Autor: Beta

Info
26.11.2022.
08:57
Obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu, koji se ostvaruje po Posebnom programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u školskoj 2022/23. godini proširen je na Rusiju i Španiju.
  • Nale

    26.11.2022 09:57
    Tuzno
    Lepo je ovo procitati ali tesko za poverovati.U Austriji gde je jedna od najvecih srpskih zajednica u dijaspori i gde nezvanicno ima proko pola miliona Srba a zvanicno 380000 nasih na celoj teritoriji Austrije nepostoji nastava na srpskom jeziku ,a cak je i ukinuto u okviru obrazovnog sistema pomoc nasoj deci u vidu dopunske nastave koja je bila decenijama organizovana na nasem jeziku odnosno jezicima sa prostora bivse Jugoslavije.Gde je tu postovanje ljudskih prava i prava manjina ,sobzirom da je srpska dijaspora najveca nacionalna manjina u Austriji????????????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna