanje.
    Nasilnicima zabraniti dalje školovanje. Tako se jedino može zaustaviti nasilje. Upisati ih u registar policije kao maloletne delikvente i na dalje vršiti nadzor takvih osoba.
    Jedino tako se moze sprečiti nasilničko ponašanje maloletnika.
  • Blade

    22.11.2022 22:16
    Državo daj i ovima po 100e
    Sad će tatica nekog od napadača da donese papire od dr da mu je sin zlostavljan kao beba i ima psihičke probleme!Je..m ti državo sve po spi..u!
  • /

    22.11.2022 21:39
    /
    Ispisace iz te skole dete koje je napadnuto!
    Smrdija je ta koja podstice nasilje
  • XX

    22.11.2022 21:28
    Zakasnela reskcijaa
    Sećam se pre 10 ak god. u Šapcu sin jedne učiteljice i seoskog veterinara je nožem povredio nekog momka. Otac član DS-s je potplatio šabačke novine i policiju da slučaj ne dospe u medije.
  • Laloš

    22.11.2022 21:24
    Od kolevke pa do groba bolesno je ovo doba.
  • Vesna

    22.11.2022 21:18
    Kazna
    Pre desetak godina, pričao mi kolega sa posla kako je njegovog sina napao neki dečak koji je zajedno sa njegovim sinom pohađao jednu novosadsku gimnaziju.Čovek pametan,vojnik po profesiji,ode kod direktora i zahtevao da mu daju snimak događaja.Direktor se u početku opirao ali mu je na kraju dao snimak.Ovaj čovek tuži školu,ganjali se po sudu i dobije veliku odštetu od škole.Račun gimnazije je bio blokiran.Suma je bila ogromna da je za današnje vreme to veliki novac.Od njega se moglo štošta naučiti,na žalost samo koroni nije mogao doskočiti.
  • informacija

    22.11.2022 21:18
    za roditelje
    Da li roditelji znaju da niko u školi ne sme fizički da razdvaja učenike koji se tuku? Ni starešina, ni ostalo nastanvo osoblje , ni nenastavno osoblje, ni privatmo obezbedjenje. Moramo VERBALNO da ih razdvojimo, tako kaže zakon, u protivmom...naj...ćemo, po zakonu. I sad, umesto da roditelji malog siledžije budu u obavezi da ga vode na terapije za kontrolu besa...sad će pedagozi i psiholozi da se polome oko njega da shvate zašto je on tako nesrećan pa tuče druge. Kažu psiholozi, ne treba kažnjavati decu, nego terba kažnjavati ponašanje, ni po što malom siledžiji reći da je siledžija i udaljiti ga iz kolektiva. Jer, eto ...to nije rešenje za njega. A i ne sme se, po zakonu. Ali za ostalu decu, jeste rešenje. Pa sad ...mislim da bi nam bez PP službe bilo mnogo lakše. Tučeš, udaraš, vredjaš, pretiš...aj kod mame i tate pa se dogovorite šta ćete. A žrtva i njena porodica...a oni će o svom trošku na terapije kad shvate da slezina i strah u Srbiji koštaju 100 hiljada dinara. Toliko će platiti roditelji malog siledžije, ako uopšte plate. Zakon i sve procedure i protikoli moraju pothitno da se menjaju.
  • Čitalac

    22.11.2022 21:16
    Nekada su takvi nasilnici išli u sup kod inspektora za maloletnu delikvenciju.A kad tamo odes,sledeci put ćeš dobro razmisliti šta ti je činiti.Prvo samarčina pa ti poželi dobar dan,pa sate provedeš tamo... Ali sad su neka prava dece,i ta prava nam se sad odbijaju o glavu.
  • Alex

    22.11.2022 20:54
    Dokle vise?
    Pa da, postupili po protokolu.Sramota vise!Saosecam sa roditeljima povredjenog deteta, vrlo dobro znam kako je to, ja sam svog sina morala da ispisem zbog tog istog protokola.U petom razredu je dobio pesnicu u stomak i glavu od decaka iz odeljenja, nije mu uzvratio jer mi,roditelji,ocigledno pogresno vaspitavamo decu da ne resavaju probleme upotrebom sile.To dete nije kaznjeno,vec samo 'propisno upozoreno' ,a moj sin je pohvaljen od nastavnika kako je veliki covek.Ujedno je i od vrsnjaka dobio epitet "pič**ce".Nije ovo usamljen slucaj niti nesto sto se desava samo jednom, dok se sistem ne promeni korenito, ne ostaje nam nista drugo nego da bezimo,ne bi li sacuvali razum i zdravlje.Tuzno i zalosno!!!
  • Baka

    22.11.2022 20:48
    Dok su deca odrastala uz bake i deke bila su lepo vaspitana...sada smo bake i deke smestili u staračke domove da nam nebi smetali a decu vodimo u zabavišta i obdaništa pa nam stasaju spremni za popravne domove.
    A najveci frajeri su oni koji imaju sve, pa ne znaju šta bi od besa...vojska je spas...da malo jedu vojnički pasulj a ne hamburgere ...ako uopšte znaju jesti kašikom.
  • na tri nivoa

    22.11.2022 20:45
    Dokle vise da trpimo i da strepimo sta ce se desiti kad ujutru posaljemo dete u skolu! Ovo se potpuno otelo kontroli! Dok Ministarstvo smislja protokole i timove, deca dolaze kuci izubijana, maltretirana i ponizena, a ni nastavnici ne prolaze mnogo bolje.
    Krajnje je vreme da se ujedine nastavnici i roditelji, pa svi zajedno u protest po gradovima sirom Srbije. Traziti izmenu zakona, ostre kazne za nasilnike i njihove roditelje. Da ne bude opet da se neko, kao mudri roditelji iz Trstenika, doseti da se vadi na neuracunljivost. Cuj, bio je neuracunljiv pa je sa drugovima maltretirao i ponizavao nastavnicu i sve to prenosio na drustvenim mrezama. Ako je neuracunljiv, sta ce u redovnoj skoli, sto nije negde na lecenju? Strasno!
  • Subotica

    22.11.2022 19:54
    Subotica
    Da se zna: roditelji nasilnika su poznati lekar i psiholog, oboje jure karijere, za dete imaju novac, ali vremena nemaju, pa ga vaspitava ulica.
  • Mama S

    22.11.2022 19:08
    E sada lepo smena direktora, izbacenje iz skole za frajera, a roditelje po dzepu žestoko. A ako nemaju da plate, neka gule u zatvoru godinu, dve. Da vidiš kako više nece biti bas toliko mnogo silnih.
  • Biba

    22.11.2022 18:28
    Uzas
    Dokle vise?!
    Sve dok ne bude adekvatnih kazni i za naslnike i za njihove roditelje, ovo nece prestati.
    Zar treba cekati da roditelju neke zrtve padne roletna, da uzme pusku i sam presudi nasilnicima?!
    Kada ce vec jednom neko odgovarati za nesto u nasoj (pravnoj) drzavi???!!!
  • Baba

    22.11.2022 18:15
    Nekad je bilo države i vaspitanja, pa je ovo bilo za popravni dom. Danas nema ni države, ni vaspitanja, pa ni odgovornosti za svoje postupke na svim nivoima i uzrastima, samo prava, data, ne zaslužena.
  • vrx

    22.11.2022 18:08
    igrala se deca, jedan ostao
    bez slezine. sledeći put će nekog da ubiju.....
  • Roditelj

    22.11.2022 17:57
    Ovo je jezivo. Jako mi je zao tog deteta. Veliko je zlo u drustvu. Drustvo u potpunosti kriminalizovano. Svo zlo ide od politickih elita povezanih sa kriminalcima.
  • strasno

    22.11.2022 17:56
    Izgleda da je resenje da se vojska rasporedi po skolama. Da se zastite i nastavnici i dobra deca od divljaka.
  • Komšinica

    22.11.2022 17:55
    užas
    jel postoje dežurni nastavnici i obezbeđenje u školi? Od žao mi je nema vajde,dečak je ostao bez slezine
  • 9

    22.11.2022 17:52
    Dokle god će
    direktori i prosvetne "inspekcije" obavljati "razgovor
    i to sve pribeležiti" , a ne sprovedemo Dušanov zakonik
    i ubrzamo sudski proces da RODITELJI vinovnika plaćaju
    doživotno odštetu napadnutom u Smrdiji će sve biti
    naprDNO bolje.
    U ministarstvu sve moj do mojega , niko dana rada
    u prosveti.
    O savetnicima , nadzornicima i pedagozima koji ne
    znaju ni kako izgleda učionica jer su diplome kupili
    sve najlepše. O "protokolima" takođe.
    Dok su nam prosvetu vodili učiteljii i nastavnici bez
    pomoći zadruga , pinkova i hepiya, a pogotovo politike
    još su i izlazili ljudi iz škole. Sada izlaze samo navijači i motači.
  • gradjaninX

    22.11.2022 17:52
    Direktor je naravno Dr Mr Primarius pa je konstatovao stabilno stanje. Zelim mu 10 godina po 100e sa plate mesecno da ide roditeljima ovog deteta. Pa nek se onda busa svojim vokabularom do mile volje.
  • Tanja

    22.11.2022 17:51
    Krivicne prijave svima,od direktora,pp sluzbe,razrednog SVIMA.Ako nema rezultata,znate oce sta vam je ciniti.Kroz sve to sam prosla,dete nije ostalo bez slezine,ali sa ozbiljnim traumama.Svi do jednog zataskavaju i saginju glavu.Sad su vidim i oni dosli na red,nije mi drago al to tako u zivotu biva…..
  • Rade

    22.11.2022 17:49
    Huligane treba u popravnu ustanovu po hitnom postupku! Tu priče nema!
  • Petar

    22.11.2022 17:35
    vojska je majka
    A svi ste protiv vojnog roka..S obzirom da roditelji nisu sposobni da vaspitavaju svoju decu, mislim da je vojska lek za sve njih..Kad balavci od 14-15 godina mafijaju, onda sa 30 melju ljude u masini za meso..
  • pera

    22.11.2022 17:29
    ..
    "Meni je jako zao, ali jebiga."
  • Sale

    22.11.2022 17:27
    Srbija je u poslednjem stepenu nasilja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna